♥hEy !♥

Me is BACK (^________^)!

✿ kamU yaNg chOmeL ! ✿

++ sTorey teLLiNg ++
Okehh .. no more searching for Mr. Ohsem
✿ Still ada folower ke belog ni ?? huu ✿ AnywAy, feeL frEe tO reaD :)✿ AssaLammUaLaikUm.

Tuesday, December 13, 2011

~ MEMO for me . . ! hahaihhh ^^v ~

Links to this post

. . oOhh ! there's memo for u . . . . . .


. . err ! MEMO nie ade lekat kat blakang aku ke tiap hari aku g keje ??!!! . . seyessly, sangat terkezut + takot + ta senang ati + perasaan yang sewaktu dengannya ! . . 

. . . masuk nie dah 4 5 orang offer aku nak tolong antar blek ! . . erkk ?! . . esok2 korang jumpa aku, tolong inform kalau2 ada memo nie TERtampal kat blakang aku . . . . ! . . .

. . lagi2 abang POLIS ! . . kompem selamat sampai umah kalau mereka yg hantar ! hahaha . . . untunglahh an ade nak hantar . . muehehehe . . terima kaseh jerp lahh . . takot kang tolong hantar, hari2 plak nak hantar an ?! . . :P . .

. . . weee ! . . aku dah ade adek2 ! . . hehekk . . bukan adek angkat ( adek kandung kompen lah ) . . tapi, pelanggan yg kecik ta bape nak kecik dari aku lah . . sorang datang panggil kaka :D . . sorang g datang panggil kaka :D . . yg klaka nyerp, sorang datang dukung2 anak, stil panggil aku kaka :P . . aihh! tua ka aku nie ?! . . hohoh . . ta de ar, depa umo 18 19 20 dah b'anak pinak dah . . chomel jerp nengok :D . . 

. . hahakk . . okehh ! nak cite nie je dulu . . esok lusa i post2 entry new2 plak ea . . 

. . hahakk ! nak m'gewdikss an diri sat ! . . 


~ sekian terima chenta :P ~

p/s :

> mahapp ! t'gedik seketika :P <

[ Like Kalau Suka . . . Terima Kasih Awak ^^v ]

Tuesday, November 22, 2011

(: assalammualaikum :)

Links to this post

hye !

. . sehat ta ? . . gile lama ta hupdate belog ea ! . . . fuhh ! . . ( macam best jerp an . . pasan gile minah nie :G ) . .

. . . okehh ! . . storey cam biase jerp . . keje keje & terus bekeje . . huhuh . . penat ta penat sangat ! otak jerp penat nak wat kira kira . . aishh ! ngalah an tokehh cina . . kau bolehh ?! . . hahakk . . .

. . aku jual emas wehh ! . . bukan emas korea . . emas tulen kau tau :) . . **dushhh ! nak kene pelempang dak nieyhh !** . . blagak sikit jerp . . jangan mawahh :P . .

. . . erk ! ramai gile jemput aku g kenduri kawen . . . nie yang JELES nieyhh ! . . turn aku bile ?! . . sape nak ?! tolong angkat ibu jari kaki tuhh . . kot ye t'angkat . . hahakk . . ehh, sabtu nak g kenduri kawen lagi . . sape nak ekot ?! . . jum3x ! . . 

. . nak kabo . . semenjak aku keje kedai tuhh, banyak aku tengok polis nie yang paling ramai berhutang . . asal erk ?! . . saje nak kaboo kat korang . . huhuhkk . . jaat gile, nak gitau kat sume . . ngee ! . .

. . . ape2 pon, thanx pada abg polis kerana blanje aku cekelat ! . . * wahh ! seyes kau nak ngorat aku ?! . . frustt sbb putus tunang lah tuhh ! . . erkk . . . ! lalalalalaaaa * . . .

. . tolong bagi PENAMPO kat empunya belog nie sat ! . . 

. . . okehh ! minta mahap pada mereka ! . . tau aku TERkasar bahasa . . TERsengaja nak wat kecohh ! huhukk . . mahap tau :P . . esok2 sye wat lagi . . ngeee :)

salam

[ Like Kalau Suka . . . Terima Kasih Awak ^^v ]

Sunday, October 30, 2011

: (

Links to this post

J A R A N G

  • m e s e j

  • k o l i n g - k o l i n g

  • t a n y a * k h a b a r

  • w i s h g u d m o r n i n g

  • w i s h g u d n i t e

  • b e r m a n j a

  • b e r k a s i h s a y a n g

TA * TAU

  • w a t a p a 

  • p e r g i k e m a n a

  • d e n g a n s i a p a

  • k e n y a n g m a k a n k e t a k

  • s e h a t k e t a k

  • s o l a t k e t a k

.. huhh .. ape nak jadi ?! .. entahh lahh .. aq pon ta tau ... redha je lahh : ( ..

