♥hEy !♥

Me is BACK (^________^)!

✿ kamU yaNg chOmeL ! ✿

++ sTorey teLLiNg ++
Okehh .. no more searching for Mr. Ohsem
✿ Still ada folower ke belog ni ?? huu ✿ AnywAy, feeL frEe tO reaD :)✿ AssaLammUaLaikUm.

Thursday, August 30, 2012

Kenapa harus jadi begini ..... ??

Links to this post
Ya Allah.

2 tahun yang lalu, aku pernah merasa hampir kehilangan orang yang paling aku sayang. Ayah aku. Akibat daripada penyakit yang beliau hidapi. Berkat doa, kesabaran, kasih serta sayang isteri, anak anak, keluarga serta sahabat beliau, Alhamdulillah beliau semakin pulih & sihat sehingga ke hari ini. Terima kasih Ya Allah.

Kali ini, benda yang sama terjadi. Bukan saja terasa pada diri aku, tapi seluruh keluarga aku. Berbeza dengan keadaan ayah yang dulu. Sepupu aku terpaksa bertarung nyawa akibat perbuatan orang yang tak berperikemanusiaan! Sedang aku asyik berborak dengan rakan sekerja, 1 sms sampai ke telefon. Oh, mesej dari mak. Katanya ..

" Si Kirul kemalangan semalam. Dia tenat di hospital. Mo kena kirim p KK. Ada pendarahan di kepala ". Ya Allah. Tiba tiba hati yang girang menjadi sayu. Allah je tau perasaan aku. Perasaan family aku. Macam macam bermain di fikiran aku.

Semalam, orang awam terserempak dengan dia dalam keadaan tak sedarkan diri dekat dengan bus stop berdekatan sekolah. Diorang bawa dia p hospital. Paling menyedihkan, bila dapat tau dari hospital jam 10 pagi tadi. Pakcik ( ayah beliau ), atuk & lagi seorang pakcik pegi hospital tuk tengok keadaan dia. Aku memang nak pegi, tapi keadaan memang tak mengizinkan sebab tak cukup pekerja.

Tanya mak. Pakcik kata, dia bukan kemalangan sebab di langgar. Kalau langgar, mesti ada kecederaan luar badan. Tapi, dia macam dipukul orang. Sampai jadi pendarahan di kepala. Masa nak pindahkan beliau masuk dalam kereta ambulans, kata atuk jasad beliau seperti orang yang tak bernyawa. Ya Allah. Sayu nya hati ni bila terbayang keadaan beliau.

Dia memang budak nakal. Jahat pun mungkin. Pernah keluar masuk pusat serenti. Tapi tak pernah sampai nak membunuh orang. Kadang kala pemabuk. Ada sesetengah family yang tak berkenan dengan tingkahlaku dia. Tapi tak pernah nak salahkan sesiapa bila dia jadi macam ni. Mungkin dia ada alasan tersendiri bila jadi macam tu. Biarlah keluarga saja yang tahu. [ maaflah, bukan bermaksud nak buruk buruk kan keluarga sendiri apatah lagi nak buka keaiban keluarga sendiri, biarlah semua ni jadi pengajaran buat kita. ]

Kalau betullah semua ni perbuatan orang, biar Allah balas perbuatan dia lebih kejam dari apa yang dia buat pada sepupu aku. Kalau sepupu aku jahat sekali pun, janganlah hukum dia ikut undang undang sendiri. Suka hati nak belasah orang. Kalau di dunia mungkin dia boleh lari, tapi akhirat ... Wallahuallamm. Hukum karma kita tak tahu lagi.

Sekarang masih dalam wad pembedahan agak nya. Sedang menunggu berita dari keluarga yang tolong jaga di sana.

Ya Allah, selamatkan dia. Panjangkan umur dia. Aminn.


P/s:

Kadangkala terasa diri ini sangat kejam pada beliau :( Pernah beberapa kali beliau datang ke tempat kerja aku dalam keadaan separuh sedar, nak minta belanja. Aku bukan tak nak belanja, cuma aku takut bila aku bagi duit nanti, dia belanja untuk benda yang tak patut. Huu.

Korang, tolong doakan untuk dia sekali ya?? Terima kasih banyak banyak banyak.

Assalammualaikum.
[ Like Kalau Suka . . . Terima Kasih Awak ^^v ]

Tuesday, August 28, 2012

Cerita Kami :)

Links to this post
Assalammualaikum W.b.t

Eherm eherm. Adik aku slalu perasan macam dalam drama. Mimi mencari cinta. [ sebab nama dia mimi. hahaha ]. Aku pulak slalu perasan sedang bercinta. kahkahkah. Choii ..... ! [ dalam mimpi je lahh! =.=' ] haishh!

