♥hEy !♥

Me is BACK (^________^)!

✿ kamU yaNg chOmeL ! ✿

++ sTorey teLLiNg ++
Okehh .. no more searching for Mr. Ohsem
✿ Still ada folower ke belog ni ?? huu ✿ AnywAy, feeL frEe tO reaD :)✿ AssaLammUaLaikUm.

Friday, December 21, 2012

Kiamat & Musibah

Links to this post
Assalammualaikum W.b.t.

Tarikh 2012! Ini yang banyak di perkatakan orang. Masing masing berminat untuk mengetahui kesahihannya. Pelbagai maklumat di kumpul. Apakah ramalan ramalan yang di buat selama ini hanya akan tinggal ramalan atau benar ia akan terjadi?? Namun apabila apabila berita memaparkan tentang situasi kepanasan matahari yang meningkat secara luar biasa di awal tahun ni, ramai beno yang buat tafsiran sendiri. Sah! Ramalannya hampir benar.

Beginilah manusia yang sentiasa membilang hari tanpa melihat diri sendiri. Cukup bersediakah kita kalau bukan untuk menanti kemunculan kiamat tapi menunggu saat sakaratulmaut menjemput kita??
Ramai yang terlupa tentang ini. Sebaliknya tragedi kiamat menjadi keutamaan. Pelik! Tarikh kiamat terus dihitung tapi diri sendiri masih belum berubah. Maksiat masih belum di tinggalkan bahkan semakin berleluasa je nengok nye. Astagfirullahalazimm :

Sejadah masih tidak dikenali. Arak tetap di teguk. Apa sebenarnya yang kita cari?? Menunggu dan terus menunggu sehingga akhirnya bila nyawa dijemput Allah S.W.T, kita masih tidak berubah!

Begitulah manusia. Peringatan demi peringatan terus disampaikan. Namun jawapan yang diberikan cukup mendukacitakan. Belum sampai hidayah! Soal hidayah seolah olah terus di permainkan! Bukan takat tu. Ada pula yang mengatakan " belum sampai seru "! Hokehh! Foine! Ayat tu kau boleh guna bila maknusia sejagat mananyakan soklan nuu " bila kau nak kawen?? "

Seru apa sebenarnya nak ditunggu?? Bila di tanya terkebil kebil mata dan lidah kelu untuk berkata kata. Manusia memang pandai berkata kata tapi jiwa kosong dengan agama. Bagi mereka agama bukanlah perkara penting dalam mengejar kemodenan. Agama hanya di perlukan ketika upacara pengebumian. Kalau tidak pun ketika akad nikah.

Selepas tu di mana agama itu di letakkan? Yang pasti, agama hanya menjadi hiasan di dalam kad pengenalan ( ic ). Itu pun masih ada yang merasa malu untuk letakkannya dalam ic. Bahkan merasakan ia membebankan kerana catatan identiti agama itu jadi penghalang untuk mereka melanggar syariat Allah.

Lebih malang bila ada pihak yang melaung laungkan agar agama di letakkan sebagai pilihan. Ia tidak sepatutnya menjadi suatu paksaan. Maka berkumandanglah ungkapan agama itu bukan paksaan!

Cetek dan dangkal! Itulah yang mungkin boleh ditafsirkan bagi mereka yang beranggapan sedemikian rupa. Memang agama itu bukan paksaan tapi bukan untuk orang Islam. Ia hanya untuk yang bukan beragama Islam hokehh. Islam tidak pernah memaksa mereka yang bukan beragama Islam menganut agama Islam. Tapi bila sudah berstatuskan ' Islam ' maka dia memang tiada pilihan.

Ingatlah jangan sampai Allah menurunkan bala hanya kerana kejahilan yang kita cipta. Saling ingat mengingati di antara kita agar tidak alpa dengan dunia semata mata. Allah itu maha atas segalanya. Oleh kerana itu, segala ujian dan musibah yang Allah berikan adalah suatu ruang sebagai satu rahmat pengampunan dosa.

Fikir fikirkanlah yee. Bersama sama lah kita perbaiki diri yee. Semoga di permudahkan segala urusann. Aminnn ^^v

p/s :

Okehh foine! Sangat merindui mereka ! Miss u brader & sista :(
[ Like Kalau Suka . . . Terima Kasih Awak ^^v ]

Friday, November 30, 2012

Ini Aku :)

Links to this post
Assalammualaikum W.b.t


Dengan rasa bangga aku membuka cerita. Cerita yang memang ...... aku pun rasa tak tau macam ape tah. Haha.

Awal pagi. Bukan Melayu lahh =.="
Aku : Weh. Aku bukan orang Melayu.
Partner : apsal pula ko ni tiba2 .........
Aku : Yela, tiap kali aku buka apa apa borang, dalam borang aku isi bangsa aku 'LAIN LAIN'. Maknanya aku ni bukan orang Melayu lah. India pun bukan. Cina pun bukan.
Partner : ~ gelak dia memang power! ~ 

Beberapa minit kemudian.

Datang pakcik pakcik tua nak cas fon. Tapi soalan tak kena dengan jawapan yang sepatutnya dia tanya.

PakCik : boleh tolong cas??
Aku : Boleh. Nak cucuk tang mana?? [ dengan nada perlahan aku menjawab ]
Partner : Bud**! Hahahaha
~ buleh kena penampo dah kot!! ~

Beberapa jam kemudian.

Datang seorang laki nak berurusan. Lain tempat yang di tunjuk, lain tempat yang di pegi.
Encik.P : Fotostat di mana??
Aku : Masuk cyber sebelah then pegi dekat kaunter belakang bagitau nak fotostat. [ sambil jari telunjuk menunjuk ke arah cyber depan, manakala 4 jari yang lain tunjuk ke arah kedai serbaneka belakang ]
~ dengan mulut yang memang NONstop bercakap ....... ~
Aku : betullah! Aku salah tunjuk. Patut 5 jari ni aku tunjuk arah cyber .... [ what the ......!!!! ]
Partner : ~ Gelak memang tak hengat dunia ..... ~

Aku rasa dah cukup lawak menggila aku buat untuk hari kelmarin punya semalam. Hahahaha. Orang mungkin nampak aku ni macam senyap senyap jeee. Boring. Acctually, kalau nak melawak ke menggila, tolong jaohkan diri anda jika tak hingin merasa kegilaan bersama sama. Hahaha. Aku klaka sebenarnya. Tapi haruslah kena pada orang yang sekepala dengan aku. Kan kan kan?? :P

Selamat mencoba!

Haa! Tadi baru balik dari kenduri doa selamat kat umah makcik sebelah. Sempatlah juga semahyang berjemaah dengan kaum keluarga.

Pas solat magrib :P

Poyoo jee minah tengah tuu. Hahaha


Sambil sambil nak tgu isya' :)

Alhamdulillah. Puas aku melantak malam ni. Kenyang. Tapi masih hengat kat dunia lah :P
Dah siap melantak. Aku lepaking ngan kazen kazen. Dari hal yang tak berapa nak peribadi kepada hal yang memang tak peribadi langsung kitorang borak! Tentang si dia. Tentang kazen yang nak menjalin sebuah ikatan ... kawin tak lagi kot. Mungkin nanti :) Then, cerita tentang asrama, orang gila, cikgu, diving, snorkeling, polis, SonyEriccson, Samsung, hantu, lagu ......... perghhh! semua benda keluar! Nak sebut pun tak lepass :P
Nak cerita memang tak habis cerita lahkan kalau tak hengat nak balik umah dah lewat malam! Hahaha. Pape pun, aku cuma nak bagitau 'My Family My Treasure'. Ahh. Macam poyo je. Ahahaha. Sebab semua dah ada kehidupan masing masing, memang jarang nak 'to gader2x' kan ^___^
So, u oll kena lah ambil peluang yang ada untuk berkumpul macam dulu dulu. Ingat!! Kita bukan boleh balik ke masa lalu nak rasa semua tu. Don't ever dream to be like "Back To The Future". Hahaha.