.. ta de mood la nak hupdate .. penat ! .. otak mereng ke kiri skit ! .. sakit pale ! .. sakit kaki ! .. sakit ati ! .. sakit segala-gala ........


slamat malam : (

[ Like Kalau Suka . . . Terima Kasih Awak ^^v ]

Saturday, October 29, 2011

. . t o l o n g g g g g g ! . . . . .

Links to this post

. . s a y a ^ p e n a t ^ l a h ! ! ! . .


. . . e s o k ^ s a y a ^ h u p d a t e d ^ f u l l ^ p u n y e ^ c i t e ^ o k e h h ? ? ! ! . . .

. . r i n d u ^ b l o g g e r ^ k e s a y a n g a n ^ s e k a l i a n ^ : ) . .

. . . t h a n k s ^ p a d a ^ y a n g ^ f o l l o w ^ b e l o g ^ i n i ! ! i ^ w i l l ^ f o l l o w ^ u r ^ b l o g ^ s o o n ! ! . . .

. . m a a f  ^ p a d a ^ t e m a n t e m a n ( p i n c e s s ^ i d a ^ & ^ l e a y h a ) . . t ^ s a y a ^ a j a r ^ e r k . .

. . t u n g g g g g u u u u u . .

s . a . l . a . m

[ Like Kalau Suka . . . Terima Kasih Awak ^^v ]

Friday, October 28, 2011

JOM JOIN KEMPEN TINGKATKAN JUMLAH FOLLOWERS

Links to this post
. a s s a l a m m u a l a i k u m . 

. . hai si cantik manis manje intan berlian . . tidak lupa si kacak jugee . . jom berkempen jup . .

~ tekan-tekan di sini ~
. . mungkin sye nie agak ketinggalan sikit . . dah b'puluh-puluh orang join, sye baru nak join di saat akhir . . huhukk . . wat ever . . . yang penting belog nie join gak an . . 

. . ALERT pada mereka yang kekurangan follower, sila-sila la rajinkan diri anda join kempen-kempen ( maaf, ini bukan kempen pilihanraya okehh . . ) or segmen-segmen tuk menambah lagi follower anda yerp . . 100% guaranti akan datang berduyun-duyun orang follow belog korang (^________^) . . 

. . haa, termasuk kempen nieyhh! kau tengok, bape ratus orang join, kompem korang akan dapat ratus punye follower ! . . hee . . 

. . untuk maklumat lebih lanjut, sila layari . . . . . . . . ehh, malas nak tulis pepanjang . . kelik jerp kat link bawah banner tuhh . . otomatik korang masuk belog penganjur :) . .

. . . baiklah . . setakat ini saja entry petang nieyhh (^_______^) . . .

. . selamat berkempen ! . .

[ Like Kalau Suka . . . Terima Kasih Awak ^^v ]

kau nak kata apa ?!

Links to this post

. . bila Fatin Johnny berkata-kata . . .

. . kau nak kata apa  ? . .

. . kenapa perlu kita kawan dengan orang tu kalau orang tu tak nak kawan dengan kita . .

. . kenapa perlu kita sayang orang tu kalau orang tu tak sayangkan kita . .

. . kenapa perlu kita cinta orang tu kalau orang tu tak cintakan kita . .

. . kenapa perlu kita kasih orang tu kalau orang tu tak kasih dengan kita . .

. . kenapa perlu kita rindu orang tu kalau orang tu tak rindukan kita . .

. . kenapa perlu kita berharap dengan orang tu kalau orang tu tak berharap pada kita . .

. . kenapa perlu kita tunggu orang tu kalau orang tu tak tunggu kita . .

. . kenapa perlu kita setia dengan orang tu kalau orang tu tak setia dengan kita . .

. . . kalau dulu I Wish U Were Here . . sekarang I Wish U NOT Here . . .


