♥hEy !♥

Me is BACK (^________^)!

✿ kamU yaNg chOmeL ! ✿

++ sTorey teLLiNg ++
Okehh .. no more searching for Mr. Ohsem
✿ Still ada folower ke belog ni ?? huu ✿ AnywAy, feeL frEe tO reaD :)✿ AssaLammUaLaikUm.

Thursday, September 29, 2011

manusia oh manusia !

Links to this post
.. salam sume ! ..

.. camat pagi ! .. u oll sehat ta ?! dah mandi ?! bekpes ?! .. sye ?! .. blom g .. bwu beh wat keje umah jerp .. lotihh .. santai jap ...

... story pepagi nie berTitle kan 'manusia oh manusia !' .. ntah , best kew ta .. cue bace ... ta panjang mne pon ..

.. sumtimes, people may changed! .. tol ta ?! .. dari pada ta baik, kepada baik .. daripada ta b'tudung, kepada b'tudung.. daripada sikap pemarah, kepada ta pemarah .. & begitu lah sebalik nya .. ~ Daripada ---> Kepada ... ~ ..

... kadangkala, perubahan seseorang tuh bleh disalah ertikan or tafsir lah kot ... * same meaning yaa ! * .. daripada yg pemarah, cuba berubah m'jadi sorg yg ta pemarah.. sti lah ada kelainan bagi mereka yg tlah b'tahun² kenal.. tp, perubahan tuh disalah ertikan pulak .. sedih ta ?! .. 

daripada sikap ta matang, sedikit demi sedikit blajar ntuk mematang kan diri dalam suatu perhubungan, juga disalah ertikan .. mungkin si A dah terbiasa dengan sikap si B yg lama, oleh kerana sikap yg lama tuh slalu m'buatkan hubungan diorg BERmasalah ( ckit² nak gadoh .. ckit² nak majok .. ckit² nak marah ! ), maka si B blajar tuk mematangkan diri.. cuba kawal sume emosi, perasaan, sikap yg ta baek & penyebab kpda masalah tuhh ..

.. actually, ble kte bljr nak mematangkan diri tuh, bukan 100% sifat tuh bleh d ubah dalam masa 1 2 hari .. mmg makan mase yg lama.. ta yah terburu² sangat nak ubah perangai tuh.. amek mase... ta sume pasangan kita leh trima kita 100% ble dah b'ubah..

.. okiess ... takat nie jerp lahh .. pe yg sye tulis pon.. sye ta tau .. haha .. biase ar .. nak merapuh benda betul pepagi nie .. ** ea ?! betul kew ?! **.. ntahh lerr ..

p/s: kadang2 ase macam ade sumthing ta betul kat pale nie...
..tp ta tau ape ............

salam

[ Like Kalau Suka . . . Terima Kasih Awak ^^v ]

Thursday, September 22, 2011

~ Wanita .... Dulu & Sekarang ... ~

Links to this post
camat pagi !

.. mangun bloggy sekalian ! dah lewat nieyh ! .. huuu .. mangun3x ... p sholat , mandi , bekpes then wat ape yg patut ! .. 

... okehh .. pagi nie just nak setoreymorey siket .. it's all about Wanita Dulu & Wanita Sekarang ! .. bace tau ! ..

Wanita Dulu

~> sume ta kesah pasal kecantikan after dah kawen .. so, de'all ta kesah lah nampak cantik kew tak kan ...

Wanita Sekarang

~> everything's nak nampak perfect walaupon dah kawen.. even nak kuar umah mesti b'gaya .. botox sana cni .. nak tegangkan kedutkedut yg dah sahsah akan timbul tuhh ! .. perghh .. * kalau laki org kaya ta pe .. kalau PAPA tuhh ?! ... * ..

Wanita Dulu

~> punye maen takot bagai g nak bawak kete ... kalau bleh nak dok blah driver sajerk .. ta mau drive .. takot eksiden kate nye ... * gudgud ! * .. lagi, 1 ape pon ta kenal alatalat or function kete tuhh ..

Wanita Sekarang

~> perghh ! bergaya sakan bawak kete besOo kehulu ke hilir macam org kaya ! .. siap cite kat org lagi rim tayar tuhh harga cecah 7k .. gileee ! .. blagak nak mampos ! ..

Wanita Dulu

~> takot sangat nak pegang duit suami .. tunggu suami bagi duit jerp .. nak blanje pon kene minta dulu .. klu ta, kompem ta blanje .. haihh ! .. tapi okehh ar .. istri kene takot ngan suami .. ye ark ?! .. gudgud !

Wanita Sekarang

~> agak nye, sume dah gile harta ! gile kuasa ! & gile segile gile nye ! ... tgu suami dapat gaji, trus minta wit nak g shopping ! ... cucuk sane sini ... ta pon siap SMS si suami kate "kalau kau ta bawa duit 2k, jangan balik !" .. ingatlah wehh .. syurga si isteri bawah tapak kaki si suami ! ..

Wanita Dulu

~> sangat m'hormati org laen ! (kot!) .. ta kire org sakit, tua, muda, miskin & kaya ! .. sentiasa jaga tatasusila ble nak cakap ngn org laen ! .. respectrespect ! ..

Wanita Sekarang

~> tahap gaban kuang ajaq nye ! .. org laen sedang b'tarung nyawa kat hospital, dia siap datang & bertanya "bila nak sign surat perjanjian nak jual kedai tuh ?!" .. PUIII ! .. sah, gila harta ! ..

Wanita Dulu

~> sangat m'hormati si suami .. buktinya, sampai sekarang masih kekal hubungan suami isteri even anak dah cecah umur 40 thn! 101% respect mereka ! ... smoga jodoh kekal ...

Wanita Sekarang

~> siap lari ngan bopren baru walau dah tau anak dah beso panjang ! .. * sian kat anakanak, t'paksa antar kat rumah anak yatim ... ape salah mereka ?! * ...

...huhhh ! panjang plak ! .. okehh .. takat nie jerp nak storeymorey pepagi nie ... renungrenungkan & selamat beramal .. huhu ...

"semuanye berdasarkan pengalaman .. memang ade kene mengena dengan yang hidup pon & kaum kerabat (family) sendiri .. kanakanak di bawah umur tidak dilarang untuk m'baca .. " 


~ SalaM ~

[ Like Kalau Suka . . . Terima Kasih Awak ^^v ]