Ok. Takat ni dulu. Selamat malam :)

Assalammualaikum ^________^
[ Like Kalau Suka . . . Terima Kasih Awak ^^v ]

Thursday, November 22, 2012

KesayangaN :)

Links to this post
Assalammualaikum W.b.t

Ok foine! Belog di tinggal berkurun lama =.=' ~ kindda busyy .. sikit lahh :P ~ Rasa macam nak sakit sakit. Sakit rindu kot. Hahaha. *tipu jee ..

Yeahh! I've got my new PrinceCharming! Fuhh. Ingat senang ke nak dapat hahh?? Laa ni tak payah gedik gedik mencari dah! Bak kata Nirwana Band " sudah cukup cukup sudah .... " Hahaha. Oh gedik! Whateverlah! Cukuplah dey'all jadi Prince Charming merangkap IncikOhsemm aku dulu :)

Ya know ... People keep asking me. Mana tuttt . Siapa tutt . Orang mana tutt . Bila nak tutt . What the ... ?? Ya know what i mean right??. Daa. Aku ni macam kaunter pertanyaan ke?? Hahaa. Pelik =.=' Ok lah. Think like a matured people. Memang kena berfikiran matang pon. Usia makin meningkat. *but sometimes kena jadi budak budak juga. Not always lah! Dat was gewdikss namanyee.
Senang cerita. Aku bukan takda boyfriend. There's lot's. Lot's of them out there. *as a friends. Nak yang seyes, i need to find the right one for me to be my IncikOhsem SehLahMahNyahh. But, whit who?? ......... tuttt tuttt tuttt .... Hee. Dulu dulu mungkin boleh lah kita nak berdrama swasta lagi. Nak pasang sparepart ke apa kan *ciss! macam lawa sangat kan. Sekarang mungkin nak cakap matang pun, idak lah 100%. Almaklumlah, no body's perfect lah katakan.
Dah ada kematangan sikit, kena pandai mencari la kan. Dok lah bermaksud nak yang kaya. Hensem. Model. Artis. Macho. Gagah ape sume. Bukan macam tu yang nak di pandang. Semua orang ada ciri ciri yang mereka nak. Macam tu juga aku. Yelah. Aku sedar, aku pun bukan lah baik sangatkan sampai nak memilih pun nak nak yang baikkkkkk je aku senaraikan. Jodoh kita Allah dah tentukan. Cepat atau lambat je kita tau siapa? dimana? bagaimana? kenapa? bila? apa? ^^v.
Aku takat berkawan dengan orang. Ramai juga. Tapi harus ingat, jangan sampai kita rosakkan hubungan orang lain sudah. Tak baik. Orang sekarang memang susah nak percaya. Yang dah ada kekasih, mengaku single. Yang dah tunang, mengaku tak tunang lagi. Lagi dahsyat yang dah kahwin pun masih nak mengaku bujang?? Astagfirullahalazimm. Jangan sampai kita yang dipersalahkan.

" Ya Allah, Kau terangilah mata, hati & perasaan orang orang yang leka, lalai, tamak & yang tak pernah bersyukur dengan apa yang mereka miliki untuk menghargai apa yang telah mereka miliki. Aminn  "

Kasih, sayang, cinta, hati, perasaan aku hanya untuk orang yang betul betul ikhlas je. Kalau takat nak main main, aku pun boleh jee buat. Tapi, tak molek lah kan kalau dah besar panjang cenggini nak buat cenggitu. Kan Siti Jaja kan?? Hee.
*KejiwanganTerserlahAyuDiSitu ........ 

' Ya ALLAH aku tahu bahawa Kau mungkin belum membenarkan aku berjumpa dengan seseorang selayaknya untukku. Terima Kasih Ya ALLAH kerana memberikan pengalaman yang berharga dengan temukan aku pada orang yang tidak tepat. Biar aku siapkan diriku untuk seseorang yang akan memiliki aku di dunia dan diakhirat. Dan aku percaya bahawa ALLAH adalah perancang terbaik .Dia sembunyikan sesuatu dan dia memberikan sesuatu. Aku percaya cinta itu akan hadir bila tiba waktunya. Dan pastinya menjadi yang halal untuk aku hanya demimu Ya ALLAH '

p/s :

Getting to know someone. Berserah je lah :)

Oklah. It's getting late eyy. Sok nak koje. So, need my beauty sleep >_< *kang tido lambat bapak segala pimple kluar :P

Diz was my PrinceCharming kesayangan!! Ohh. They r my little's nephew >_<

~ Helmi Danish & Rayyan Darwish ~

Assalammualaikum ^^v
[ Like Kalau Suka . . . Terima Kasih Awak ^^v ]

Sunday, November 11, 2012

Perasan !

Links to this post
Assalammualaikum W.b.t.

Hari ni terasa macam ohsemm sikit lah pegi koje. Orang pandang pandang senyum senyum. - mai dahh. mai dahh! - Hati bermain dengan perasaan. Aisehmenn. Ada ke ayat cenggitu? =.=' Ohsemm sangat ke aku hari ni poe koje? Cantik ke? Cun sangat ke?  ... Wahh. Sungguh hebat aku melayan perasaan yang TERperasan amat ini. Boo ... Sampai lah balik koje & di tegur adik aku yang tak berapa nak ohsemm dari aku [ hikhik. Gelak jahat :P ].

" Ko apehal?? macam baru di belasah ja. "
" What de hellOO?? - dalam hati sambil buat muka tanda tanya - "
" Tu jerawat ka apa? "
" Jerawatlah. Takkan batu pula! "
" .......... - gelak + sindiran bagai seorang penjahat tak berhati perut - "
" ..................... - baru tersedar dari lamunan sambil berkata kata - Ohh. Patut orang pandang semacam, senyum senyum gelak gelak. Ingatkan terlebih ohsem. Rupanya jerawat ni menutup segala keOHSEMan aku sehari ini ........ :( " 

Ok foine! bukan takat adik je kata aku kena belasah! Mak pun kata cenggitu ... ! Sedih yuu :( Tak penah lagi rasa nak belasah orang. Apatah lagi nak di belasah dengan orang. Iskk.

See .. See .. Kalau kat pipi ok lagi. Ni kat bawah bibir yang seksi pun ada. Kompem orang ingat aku baru kena belasah ngan boyapren ke ape .... !