. . . . oOh, kalau dah terlanjur dengan semua situasi kat atas TAKDEmaknanya kau nak berpatah balik ke asal . . . . REDHA je lahh . . . .

p/s :

. . otak kau pon ligat b'putar memikirkan kata-kata Fatin Johnny ! . .

( kadang tak semua betul pun . . :) )

. . salam . .

[ Like Kalau Suka . . . Terima Kasih Awak ^^v ]

Tuesday, October 18, 2011

♥ dEar follower ! tHanX taU ♥

Links to this post

.. hye hye there ! ..

.. nak tulis laju-laju ! ..

... just nak kata "time kasih pada teman-teman se'blog nieyh yg sudi lalu lalang kat belog kesayangan FatinJohnny nie !" heee ......


.. nak minta maaf juga cuz entry-entry dalam nie ta bape nak best sangat lah an nak bagi kaki belog baca .. sye m'hapdate pon ikut suke ati jerp nak cite .. dah tuh b'terabur plak cite nye .. huhukk .. malu ar !


... tapi ada juga yg sudi invite belog nieyh masuk pertandingan ABPP a.k.a Anugerah Blog Paling Popular .. wahh! kelas gitu ! .. ( .. hukk, t'haru dibuat nyerp :P ) .. kalau ada dalam senarai list ABPP tuhh, maka ada ar sye join .. kalau ta dew .. heee .. ta join ar .. :) ~ ta reti sebenar nyerp ! huhu ~

.. pape pon thnx sudi invite ea (^_______^) ..

p/s :

.. nak tunggu follower ke 100 plak ! .. sikit g nak sampai ...... hihikk ..

[ Like Kalau Suka . . . Terima Kasih Awak ^^v ]

Monday, October 17, 2011

Sejarah Lagi ....................

Links to this post


.. kaw kaw punya hentaman ! ...

dad : tahun berapa Sabah merdeka ?
me : 1963 ...
dad : bulan ?!
me : September ....
dad : .. hari & bulan ....
me : 16 Sept 1963 ..
dad : .. itu hari Malaysia ... Sabah merdeka bila ?! ...
me & lil'sis : ..................................
dad : Sabah merdeka 31 Ogos 1963 .. sama hari dengan bulan Semenanjung merdeka cuma beza dia tahun ! ..
me & lil'sis : oO ..
dad : 16 Sept tu Sa.......... ( blom abes cakap ... ) ..
me : ( menyampuk.... ) .. Sabah masuk Malaysia ....
dad : .. heyy ! .. tiada istilah Sabah masuk Malaysia okehh ... 16 Sept tuhh Semenanjung & Sabah m'bentuk Malaysia ! .. ( pembentukan Malaysia ! u oll baca lah blek buku sejarah .. huhhhh ! ) ..
me & lil'sis : .................

.. lepas perbualan tuhh, sye trus blahh ! .. ta sanggup ase nye nak mempamerkan ke'b***h'an di depan mereka .. huhukk .. ~ malu pon adew ! ~

^^

.. hahakk .. ase klaka pon ade ... * haa, amek kaw ! .. dulu suh blaja betol2, kaw memain .... padan ngan muke aq ! *.. 

.. baiklah.. takat nie jerp nak memalukan diri sendiri lam entry kali nie... ngee !

p /s :

.. moral of da story .. pada bebudak yg masih skolah, or yg ase2 b'keturunan pahlawan2 negara ( cewahh .. saje nak gempak sikit .. hihikk.. ) .. tolong jangan jadi cam tuan punye belog nieyh! .. ~ cintailah SEJARAH negeri/negara kita :P ~

.. maaf lahh .. terGedikss sebentar ! ... lalalalaaa :P


[ Like Kalau Suka . . . Terima Kasih Awak ^^v ]

Sunday, October 16, 2011

1ST GIVEAWAY MR BAIZ ~ RM300 untuk di Menangi!!!

Links to this post


.. follow segmen 1st giveaway Mr.Baiz lakk ! .. jom join ramai2 jom ... menang dapat adiah pew .. ngee !

.. nak join sila klik  ~> SINI <~ .. (^____________^) .. pada yg bawu nak buka belog Mr.Baiz, jgn lalu jerp .. FOLLOW trus okehh ?! ..

.. dah follow Mr.Baiz, sile follow plak belog penaja di ~> SINI <~ untuk sebarang update ttg giveaway tersebut ! *follow aw ... ^__________^*

..kata Tuan punye segmen nie, kalau ta keberatan Like ~> SINI <~ skali (^___________^) .. ** tolong pomot cket :P 

.. lepas tuhh .. kene tag kawan okehh ! .. ni mereka yg amat bertuah di tag oleh sye :P .. muehehe ..