~ malu malu (u.u) ~

What everlah. Aku ingat aku ada berhutang cerita kat belog ni. Dat day, aku rasa bulan lepas punya lepas kot. Nak hapdet cerita 17th June punya. Hamboihh. Dah berkurun lama kot. Hahaha. Tak pe. Baru dapat bahan kot. Ta nak cerita panjang. Aku hidangkan gambar kat korang jee. Hikhik.

Ohsemm !!! 
Lil Cuzyy wiff traditional costume ^^


Half of the Family's ....

^^


Comei2 belaka :)

Sun Set. SubhannAllah ^^

Antara Tetamu Terhormat :)

Kakie's Bff :P



3 Dara Pingitan :P hekhek ..






Antara yang terhormat :)

Miss Earth Sabah. Sape tak kenal kan :)

Kakie's yg hensem :)

Penghibur yang setia ^^


"Can i be the lead ???" hee.

To da Hall .....

Ramai ...

Ramai ramai :P

Bog** pon bleh nari2. haha ...

Abe Clown yg ensem :P

Tarian Tradisional.

Zumba.



Happy Birthday Kakie's (^_^)

--------------------------------------------

SELAMAT HARI RAYA!!!!

eyrkk! Dah seminggu raya! hahahha .. Tak terlambat lagi kan nak minta mahap. Masih dalam bulan syawal lagi kot. Kan kan kan??..

~ Mohon ampun & mahap pada warga belog kesayangan. Juga pada keluarga & sahabat sekalian alam. Hee. Bleh pulak nak terLupa ye. Werkk :P. Minta mahap andai terlebih ngutuk, terlebih ngumpat, terlebih gurau, terlebih jiwang, terlebih ngade & segala yang terlebih lah. Almaklumlah, manusia ni tak pernah lari dari buat kesilapan kan. Minta mahap dari hujung rambut sampai ke hujung jari kuku kaki. Peace No War ^^v ~


Raya tahun ni meriah lah juga. Tapi tak banyak berjalan. But, banyak habiskan masa dengan family & cuzy. Yeahh! Tu yang kita nak. Gathering wiff family. What ever happen, family came first, right?? hee.

Orite. Moh lerr layan gambo yang agak gedik gedik gitu. Ahakk.

Raya Kedua ...

~ Family's ~


Sibling's :)

Raya Ketiga ...

Berjalan sakan. Tapi gambo ni jee. huhukk :]




Raya Ketiga - Malam ..

memandangkan cuzy cuzy aku ramai yang balik, maka ini lah koje kitorang ...

Lepaking wiff Cuzy cuzy :)


Macam macam gayo yoo :P

Macam kat China Town ada ??

Cuzy yang ensem2.

Nak jadi menantu lettew. haha

Kemain naa. Riuh dengan doploh orang cuzy cuzy ^^

Cantik susunan pinggan kertaihh hahh. Kenyang ngan ketupat lemang rendang bagai, KFC pulak dahh ... Perut orang ke perut lembu???

Happy bila mereka mereka happy ...

Jemput makann :) Pas ni sape pulak nak banje???


Gambo saje minah baju belang nieyhh!

Gaya nak menang. hahaha

Mewahh KFC die. Muahaha

Hensem kee?? mahap. Dey all masih di bawah umur. [ even badan besar tinggi kemain. hahakk ]

Peace No War yoo :P

Cuzy aku memeyy comeyy belake :)

Yang ni pasan cute. haha

Antara yang tertua. Selain aku. hahak.



Tak kira. Tepi jalan pun bleh snap gambo pe.

Di bawah lampu ..... jadi lahh :P

Ada bulan kee?? ase nye hujan. haha

Antara yang paling romantik. Kalah aku. muehehe



Adeihh! Huduh benoo bangunan belakang nieyhh. Tapi semart :P

Ntahh lerr. Angan nak jadi sumo lettew ^^

Raya Keempat ...

Hot Springgg ! Rugi yang tak mandi. Lain kali ta yah ikut lah. Wat sempit ja dalam kereta. Huhh. [ kijamm! ]

Tiket tiket ....

Muka muka tak mandi. Huhh.

Happy kemainn :)

Nature ... Lagi cantik pemandangan kalau u oll pegi sendiri ...




Bersiap sedia nak p mandi nihh! semangatttt!

^^v

Semangat nak mandi dalam rumah. Tapi sayang. Penuhh derr!

Gambar mandi manda ta yah la nak di hapload. Tak senonoh. wahuahua.

----------------------------------

Burpp! kenyangg dah tengok gamboo. Huhukk. Banyak SS jerp. hahaha. Okehh lah. Ponat nunggu haplod gambo. Sampai terlioqq depan komputer. hakhak.

Nanti ada masa aku hapdet lagi ya. Selamat malam. Selamat Hari Raya ^^v.

Assalammualaikum.

[ Like Kalau Suka . . . Terima Kasih Awak ^^v ]