Huu. Besar gilee. Tak bermata pulak tuhh! Bukan takat Cinta itu Buta. Jerawat pun ada yang buta. Macam jerawat kat pipi aku yang gebu ni! Ishhh. Malu malu =.= festime kot dapat jerawat besar gedebak cenggini. Huhh. - mulut celupaq sangat. Suke ejek jerawat adik! Kan dah kena bagi rasa dah tumbuh jerawat sama ngan adik .... menyesal lah .. menesal lahh ! -
For dey'all kat luar sana, if TERserempak aku, kalau ada lebam lebam kat muka aku ni, tu sume pimple yang chomel loteh ye. Biaselah budak budak, dalam proses pematangan. Ada lagi 25 bijik yang nak tumbuh. Tak genap 300 bijik lagi. Genap 300 bijik maka jengg jengg jengg ........ aku pun tak tau jadi apee daa :P

Moral of da storey:

U olls don't gedik gedik nak mengejek muka orang or apa apa je lah yang korang rasa pelik kat orang tuh. Tak baik untuk diri sendiri. Dah kena baru nak menyesal. Tak guna beb!
- aku banyak dah kot gelak kat orang. Banyak tu juga aku istigfarr! Tapi esok esok buat lagi ... Astagfirullahhalazimm. " Ya Allah, jauhkanlah kami dari sifat sifat & tabiat tabiat yang tak baik ni ... " -

~~~~~~~~~~

Er. Dulu if aku tak dapat nak tido or tiba tiba takut nak tido, aku akan cari orang nak teman mesej sampai aku terlelap. - sangat kejam! Kalau dah tido, kompem tido mati terus tanpa belas kasihan pada orang yang temankan aku bermesej tuh  .... ! -
Sekarang, dah tak sama dah. Tak dapat tido, on9 sampai lewat malam. Sampai sampai lappy yang dok on9 aku yuu. Kalau takut nak tido, aku p kejut adik aku tido, suh dia mai bilik aku teman tido. Tapi degil! Tak mau bangun. Ciss!
Maka, dengan rasa berani yang ada tinggal sikitttt tu, aku gagah kan diri untuk poe ke bilik mandi juga! Buat apa?? Main masak masak kot .... Cehh. Takkan tak tau bilik mandi tuk apa. Ishh la ko ni ...
Ok foine! Tips laju laju untuk si penakut [ macam aku .. kot :P ]
  1. Basuh mukagigikaki.
  2. Ambil Wuduk.
  3. Masuk bilik tutup lampu. [ Jimat letrik kot. Kompem hantu tak kacau punyee ^^ ]
  4. Baca Surah Al-Fatihah.
  5. Baca Surah 3 Qul.
  6. Baca Ayat Kursi.
  7. Mengucap 2 Kalimah Syahadah.
  8. Baca Doa tidur.
  9. ..... termenung ... berzikir ... zzZzZzz ......
Hee. Tak susah pun ^_____^ 

Tak kacau orang memalam, kadang sebelum tido ada orang tolong ingatkan nak buat semua ni :) Terima kasih pada beliau ^___^


Assalammualaikum.
[ Like Kalau Suka . . . Terima Kasih Awak ^^v ]

Friday, November 9, 2012

Without BACKSPACE .... !

Links to this post
Assalammualaikum W.b.t

malam ni rasa macam nak buat gila gila sikit dekat entry ni. er apa yang gila pun aku tak tau. hahaha. acctually aku nak tiru er macam copy er apa eh. ah tak tau nak cakap apa. baru kejap dapat ilham, bila taip dah menggelabah lupa apa semua. hihih. nt * ntah apa yang nak di gelabah pu n tak tau lah. wekk. sebenarnya nak try tulis entry without using backspace or padam eh sama la tu kan. kalau ada salah salah tulis tuh buat buat pahan je la yee. kahkahkah. aku ni macam lagak macam kakak yang baiklah konon. masa dinner tadi bermesra alam dengan adik adik. cehh. mesra la sangat kan. tiba tiba keluar pula soalan yang memang dari korang umur 3 tahun lagi orang dah tanya. cita cita nak jadi apa?? wat the .......! sebab my lil sis yang dok skolah uitm tu sungguh sungguh suruh adik laki aku pegi koje polis. cehh! ingat senang ke nak lepas interview?? dah la kurus kerempeng, bhaha. eh tak baik nya aku ni. tapi bukan lah kata adik aku tu tak nak, masalahnya BM masa spm pun tak kredit, nak jadi polis camna? Polis ni pun satu hal! takat pegang pestol, bukan tak boleh cakap melayu pun. kan kan kan? eh apa aku melalut ni!!. then adik laki aku aju soklan sama kat adik pompuan aku. yang ko napa tak pegi jadi polis?? senang je jawapan. Tinggi tak sampai 151 ada hati nak jadi polis???? wahuahuahua. tapi tak di nafikan, adik pompuan aku tu memang aktif dari zaman skolah lagi kadet polis nu. cuma, takkan tercapai lah cita cita dai tu kerana kekurangan kependekan eh ketinggian maksud aku. kemuadian soakal. aihh typing ereoor eh eror. soalan sama pula di ajukan kat aku. dengan bangga & tak berapa ak nak malu aku jawab lah cita cita sebenar nak jadi pramugari. tak kau tergelak nak tersembur nasi?? pramugari pun tak pendek macam aku. kahkahkah. tapi pendek sangat ke aku nie??? pendek ke pendek ke??? huhuhh.

tiba tiba tukar topik pula. adik aku kata ehh korang kata laki si anu bin anu hitam?? ok putih je aku tengok. ntah sape yang kata laki si anu bin si anu hitam. mybe bulu bulu dia yang menampakkan diri nya tu hitam kot. biasalah, mana ada bulu yang merah nak nampakkan orang tu mwerah kan?? hakahka. lepas tu cakap laki si anu binti anu tu tak suka bergambar. dengan penuh perasaan & PERASAN adik aku yang laki tu kata, memang lah, aku yang hensem pun mana suka bergambar?? rasa macam nak terkeluar ayam kfc dari lobang hidung. nasib baik ada bilu bulu blulu hidung yang menghalang. Wakakaka. tak senonoh betul lah!
hakhh. kat tempat keje aku macam ada stalker jerr! yiksss. kalau hensem lagi macho dan bergaya tak pa juga. ni dah tua pangkat nak dapat cucu dah, masih gatal nak mamposs! ayat nak baik sikit. takat nak dapat cucu jee. sebab nakmpak muka tak macam nak dapat cuicict lagi. huhh. what everlah. yang aku tau, aku memang geli gila kat orang tua tu. kadang sehari nak nak 3 4 kali datang kedai. jeling jeling dia dari arah cermin, dari atas ke bawah seingga naik ke atas baklik dia tengok. aku dah menggeletawq 1 badan dah bila ada orang macam tu. dengar orang panggil dia 'cikgu'. dah la pangkat cikgu, miang kemain pulak tu. boleh awal pagi dok kat kedai luar pastu ajak aku pegi minum ape sume. gile ko nak suka hati ikut orang tak kenal??? boleh pulak nak suh aku datang dekat dia kata nya nak tanya sesuatu. arghh. rasa nak bagi kasut ja ngan bapak budak sekor ni! nak menggatal jangan dengan aku!!!! Ya Allah, selamtakanlah aku dari orang orang yang berpenrangai #$^&*@*$ ni!

fuhh. penat gila menaip pepanjang cenggini. ngalahkan trengkas. [ walhakl aku tak bape nak sure trenngkas tu apa sebenarnya. sekadar nak sebut sebut je. sebab manalah taukan nak jadi kerani nanti ada di sebut pasal trengkas. dalam terjemahan aku, trengkas tu menulis dengan pantas :P wahuahuahua. Ape ape je lah. mana aku tau. ] seyes banyak typing eroro. aku macam malas nak tekan button bakpese kan. hakikatnya memang malas pun. rasa macam urat urat kat jemari aku pun hampir kejang menaip tak berkhenti. ntah apa yang aku taip pun aku tak tau. rasa macam berlapis lapis ayat aku taip. what so ever. just wanna make it fun ^^v


oklah takat ni je nak mencoret dulu. kompem korang tak baca punya. haha. Assalammualaikum ^_____^
[ Like Kalau Suka . . . Terima Kasih Awak ^^v ]

Monday, November 5, 2012

Lucky.

Links to this post
Assalammualaikum W.b.t

Wee. Ponat dah hilang dah. ~ padahal tak penat mana pon :P ~ Hee. What so ever lah.

OMJ ... Finally, dapat aku pegi! Even cuma 2 hari 1 malam. Alhamdulillah.

A few days ago, i've just came back from my cousin wedding. Very da gojess lah she. Ofcoz lah ke'jely'an terserlah di muka muka mereka *include mee. Haha. But feels so happy for them both lahh. Mestilah happy kan. Family bertambah kot. Yang tak bleh blahh nye, orang bujang semakin berkurangan okehh!! Pelizz allert pada yang bujang bujang yee. Bak pesan cuzzy terchenta " Ur next in line ... ". OMG.

Ha..ha..ha.. Aku saji korang dengan gambar yee. Kata cikgu, bercerita melalui gambar lagi senang orang nak faham & ingat berbanding bercakap / tulis panjang lebar. Kan kan kan :P Chekidaout ....

On Friday : Rehesel @ Dewan Wisma Wanita..

Sampai je terus nampak menari menari :P 

Pengantin sibuk brieff sal tugas ^_^

Di malam hari, sebok packing gift door kat umah pengantin laki. Huu. Penat + panas lagi. Yang best dapat makan cekelat free. Nyummyy :P

Makcik makcik yang datang membantu [ blah pompuan okehh! ]

Ini adalah lebihan cekelat yang tak habis di packing. Kalau pancking pun, memang takkan habis punya nak bagi guest ... trust me ^_*

Memang masa masa kebosanan + kepenatan. Otw bleh umah nenek kol 1 pagi. [ sampai trus tido. Xsempat nak mandi #.# ]

SabtuDay : Da Wedding Day ....

Feels ohsemm sangat di pagi hari before pegi dewan. Hahaha

In da Halls of fame. Eh eh. Ni tempat makanan lah :P Ada macam kat istana dak?? :P

Dalam dewan di mana letaknya pelamin indah si pengantin. Mahap lah, dapat amek dari jaoh jee.

Dan ini adalah pondok sekuriti! Perghh. Macam asrama lah pulakk. Huu. Hee. Tugas aku & beberapa orang kazen dok kat sini lerr. Senyumm .. bagi door gift .. then say "thank you". Simple but ........ 

Itu mereka. Sweet & Sour. Eh eh. Sweet & Gojess okehh :)

Wiff their parents & the budak flowerhorn. Againn! Flower gegurl lah ^_^

Yg ni cuzzy yang memang jarang jumpa. Hahh. She's next ^^

Door gift yang chomel! Sgtsgt ....

Sweet sweet sweet! Kandid. Hikhik.

Serupa pinang di belah 2 ^_^

^______________^

Chomel kan .. kan .. kan ??

Seyess! Penat gilee. Sampai berkaki ayam jee. Huhh. [ tu lahh. Nak sgt bergaya lebih pakai heels 3 4 inci. Amekkaw. Hahaha ]

Ade aku kesah dok lantai??? Penat kottt .........

I very da like pic atas meja nuu. Kau ada ....... ??

Bila 1 ikatan terjalin, maka beginilah hasil nya .................. It became a Huge family ^___^

Aku memang suke benda benda chomel ni. Ishh ....

Ohsemm tak mereka??? Diz da prop where d guest can take a pic. [ kat kepala hotak ligat bermain .... 1 day, i will ............ :P ]

We Are Cuzzie's.

Mahaplah. Aku memang pemalu sikit. That's why tutup mulut :P

Yeahh! Congrats Cuzzy! 

Kasut ini yang mennyebabkan aku berjalan terkedek kedek macam itik! Huduhh gile! Hahahaha


" Ur next in lineeeee ......... " Haihh! 

Siap masuk paper lagi yuu. Borneo Post 05/11/2012.


Lucky for her :)

Hahh! Tu je lah nak storey morey bout her wedding. Acctually there's lot more photo's to share with. But sometimes, there's some people doesn't like to show off their picture. It kinda privacy. Well, u know what i mean ^__^

Thanks for reading. Assalammualaikum ^____________^
[ Like Kalau Suka . . . Terima Kasih Awak ^^v ]

Monday, October 29, 2012

Very Da Sory Cuzzy ...

Links to this post
Assalammualaikum W.b.t

a very good morning to all. What a wonderfull day. & a happy day for my lovely cuzzy. Yeahh! today was her big day. Big day for her wedding [ nikah ]. I wish i could be there :( [ already plan. What to wear what to do. But as we already know " kita hanya mampu merancang, yang tentukan jadi ke tidak hanya Allah sajee " . Never blamed to anybody, somebody or ur own body >.< !

[ stolen picture. Hee. taken on her E Day ]
However, i wish both of u " Selamat Pengantin Baru. Dipanjangkan Jodoh. Murah Rezeki. & Laju-laju dapat baby yg chomel macam aku ni hahh :P "


Sorry for not being able to attend ur wedding ceremony today. InsyaAllah, will attend ur Sanding on up coming date 3rd Nov. [ praying to Allah .... Aminn :P ]