.. jum join ar ! adiahh beshh2x nieyhh ... ^_________^ ..

^^ lupe .. clossing tym diew pada 31 Oct 2011 nieyhh ^^

.. heee ! daaa :) ..

[ Like Kalau Suka . . . Terima Kasih Awak ^^v ]

Saturday, October 15, 2011

~ moOd : bersegmen lagi ! ^_____________________^ ~

Links to this post

segmen auni : bloglist kedua auni




..muehehe .. saya bersegmen lagi ! .. nak join ?! .. klik kat sini ~> Wadah Istimewa Dariku <~

.. dah klik ?! .. jum join segmen (^_______________^) !

.. heee :P ..

[ Like Kalau Suka . . . Terima Kasih Awak ^^v ]

Friday, October 14, 2011

"SEGMEN NASZ : KUMPUL DAN SERANG ..."

Links to this post


.. hyee3x ! .. nak bersegmen lagi ! kali nie nak join segmen a.NasZ plak (^______^) ..
** sebenar nya ta ajin nak join segmen² nie .. tp t'tarik wiff title segmen nye & ganjaran nye ( got more follower ! ) **
.. hee ! sape nak join, cuit kat ~> SINI <~ :) 
* will be closed on 16 Oct 2011 bersamaan hari Ahad pukul 11.00 p.m *

^^

.. okiess ! sebab² follow segmen nie, u oll sedia maklum lah an .. nak meramaikan lagi follower .. di samping itu, bleh merapat an silaturrahim sesame kite .. * kau kenal aku, aku kenal kau ar an ... (^_____^) ! * .. 
..walau pon entry² kat belog sye nie jarang di update or ceciter dalam nieyh kurenggss menarik, atleast nak m'kritik (mengomen) belog org sangat lah rajin ! .. hahakk :D

^^

.. soooooo, pada mereka² yg baru nak join or tengah join or yg dah join segmen tuhh, kowg ajin² an lah jari jemari yg chomel² tuhh g serang belog org laen okehh ?! .. 
* kata nak b'kawan an ? (^_______________^) *
.. dijamin korang akan diserang balik ! .. hahakk ..

^^

please take note :

serang mean korang ajin² komen belog mereka ! .. bukan serang nak cari gadohh ^__________^ !

[ ini bukan tazkirahh ! .. hihikk - ngaderk ! - ]

[ Like Kalau Suka . . . Terima Kasih Awak ^^v ]

tetiber nak join segmen pulakss .. (^__________^) !

Links to this post

.. tengah buhshannn nie ! .. saje belek belog kesayangan nie .. t'jumpee lak segmen² yg macam best nieyhh ! .. hihikk .. ta salah an klu kte trytestcuba (^_________^) !

segmen auni : warna kegemaranku



.. if u oll nak join, sila cuit kat sini ~> segmen auni <~

  1. Warna kegemaran saya Hijau , Pink , Putih ! ( erkk .. cik auni ta nyatakan 1 ke 2 ke 3 warna kegemaran leh letak ! .. so, sye dengan sukacitanya bagi 3 ! bolehh ta ?! .. ngehehehe ...)
  2. Kenapa saya suka warna 
  • Hijau - nature colour + harmoni ! .. hahakk .. (tenang jerp klu leh baring sambil guling² kat padang golf an ?!)
  • Pink - lembut ! .. ( pakai wane pink ta leh ganas² ..sekali sekala kite b'lembut ta salah an ... ganas cane pon perwatakan kita, mesti ada t'selit kelembutan nye (^__________^) .. )
  • Putih - bersih + suci ! .. ( heee .. u oll pon tau an ?! (*____________*) ! )
.. dari warna, kte dapat nilai seseorang tuhh jenis canne an ?! .. menarik gak segmen nieyhh! .. hee ..
.. me dah join .. u oll ?! ta nak ?! ^_________^ ....

salamm

[ Like Kalau Suka . . . Terima Kasih Awak ^^v ]

Wednesday, October 12, 2011

DUN'T BE A KILLER ........ !

Links to this post
.. baru ase nak sleeping beauty ... tetiber jadik moody plak ! .. huhhh .........