~~~~~~

Wuu. Sedey tak dapat attend >.<! [ sekolah punya pasal lah ni buat exam hari ni! Adik yang exam, sampai aku aku skali tak dapat p majlis nikah... Huhh! ] Dah lah dia tunang pun aku tak dapat pegi .... toLongg .. toLongg .. teman aku pi majlis sanding die nanti nak?. Somebody .... ?? =.='

Assalammualaikum ....
[ Like Kalau Suka . . . Terima Kasih Awak ^^v ]

Sunday, October 28, 2012

Badut .. Buaya .. Selipar ..

Links to this post

Assalammualaikum W.b.t

Hari ni ak banyak gelak! Yeahh ... gelakkan orang jugee. Arghh! Pangai tak senonoh aku dah kuaq pulak dah. AstagfirullahAlazimm. Syaitonn apa lah yang mai dekat aku sampai gelak tak pandang kiri kanan. Ishh =.=’

~ Seyess! feels like a clown ..... ~

Kat tempat keja tadi, tak kering gusi aku gelak. Benda bukan lucu pun. Kawan sekeja aku rilekss je tak gelak macam aku. Ciss! Aku ni terlebih gedikss la pulakk (@.@) [ Tak berniat nak tarik perhatian orang okehh???! Lagi pun aku gelak masa tak da coustemer je. Tak delah nampak gedik sangatkan. Hikhik :P ]
Okehh foine! Aku tak bermaksud nak gelar orang ‘BUAYA’. Tapi memang ada sesetengah tu berperangai sedemikian rupa. Siapa orang tu?? Pandai pandai lah korang nilai sendiri ye :)

Ada orang kabo kat ambo. Katanya nak kawen. [ siap suh aku jadi pengapit! Whatt??! ~ dalam hati sukee! Nak amek berkat kata orang tua tua :P ~] Yeahh! Tahniah kepada beliau. Orang nak mendirikan masjid, haruslah bersama sama meraih kegembiraan. Cewahh! Tapi yang spoilnyee, nak kawen tapi takda calon lagi =.=’ ape cerr brO ??! hehe. Pape pon, semoga di percepatkan jodoh buat beliau! Jangan lupa calling calling tau. Siap sedia berkhidmat nak jadi pengapit :P ~ hakhak! Memang gedikss! ~

Hari ni ada majlis cukur jambul anak kepada kazen aku. Kira anak buah aku lettew ^^ congrates my dear cuzzy for da new baby born ^_^ majlis dia tengahari tadi kot. memang tak pegilah kan dah aku keje sampai petang =.=’. kurang lebih pukul 6.30 ptg tadi dengan baju tak tukar, tak mandi ape sume aku pegi umah beliau. Tak lah busuk mana. Sebelum pegi siap buh minyak wangi banyak banyak. Hikhik :P

Sampai rumah beliau, borak borak kejap. Pas tu makan. Aku memang dah set sedia tak makan banyak tengahari tadi. Yelah, nak di bandingkan makanan kat restoran ngan makanan kat rumah, lagi sedap makan kat rumah kan. Bukan lah kata langsung tak makan tengahari tadi, aku kan ada boyfren yang setia menemani di kala kesusahan. Dek kerana kelambatan diri nak makan, dengan macho nya beliau akan menyeksa diri ini :(

Yeahh! It is U mR. GASTRIK! Huhh. Untuk mengelak beliau dari terus menyeksa diri, ada juga beli nasi, seyes kata tak sedap! Kemain keras lagi nasi dia. Terpaksa makan ikan ngan sayur ja. Nasi langsung tak sentuh. Tu pasal sampai 2 pinggan makan tadi. ~ Wahh! Memang tabiat buruk aku suka makan banyak! ~

Perut kenyang. Memang senang hati. Syaitan pon sukee. Baru pukul 8 lebih, aku dah ngantuk dah. Nak tido kat ruang tamu memang tak senonoh lah kan. Nak tahan kelopak mata ni dari tertutup memang menanglah segala syaiton durjana yang melompat lompat keriangan kat kelopak mata aku ni. Maka, aku bertekad nak lepak dalam kete. Walaupun agak tak berapa nak sopan tetibe hilang, lagi tak sopan tidur berdengkur depan orang ramai. Kan kan kan??