.. nie sume abg sye punye pasal lahh ! ( sibling okehh ! ) .. ati riang gumbira nak prepare tuk tito ... masuk tandas konon nyerp nak basuh mukee & yang sewaktu dengan nye ... ilang tros mood nak tito bile terhidu bau asap ROKOK ! .. euwwww ! BUSUKKKKK lahhhhhh .....!


.. kalau dah tau diri tuhh peROKOK, tolong cari tempat yang b'sesuaian okehh ?! .. bukan dalam bilik mandi ! .. boleh pengsan dibuat nyerp !.. melekat tau bau diew kat baju !!!!!!! ...huhhhh ! ..

... haihhh! sye mencik lahh ape² yang berkaitan ngan rokok nieyhh! ..termasuk ORANG nyerp ! .. ta kesah lah sesape pon ! .. "ANTI PEROKOK !" .. please take note okehh ?! ..

.. kepada perokok² tegar di luar sana ! .. dun't mind lah sesape jerp ... sepatah dua kata or b'kata² dari sye ...

"kalau nak mati, mati sorang² okehh ?! pas sedut rokok tuhh, ta yah hembus asap tuhh kuar... telan jerp ! .. ta delah orang sekeliling nie jadi mangsa asap tuhh !"

.. tau kan dosa membunuh tuh besOo mana ?! ..

..soeyy to say . bukan nak m'doakan .. tapi tu jalan yg korg pilihh ! .. sebelum b'tindak bodoh tuh, ingat lah orang yang anda sayang & orang yang menyayangi anda di sekeliling anda ...


.. okehh .. cukup kata² tuk malam nieyhh ! .. bawa² b'tobat ehh ?! .. dun't be a killer okehh ?! ..soeyy  cuz guna bahasa yang ta bape nak b'jiwa bangsa sikit .. moody nieyhh! ..

.. sekian .. :G

[ Like Kalau Suka . . . Terima Kasih Awak ^^v ]

ape kess ?! ......

Links to this post


.. kesah nie betol² terjadi! .. bukan rekaan semata² :P .. ari sabtu ri tuhh, sye wiff family g kenduri org kawen kat kampung sebelah... meriah gak! .. bagai pinang di belah 2 jerp pengantin diew! .. chomel + gojess! .. sangat kerennn majlis nyerp .. tema merah + putih ! .. rugi ta bawak kamera .. huhh ! melepass ... ingat an singgah jap jew.. dari kol 7 sampai kol 9 dok sne..

..depa ade menari tarian tradisional sabah! .. best la jugee an.. then adelah family pihak pengantin laki nie di ajak menari tarian tradisional... mule² biase jerp! .. mase nak depangkan tangan ................... Omg! .. sye nampak cam monkey² jerp depa nari²! .. klakar gile! .. nyesal ta rakam video .. huhh! ..sti u oll ta caye an! .. tape .. ramai yg tengok :P .. hahakk ..

..kesalahfahaman berlaku ! .. pada hari yg sama, time g majlis kenduri... terlintas di fikiran nak mengHupdate status pesbuk! .. dengan pantas nye, jari jemari yg chomel ini menekan punat² henpon dengan ayat yg b’bunyi “mood:kawen!” n kemudiannya terus menekan punat #call/send ! ..

..okehh! myb ayat tuh dah di salahtafsir oleh mereka² di laman pesbuk! .. them ingat sye nak kawen .. hahakk .. klakar! .. until ari nie, sowg member call petang tadi n tnye ttg tuhh! .. adeshhh! .. u oll, seru i ta sampai lagi lahh .. kalau dah sampai t kompem sye jemput sume datang! .. hahakk...

tata titi tutu ..

salam

[ Like Kalau Suka . . . Terima Kasih Awak ^^v ]

aL-KuKesah vS aL-KauKesah Part 2

Links to this post
..soeyy! ta sempat nak mencoret semalam! .. huhu.. continue story !


.. sem 4! .. sem yg paling sebok dalam sejarah idop sye sebagai sorg plajar kolej!.. sem nie lah bnyk ajar sye b’gaul rapat ngan org sekeliling .. tym nie pegang jawatan sebagai Jawatankuasa Perwakilan Pelajar Kesihatan Persekitaran (JPPKP) .. *berlagak nak mampos .. 1 aktiviti pon ta jalan .. hahaha > mse skolah rendah & menengah dlu nak jadi pengawas.. tapi hajat ta kesampaian! Kat cni dapat lakss .. puii! < * .. 

..sem 4 nie juga sye dapat family angkat baru! .. sye antara yg t’pilih lah konon nye ikot program BBD anjuran kementerian belia.. best dapat family baru! ..kire sye nie dah jadi sebahagian owg Kuala Selangor la yerr.. hahaha .. * blagak lagi munahh nie! Lempang nak ?! * ..



family angkat terChenta :)



.. ngee! Aktiviti paling gile penah dak claz sye wat! .. koir! .. klu lah korg kenal depa sume ... kompem ta caya punye ... muka punya control macho sume.. sore simpan dalam perot.. tetiba kna masuk p’tandingan koir! .. gelak guling² sye! .. mase atas pentas tuhh, mesti nampak cam hantu nyanyi.. ape ta nye.. dah lah gelap... pakai baju serba hitam! .. muka jew yg putih... lagi seram kalau nampak gigi jew yang dok nga² nga²! ..muehehehe * kuang hajo ta sye?! * .. respect lar kat diorg.. cuz bg komitmen & sanggup menebalakan muka! .. > tabik springggg kat korg! < ..

~after menang koir ! 2nd place :P ~

..sem 5 ?! .. ta banyak sangat aktiviti kite an ?! .. prepare nak p praktikal jerp ! ouhh .. paling best blajar angkat mesin fogging ! gilerr .. sampai berapi mesin tuh ! .. hahakk .. then semangat nak cari jentik² (baby nyamuk ) ! .. teringat tym p cari ngan raja brunei a.k.a sharil ! .. jentik² tuh ilang tumpah kat kepala diew ! muehehe .. padan muka ! telampau excited ! ..

~ rajin ta ?! :P ~


study group konon nyerp! (blajar supaya lepas kuar praktikal :P)



.. sem 6 pla .. ta bnyk memori ngn korg.. cuz memasing g praktikal.. best ar yg dok praktikal sabah an .. tp, dengar depa ta bnyk pengalaman .. cewahh! Belagak ... me, aja & mira dok perak ! .. gilerrr best ! .. dok tempat org lgi bnyk pengalaman & kenangan an ?! .. sonok gile dok manjung ! .. lalalalaaa ... ( cite len post lah yerp :) .. ) ... after 8bln praktikal, bwu jumpee batang idong mereka² lagi *dak class* .. rindu seyy! :D .. tapi dapat b’sama slame 2 minggu jerp! .. huhu .. blek Kl g present then exam .. pas tu .. memasing balik ke tpt asal...tapi ade gak yg ta balek sampai skrg! Jadi owg kl nmpk nye :P ...

~ last day sem 6 ~




very the last day ! sedey gile ....
.. last kitorg jumpe sume tym konvo lahh .. huhh! Sedey tade gmbr ngn dorg :( ... lagi sedey sye g konvo sensorg kat kl tuh! .. ma ayah ta p .. cuz ayh saket! ... cian an ?! .. huhu .. pape pon, thnx to mR.yeen sye & kawan nyer si Zain coz sudi gak datang menemani sye .. cewahh! ..


~ bff + roomate + classmate **aja** ~

~bff + roomate ** lela ( nursing) **~


~ me & little chippy ^____^ ~

..huhh! until now .. miss ngan kowg lahh ! .. even yg dok senegeri ni pon jarang jumpee .. huhh! .. memasing sebok an .. ade yg smbg blajar .. ada yg keje kampung... huhhh! .. sye?! .. tunggu pinangan raja nazrin jerp! Muehehe ... ta de ar... sape ta nak keje or sambung study an ?! .. peluang memang banyak... sangat banyak! .. tapi, mgkin bukan rezeki sye lagi! ..

.. telinga, dada, ati memang panas ble dengar org kate kite mcm nie mcm tuhh sbb ta keje lagi .. u oll pon sedia maklum an.. graduan skrg nie mmg beribu² lagi menganggur ta de keje.. kita dah usaha sungguh² .. tp mgkn rezeki blom ada.. kadang tuh kita blajar benda laen, tapi rezeki kita tempat laen.. tol ta ?! .. so, sabar menanti & terus b’usaha jerp skrg nie ... pada mereka² yg ta penah ase situasi mcm nie & memang ta leh nak tutup mulut diorg lah kan ..konon diorg tuhh terer sangat lah an.. ade keje .. ta pon nak bandingkan ngn anak diorg yg keje beso ke ape ... just shut up ur mouth! .. ta tau pape dok diam² lahh! .. jangan lah nak riak sangat ngan kelebihan yg korg ade! nnti Tuhan tarik balik sume tuhh, baru ko ta tau! ...