Best best dah tido, masa nak balik, kereta wat hal lah pulak. Tak boleh nak start. Nasib baik rumah sekengkang kera je [ agak nya berkengkang kengkang juga kera tu nak sampai kat umah :P ]. Selang 2 3 rumah je. Sebab hari hujan, nek kereta lah. Nasib tak berapa nak malang juga. Aku memang suka main hujan. So, no hal lah jalan kaki blek umah time hujan renyai renyai.

Dalam perjalanan blek, dah rasa lain macam dah. Awat selipar aku macam berat berat je nak berjalan. Aku ni dah lah penakut, tambah lagi benda yang tak pernah aku rasa sebelum ni. Perghh! Meremang kot. dah setengah jalan, tetiba rasa ringan pulak sebelah kaki aku. Jalan gelap kot, mana nak nampak kaki. Ok foine! Ape guna henpon kalau tak reti nak suluh. Sah! Selipar aku putus rupanya. Sempat lagi aku patah balik amek tapak selipar aku yang tertinggal tu. 

~ huduhh gila ==' ~

Blek umah kaki ayam je lah. Dah la depan rumah tu banyak batu. Sedapp kot ......! Haha. Gelakkan kan orang, dapat sakit pulak :P hikhik.

Ok lahh. Kepala dah feninn. Ada payung, sorok dalam beg, tak sah kalau tak main hujan. Hahaha. Takat ni je nak mencoret dulu. Hee. Selamat Hari Raya AidilAdha buat semua yee:)

P/s:

Jodoh pertemuan di tangan Tuhan. Kita merancang, Allah yang menentukan ^__^ Semoga di percepatkan jodoh & segala urusan buat mereka mereka :)

Peliss lah korang. Gelak biar bertempat naa :P

~ Tak susah sebenarnya nak jaga hati orang, jangan bila dah sedar orang tu slow slow pergi dari hidup kita, menyesal pun tak guna (^__^) So, hargailah mereka ~

Assalammualaikum ^__________^

[ Like Kalau Suka . . . Terima Kasih Awak ^^v ]

Friday, October 19, 2012

Macam Gud gud jee :P

Links to this post
Assalammualaikum W.b.t ^^

Hari ini terasa diri macam gud gud je nak beri sepatah dua err ... Acctually berpatah patah ayat kot kepada mereka mereka yang berkenaan. Hee. Sekadar nak berkongsi. Tak salahkan ^^

Perihal bertunang mengikut syariat Islam. Walaupun empunya diri ini sendiri tak da sebarang ikatan mahupun kena mengena dengan perihal tunang tunangan ni, tak salah rasanya berkongsi apa yang aku tau ^^ Yelah, sebelum bertunang pun benda ni dah kita sedia maklum, apatah lagi dah bertunang. Tak gitu ?? :)

Dah nak penghujung tahun dah ni, mesti ramai yang dah merancang nak langsungkan pertunangan kan?? Apatah lagi nak kawen. Gelabah + takut + gembira semua bercampur aduk tolak darab siap bahagi lagi! [ eh! terlebih pulakk :P ] Tapi aku nak storey lebih kepada pertunangan jee. Boleh kan? boleh kan :D

Dalam Islam tiada konsep pertunangan sebenarnya. Ia hanya dicipta oleh adat Melayu je. Kira nya wajib pun tidak, harus pun tidak. Namun begitu, pertunangan bukan tidak digalakkan langsung. Ia boleh dilakukan, tapi taklah secara terbuka.

Majlis Sederhana
Tak perlulah nak membazir duit & masa dengan membuat majlis besar besaran. Zaman sekarang macam dah jadi keutamaan mereka yang ingin bertunang menempah pelamin & khemah hidangan untuk tetamu jemputan yang ramai. Perkara ni langsung tidak digalakkan dalam Islam.

Ahli Keluarga
Nak bertunang, cukuplah dengan kehadiran ahli keluarga terdekat saja. Tak perlu ajak orang ramai. Sebabnya, pertunangan bukanlah ikatan sah yang menggelarkan diri sebagai pasangan suami isteri.

Status Diri
Dalam Islam, tiada istilah status sudah bertunang. So, takyah sesekali menggembar gemburkan ikatan pertunangan anda. Perkara yang tidak tentu lagi kesudahannya tidak pelu di umumkan kepada orang lain yang tidak berkenaan.

Tidak Berjumpa
Bertunang bukanlah lesen untuk berdua bergerak bebas bersama. Islam masih lagi membataskan pergaulan antara pasangan yang belum ada ikatan yang sah. Kalau nak buat sedemikian rupa, maka silalah usulkan kepada keluarga untuk bernikah dengan segera.

Bincang Tarikh
Sebaik majlis pertunangan selesai, bincang antara kedua-dua belah keluarga untuk menetapkan tarikh pernikahan secepat mungkin. Kan ke perkara baik tu perlu dilakukan dengan segera?? ^^

Wahh! Ayat aku macam gud gud jee kan. Semakin hari fikiran semakin matang. Rasa memang patut dah fikir pasal benda benda macam ni walaupun diri tak sampai ke tahap tu lagi. Sebagai pedoman diri sendiri juga orang orang di luar sana.
Sementara nak suh BFF kesayangan kawen cepat cepat pun ada juga :P Hikhik. Renung-renungkan ^^v

~~~~~~~~~~

Yeahh! Esok ada perlawanan bola lagi! Hari tu aku dah sokong Kelantan! Laa ni aku nak sokong ATM pula. Macam yang aku kata, kalau ada si kembar dalam team tu, kompem aku sokong team diorang main. Wahuahua. ~ Ohh gosHhh! Aku dah jadik pembelot!! Kijamm! ~
Wat everlah. Kalah menang dah deal ngan orang tu. Team yang kalah kena blanja makan. Aku memang suka bab bab makan ni. Yummyumm (^_^)

Tunggu & lihat jelah esok. Kita tengok siapa yang kenaa ............ (^_____________^)

P/s :

For those yang dah bertunang, peliss lah. Jangan coba coba nak gali kubuq sendiri naa. Peace yOo ^^v

Assalammualaikum W.b.t.
[ Like Kalau Suka . . . Terima Kasih Awak ^^v ]

Friday, October 12, 2012

Nak Sokong Mana Ye .... :)

Links to this post
Assalammualaikum W.b.t.

Eh eh. Pagi tadi sempat berangan dengan rakan sekerja. KALAUlah tempat kita ni turun salji. Fuhh! Dengan baju bulu bulu. Sambil cedok cedok salji kat luar rumah. Nak bercakap sampai kuar asap asap dari mulut. Best kan??? Haihh! Ta habis habis dengan angan angan tah pape tah. Cuaca punya pasal lah ni. Kejap mendung, kejap hujan, kejap panas! Boleh sakit orang orang dibuatnya.

Hee. Ape yang aku merapuh meraban nie! Abaikan. Abaikan! Hikhik.


Hahh! Aku tak suka. Bila num fon aku suka suki ja orang nak pass kat orang lain yang aku tak kenal! Minta maaf je lah. Aku tak dapat nak layan mereka mereka tu. Bukan kata aku ni sombong ke apa, sebab memang tak kenal pon. Lain ar kalau aku bagi sendiri no fon aku kat orang tu sendiri kan. Haha. [ Cehh! Lagak macam retis je orang nak minta minta no tepon! Perasan tol dak BunBun niE !!! ]
Tak bagi pon sebab salah satu langkah berjaga jaga juga :) Tak semua yang nampak baik tu, baik orang nya. Kadang ada isi tersurat & tersiratnya juga. Kan kan kan?? ^^v Beware :)


Okehh! oOh. Malam ni ada bola ea. Kelantan Vs Selangor. Eherm3x! Testing testing 1 2 3 .... Actually, aku tak reti sangat nak tengok bola ni. Nak sokong yang mana pon tak tau. Sebab ... Aku jenis sokong last minit punya. [ Team mana yang nak menang, kompom tu la aku sokong. Wahuahuahua ]. Tapi, kalau ada si kembar kat team tu, KOMPEM kalah menang aku sokong. ~ gedikk. gedikk c(: ~
Hee. Tapi malam ni kena sokong team Kelantan lah. Sebab kalau menang ada orang tu kata ada hadiah :P oOh! Sukesukesuke! [ Ya Allah! Buruk perangai! Orang nak bagi hadiah baru nak sokong ...! ] Hee. Tak ar. Sungguh sungguh ni sokong! Tapi tak kisah pon, kalah ka menang ka tu dah adat permainan kan ^^ Hee.

OkieeDokiee. Takat ni dulu nak mencoret. Esok esok aku hapdet lagi ^^.

Assalammualaikum.
[ Like Kalau Suka . . . Terima Kasih Awak ^^v ]

Wednesday, October 10, 2012

Lessons For All :)

Links to this post
Makkk! Mana pi henpon aku?? Baru doploh minit aku tinggal p mandi, hilang tah ke mana! Dah la silent mode ....! Ciss.........

Ahh. Sebok pasal henpon. Bukan ada orang nak mesej pon. Kahkahkah! Abaikan. Nanti bila aku tak cari pepandai lah dia muncul tu.

Pernah tak korang nampak or dengar or what everlah kan yang adik beradik dengan benda yang aku nak cite ni. Seorang ibu yang lebih sayangkan benda yang TAK benryawa berbanding ANAK sendiri??. Pasal benda yang tak da nyawa, sanggup dia kata " sya rasa macam nak bunuh ja anak tu. Aihh. Gerammmm! " Sambil maki maki sumpah sumpah depan orang. Ya Allah. Mak jenis apa macam tu?? Sanggup kuarkan kata kata macam tu pada anak sendiri?? Sebab benda yang tak berapa nak penting pon. Macam tak da agama pula. Tiap kata kata seorang ibu tu kan Doa. Tapi tak tau lah pulak dalam agama dia. Wallahualamm. 

Selalu aku tengok dalam movie movie drama drama. Macam cite Di Bawah Ketiak Isteri ke Bini Bini Ku Gangster ke & yang sewaktu dengannya. Tak pernah jumpa lagi pompuan yang ala ala QUEEN CONTROL! Woww. Kira nya, aku antara yang bertuah la ni. Wahuahua. [ Astagfirullah! Terlebih sudaa! Soeyy :( ] 
Selama ni aku dengar cite die, tengok pangai die macam gud gud je. Seyes tak tipu! Lama lama punya lama aku kenal die, perghhh! Nak berbulu telinga aku dengar segala kata cacian, makian dia. Kalau kat adik adik dia ka, musuh musuh dia ka, tak pa juga. Ni kat LAKI dia sendiri. Kalau beruk dok sebelah aku pun, kompem lari ke hutan juga beruk tu. Ya Allah, tak sedar ka dia sape yang dimaki hamun tu?? Kalau dia tak da, tak terfikir ka dia sape nak tanggung mereka anak beranak?? Paling sedih penah aku dengar, sanggup nak doakan laki dia tu mati. Astagfirullah! 
Dalam Islam, semua pun sedia maklum. Syurga seorang anak lelaki & perempuan yang belum bekahwin adalah di bawah tapak kaki Ibu. Syurga seorang anak lelaki yang sudah berkahwin, juga di bawah tapak kaki ibu. Tapi, syurga seorang perempuan yang sudah berkahwin adalah di bawah tapak kaki suami. Kalau kita derhaka pada suami, tak cium bau syurga la jawab nya. Tapi yang ni, aku tak tau lah. Agama kita berlainan. Pernah aku aju soalan ni pada kawan yang bukan seagama. Aku tanya. Sekadar nak kepastian. Sambil tu tambah pengetahuan sikit. " Dalam agama kitorang macam ni [ macam yang aku explen kat atas tu. ]. Kalau agama korang, syurga seorang isteri?? " ... Hampa! Dia sendiri pun tak dapat nak jawab soklan aku. Hmm. Tak pa lah. At least dia ada gambaran sikit mana letaknya pangkat seorang isteri dalam sesebuah keluarga :) Kitorang sentiasa berdoa supaya 1 hari nanti beliau akan berubah sebelum sesuatu perkara yang tak baik menimpa kat diri beliau. Aminnn.

Orang yang sama, ada pesan kat aku. Kata nya " kalau boleh, korang janganlah berkawan ka kawen dengan orang yang keja 'tutt' atau pun keja 'tuttt'. Semua tak guna. Tak da fungsi. Menyesal sy kawen dengan orang keja 'tutt'. ". Wahh. Hebat nya kata kata beliau.
Lama aku termenung sambil tu berfikir juga. Aku ni bukanlah seorang yang berani menjawab depan orang. Dalam hati boleh lah. Mencurah curah kata kata kat kepala hotak, tak cukup kepala hotak tambah kepala lutut aku lagi nak balas kata kata beliau. Tapi, apakan daya. Aku ni insan yang lemah! Aisehmenn. Tak ar lembut sangat pon. Kadang terlepas juga! Beware =.=' Nak nak aku jawab " Boleh je berkawan ke nak kawen ngan diorang. Bergantung pada sikap kita sendiri nak layan diorang macam mana. Orang bukan tak boleh berubah. Kalau perangai kita macam setan, dia 1000x lagi setan dari awak! Dah tau nak berumahtangga dengan orang yang macam mana, tak payah la dah kawen dah beranak pinak baru nak menyesal! ". Fuhh! Pedas juga ayat ayat aku. Tapi aku cakap dalam hati je lah. Membazir air liur je kalau aku berhujah pepanjang dengan orang yang tak berapa nak sedar diri.

Huhh! Aku bukan nak buka aib orang. Cuma nak berkongsi kisah & situasi yang sangat membengangkan kepala serta boleh menggilakan orang orang terdekat! Astagfirullah ..... Mungkin ada hikmah di sebalik apa yang terjadi. Semua ni aku jadikan sebagai pengajaran sebelum ke alam berumahtangga. Seyes aku cakap, banyak benda yang bermain kat kepala hotak aku [ even aku belum sampai ke tahap nak berumahtangga pon. Tapi tak salah nak fikir awal awal kan :) ]. Hee. Minta minta dijaohkan dari segala anasir anasir yang tak baik :P InsyaAllah ^^

Ok. Selama ni ada orang nak sabotaj aku. Ewahh ewahh! mentang mentang aku ni kecik kecik je, takat kuli kuli je, boleh nak kena kan aku. Bukan takat aku je yang terkena, orang lain pun kena juga. Tak pe tak pe. Aku bukanlah jenis pendendam walaupun aku ni suka memendam rasa. Cewahh! [ perlahan lahan muslihat ko terbongkar juga ^^v peace yOo ]. Tunggu & lihat je lah apa yang jadi nanti ^^

ItsOkey! Takat ni dulu nak mencoret! [ Henpon. Henpon. Mana menghilang?? Kot kot abe msg. Hakhak! Memang mengade dak Bun2! ] Esok esok aku hapdet lagi ^^v

Assalammualaikum.

[ Like Kalau Suka . . . Terima Kasih Awak ^^v ]

Wednesday, October 3, 2012

Sepetang Bersama . . . . ^_^

Links to this post

Assalammualaikum W.b.t

Er ..... selamat pagi siang petang malam warga belog. Wahh. Sangat berkurun lama tak hapdet belog. Tengok je dashboard, kepala aku dah fenin’. Mana nak tengok komen orang pun aku tak tau nak klik kat mana. Adeihh! Macam sesat kat tengah bandar KL lah pulak =.=’
Pape lah. Yang penting masih boleh hapdet. Walaupun cite tak bape nak ohsemm sangat kan. Hikhik.

Haihh! Raya dah lepas. Sebelum tiba kemuncak raya ri tu, sempat buat open house last punya. Hikhik. Tak lah open house ajak seluruh warganegara datang beraya. Sekadar family terdekat & kawan kawan terdekat. Untung pada mereka yang datang. Sangat rugi pada mereka yang tak datang. Yelah, orang ajak makan free tak datang. Rugi ar. Hahaha. Tapi ..... rugi sebab takda gambo. Iskisk (T.T). takpa lah. Next year panjang umur buat lagi. Bleh snap gambo bebanyak. Heee :D

Then. Ape lagi erk yang ohsemm terjadi semenjak dua menjak aku tak hapdet belog. Hurmm. Hahh! Hari tu aku pegi bank ngan kawan koje cyber. Hensem boy. ~ Haha. Jangan perasan pulak naa ~. Aku admit, yang kitorang ni memang rapat rapat mesra mesra gitu. ~ wahh! Ayat over pulak ~. Dipendekkan cerita. Kakitanganmulut yang dok kat kaunter bank tersebut telah mensalah tafsirkan hubungan kitorang. Boleh depa kata aku ngan dia kapel! Kalau boleh aku nak gelak guling guling turun naik kat lantai bank tu.
Nak kena semelih ngan awek dia apa?? Hee. Kami kawan je lah. Macam adik & kakak. Kalau orang tu dah ada awek ka pakwe, respect lah sikit ngan pasangan diorang kan. Orang nak usik usik aku ngan dia, takkan nak sentap. Kita bukan buat benda salah. Kalau kita tak ganggu hubungan orang lain, orang lain takkan ganggu hubungan kita. Percayalah (^_^)

Beberapa hari lalu aku pegi meeting ngan orang atasan. ~ cewahh! Macam koje opis pulak! Hakhak ~ Ewahhewahh! Kemain jauh nak pegi. 2jam setengah perjalan dari Ranau pegi K. Kinabalu. Sesampai nya di tengah bandar, chantek! Aku sempat masuk shopping mall Centre Point cari tandas. Nampak sangatlah kan tak pernah masuk tandas kat CP, siap tanya orang lagi tandas kat mana =.=’. kol 10 aku dah sampai ofis. Sengal je! 2jam setengah perjalanan yang berliku liku aku tempuh untuk hadir dalam meeting yang tak sampai sejam pun. Kalau dia cakap melalui fon pun aku dah boleh paham dah. Tak yah datang sejauh tu. ~ aisehmenn! Berlagak! ~ dah beh meeting ingat nak lepak ngan adik.
Punah segala harapan! Boleh gila aku tunggu dia sampai kat tengah bandar tu. Maka, terkensellah niat aku nak nengok wayang ke makan makan dengan beliau. Aku sshopping sikit pas tu blek Ranau.

Hari yang sama. Balik dari meeting kat KK, Bff kesayangan AjaGiler [ nama diberi :P ] datang Ranau. Tepat pada masanya. Dia turun dari bas, aku baru sampai je. Dok dalam kete pun penat ape. Dengat semangat setiakawan, penat + gastrik tahap oltramen hampir nak putus nyawa, aku gagahkan diri juga jemput beliau kat stesen bus. Dia lagi penat kot. 6jam perjalanan dari Tawau. ~ aku je terlebih gedik penat nye :P ~
Sempat lepak sejam dua ngan beliau wiff tunang nye. Wahh! Datang Ranau semata mata nak jumpa tunang tersayang! ~ tunang dia pon sanggup naik Ranau dari KK semata mata nak amek dia tau! ~. Part tak best! Aku tak bleh over gelak pulak! Musuh utama aku menyerang. Rasa macam nak mati sebab GASTRIK! Sib bek tak sampai tahap kena jarum kat punggung. Hahahaha! Hee. Aku kalau terlewat timing nak makan, kompem parah ar. Masa puasa tu lain cerita ar. Ada sahur, dah berniat ikhlas nak puasa, kompem masalah gastrik sume tak timbul. Ahhhh! Pape jelah. Janji dapat jumpa ngan beliau.

Hee. Selama ni, ramai yang mensalah tafsirkan status diri ini. Kadang rasa klaka, nak tergelak pun ada. Hahaha. Siti Jaja pun dah nak berbulu ati kot asyik ngadu ngan die. Hakhak. Buat masa ni, takda nak kata apa apa lagi. Hee. Kalau ada, Siti Jaja dulu tau lah sape kan. Hakhak.

Oklah. Nanti aku hapdet story lagi. Mahap lah. Terpanjang pula entry kali ni. Almaklumlah. Lama tak mencoret :P

p/s :

Ada orang tu tak lama lagi nak tamatkan zaman bujang. Hee. Roger roger lah kat Bff kesayangan ni ye ^_^ InsyaAllah, Panjang umur, ada la kelibat aku kat majlis ko ^_*

~Assalammualaikum ~  

[ Like Kalau Suka . . . Terima Kasih Awak ^^v ]

Thursday, August 30, 2012

Kenapa harus jadi begini ..... ??

Links to this post
Ya Allah.

2 tahun yang lalu, aku pernah merasa hampir kehilangan orang yang paling aku sayang. Ayah aku. Akibat daripada penyakit yang beliau hidapi. Berkat doa, kesabaran, kasih serta sayang isteri, anak anak, keluarga serta sahabat beliau, Alhamdulillah beliau semakin pulih & sihat sehingga ke hari ini. Terima kasih Ya Allah.

Kali ini, benda yang sama terjadi. Bukan saja terasa pada diri aku, tapi seluruh keluarga aku. Berbeza dengan keadaan ayah yang dulu. Sepupu aku terpaksa bertarung nyawa akibat perbuatan orang yang tak berperikemanusiaan! Sedang aku asyik berborak dengan rakan sekerja, 1 sms sampai ke telefon. Oh, mesej dari mak. Katanya ..

" Si Kirul kemalangan semalam. Dia tenat di hospital. Mo kena kirim p KK. Ada pendarahan di kepala ". Ya Allah. Tiba tiba hati yang girang menjadi sayu. Allah je tau perasaan aku. Perasaan family aku. Macam macam bermain di fikiran aku.

Semalam, orang awam terserempak dengan dia dalam keadaan tak sedarkan diri dekat dengan bus stop berdekatan sekolah. Diorang bawa dia p hospital. Paling menyedihkan, bila dapat tau dari hospital jam 10 pagi tadi. Pakcik ( ayah beliau ), atuk & lagi seorang pakcik pegi hospital tuk tengok keadaan dia. Aku memang nak pegi, tapi keadaan memang tak mengizinkan sebab tak cukup pekerja.

Tanya mak. Pakcik kata, dia bukan kemalangan sebab di langgar. Kalau langgar, mesti ada kecederaan luar badan. Tapi, dia macam dipukul orang. Sampai jadi pendarahan di kepala. Masa nak pindahkan beliau masuk dalam kereta ambulans, kata atuk jasad beliau seperti orang yang tak bernyawa. Ya Allah. Sayu nya hati ni bila terbayang keadaan beliau.

Dia memang budak nakal. Jahat pun mungkin. Pernah keluar masuk pusat serenti. Tapi tak pernah sampai nak membunuh orang. Kadang kala pemabuk. Ada sesetengah family yang tak berkenan dengan tingkahlaku dia. Tapi tak pernah nak salahkan sesiapa bila dia jadi macam ni. Mungkin dia ada alasan tersendiri bila jadi macam tu. Biarlah keluarga saja yang tahu. [ maaflah, bukan bermaksud nak buruk buruk kan keluarga sendiri apatah lagi nak buka keaiban keluarga sendiri, biarlah semua ni jadi pengajaran buat kita. ]

Kalau betullah semua ni perbuatan orang, biar Allah balas perbuatan dia lebih kejam dari apa yang dia buat pada sepupu aku. Kalau sepupu aku jahat sekali pun, janganlah hukum dia ikut undang undang sendiri. Suka hati nak belasah orang. Kalau di dunia mungkin dia boleh lari, tapi akhirat ... Wallahuallamm. Hukum karma kita tak tahu lagi.

Sekarang masih dalam wad pembedahan agak nya. Sedang menunggu berita dari keluarga yang tolong jaga di sana.

Ya Allah, selamatkan dia. Panjangkan umur dia. Aminn.


P/s:

Kadangkala terasa diri ini sangat kejam pada beliau :( Pernah beberapa kali beliau datang ke tempat kerja aku dalam keadaan separuh sedar, nak minta belanja. Aku bukan tak nak belanja, cuma aku takut bila aku bagi duit nanti, dia belanja untuk benda yang tak patut. Huu.

Korang, tolong doakan untuk dia sekali ya?? Terima kasih banyak banyak banyak.

Assalammualaikum.
[ Like Kalau Suka . . . Terima Kasih Awak ^^v ]

Tuesday, August 28, 2012

Cerita Kami :)

Links to this post
Assalammualaikum W.b.t

Eherm eherm. Adik aku slalu perasan macam dalam drama. Mimi mencari cinta. [ sebab nama dia mimi. hahaha ]. Aku pulak slalu perasan sedang bercinta. kahkahkah. Choii ..... ! [ dalam mimpi je lahh! =.=' ] haishh!

~ malu malu (u.u) ~

What everlah. Aku ingat aku ada berhutang cerita kat belog ni. Dat day, aku rasa bulan lepas punya lepas kot. Nak hapdet cerita 17th June punya. Hamboihh. Dah berkurun lama kot. Hahaha. Tak pe. Baru dapat bahan kot. Ta nak cerita panjang. Aku hidangkan gambar kat korang jee. Hikhik.

Ohsemm !!! 
Lil Cuzyy wiff traditional costume ^^


Half of the Family's ....

^^


Comei2 belaka :)

Sun Set. SubhannAllah ^^

Antara Tetamu Terhormat :)

Kakie's Bff :P



3 Dara Pingitan :P hekhek ..






Antara yang terhormat :)

Miss Earth Sabah. Sape tak kenal kan :)

Kakie's yg hensem :)

Penghibur yang setia ^^


"Can i be the lead ???" hee.

To da Hall .....

Ramai ...

Ramai ramai :P

Bog** pon bleh nari2. haha ...

Abe Clown yg ensem :P

Tarian Tradisional.

Zumba.



Happy Birthday Kakie's (^_^)

--------------------------------------------

SELAMAT HARI RAYA!!!!

eyrkk! Dah seminggu raya! hahahha .. Tak terlambat lagi kan nak minta mahap. Masih dalam bulan syawal lagi kot. Kan kan kan??..

~ Mohon ampun & mahap pada warga belog kesayangan. Juga pada keluarga & sahabat sekalian alam. Hee. Bleh pulak nak terLupa ye. Werkk :P. Minta mahap andai terlebih ngutuk, terlebih ngumpat, terlebih gurau, terlebih jiwang, terlebih ngade & segala yang terlebih lah. Almaklumlah, manusia ni tak pernah lari dari buat kesilapan kan. Minta mahap dari hujung rambut sampai ke hujung jari kuku kaki. Peace No War ^^v ~


Raya tahun ni meriah lah juga. Tapi tak banyak berjalan. But, banyak habiskan masa dengan family & cuzy. Yeahh! Tu yang kita nak. Gathering wiff family. What ever happen, family came first, right?? hee.

Orite. Moh lerr layan gambo yang agak gedik gedik gitu. Ahakk.

Raya Kedua ...

~ Family's ~


Sibling's :)

Raya Ketiga ...

Berjalan sakan. Tapi gambo ni jee. huhukk :]




Raya Ketiga - Malam ..

memandangkan cuzy cuzy aku ramai yang balik, maka ini lah koje kitorang ...

Lepaking wiff Cuzy cuzy :)


Macam macam gayo yoo :P

Macam kat China Town ada ??

Cuzy yang ensem2.

Nak jadi menantu lettew. haha

Kemain naa. Riuh dengan doploh orang cuzy cuzy ^^

Cantik susunan pinggan kertaihh hahh. Kenyang ngan ketupat lemang rendang bagai, KFC pulak dahh ... Perut orang ke perut lembu???

Happy bila mereka mereka happy ...

Jemput makann :) Pas ni sape pulak nak banje???


Gambo saje minah baju belang nieyhh!

Gaya nak menang. hahaha

Mewahh KFC die. Muahaha

Hensem kee?? mahap. Dey all masih di bawah umur. [ even badan besar tinggi kemain. hahakk ]

Peace No War yoo :P

Cuzy aku memeyy comeyy belake :)

Yang ni pasan cute. haha

Antara yang tertua. Selain aku. hahak.



Tak kira. Tepi jalan pun bleh snap gambo pe.

Di bawah lampu ..... jadi lahh :P

Ada bulan kee?? ase nye hujan. haha

Antara yang paling romantik. Kalah aku. muehehe



Adeihh! Huduh benoo bangunan belakang nieyhh. Tapi semart :P

Ntahh lerr. Angan nak jadi sumo lettew ^^

Raya Keempat ...

Hot Springgg ! Rugi yang tak mandi. Lain kali ta yah ikut lah. Wat sempit ja dalam kereta. Huhh. [ kijamm! ]

Tiket tiket ....

Muka muka tak mandi. Huhh.

Happy kemainn :)

Nature ... Lagi cantik pemandangan kalau u oll pegi sendiri ...




Bersiap sedia nak p mandi nihh! semangatttt!

^^v

Semangat nak mandi dalam rumah. Tapi sayang. Penuhh derr!

Gambar mandi manda ta yah la nak di hapload. Tak senonoh. wahuahua.

----------------------------------

Burpp! kenyangg dah tengok gamboo. Huhukk. Banyak SS jerp. hahaha. Okehh lah. Ponat nunggu haplod gambo. Sampai terlioqq depan komputer. hakhak.

Nanti ada masa aku hapdet lagi ya. Selamat malam. Selamat Hari Raya ^^v.

Assalammualaikum.

[ Like Kalau Suka . . . Terima Kasih Awak ^^v ]