..okehh! maaf.. TERemo lah pulak :P .. okehh.. cite nie dah abesss ! .. bak kate filem dolu2 ...

++** tammat**++

[ Like Kalau Suka . . . Terima Kasih Awak ^^v ]

Tuesday, October 11, 2011

a w a k . . . . . . !

Links to this post
.. salam .. camat pagi ! ..


.. okehh! lame ta hapdate belog kesayangan ! .. wee ! .. acctually nak tulis laju2 nie :) .. ta nak tulis pepanjang dulu .. ngee ! .. malam2 kang sye merapuhh .. bleh ?! ..

.. just nak bising2 sikit ... tentang ?!!! .. jeng .. jeng .. jeng .. ! .. sye dah tukar layout bawu ! .. pict bawu jugeee ! .. itu pict gewdikss saya ! .. hihikk .. ~( okehh ! itu pon nak kecoh an ?! .. wueee .. )~ ..
.. hahakk .. nak ngengader jup ! .. huhukk .. 

.. since followe dah b'tambah2 ramai nyerp, nak ucap time kaseh cuz sudi follow belog tah ape2 tah nie .. heee ! .. * pssst! belog nie kejap suram kejap ceria kejap sedey kejap gumbira jerp an ?! .. sure ramai ta sukeee bace ! .. huhukk .. wat eva ! .. yg penting ade cite ! ..

.. okiess .. t nak cont. aL-Kukesah vS aL-KauKesah part 2 plak .. miahaha .. cam best an ?!.. padahal .. hampehh jerp ! .. pape pon .. oll is "Kenangan Terindah" tuk sye :D ..

.. see ya .. 

Salam

[ Like Kalau Suka . . . Terima Kasih Awak ^^v ]

Saturday, October 8, 2011

Pencarian 50 blogger oleh Chegu Zubir

Links to this post

.. hee! t'nampak entry nie kt belog kengkawan! .. kegatalan sepasang tangan yg chomel ini tidak mampu dibendung! .. * gatal nak usha2 blog org .. pada waktu yg sma, nak TryTestCuba gak!* yukk.. join beramai2 nak ?! .. hihikk ...

.. (^________________^) ..

[ Like Kalau Suka . . . Terima Kasih Awak ^^v ]

Thursday, October 6, 2011

aL-KuKesah vS aL-KauKesah Part 1

Links to this post
Tetiba ati kecil berbisik & ase nak jerit 1 dunia tentang ase tuhh .. “saya rinduuuuuuuu kamu sgtsgtsgtsgt ! ....” ...

~ pemilik kasut² nie sedia nak sepak penulis belog nieyh! beware ... ~

Ω ape kene mengena ngan tajuk entry “aL-KuKesah vS aL-KauKesah” ngan kerinduan yg dinyatakan oleh penulis yerp ?! .. entahh lerr... ape kau kesah ngan entry yg sye nak tulis ?! .. sye kesah .. cuz it’s my story ! muehehe .. ta paham ?! .. ade aq kesah ?! *makan penampor gak pemilik belog chomel nieyh! .. * Ω

.. hurmm ... seyes .. sye rindu kat kamu ! rindu sangat kenangan² kta dulu²... huhhh :(..  korang ! rindu kenangan kte mase sme² blaja kat kolej dulu ... gelak tawa, sedih, gaduh, b’musuhan sesame... gile ! .. best an ?! ..

.. pengakuan ikhlas dari ati yg suci murni ‘suci lah sgt kan .. huhh !’ .. 1st tym meet korg, seyes nyampah giler ngan pangai korg... ade yg gewdiks nak mampos.. adew yg control macho nak mampos... adew yg sopan nak mampos gak .. hahakk .. klakar an ?! .. lagi lucu tym tengok muka² yg masih nampak ke’Kampung’an nyerk atau lebih afdal muka² innocent!.. klakarr gile3x! .. after a few month, macam owg kte lah kan... culture shock a.k.a kejutan budaya... semua pon dah pandai b’gaya... almaklumlah, tinggal tengah bandar mcm² bleh dapat an.. beli itu ini.. jumpe org mcm tu mcm nie.. perghh! .. yg ta ensem jadi ensem boy .. yg ta pandai b’gaya jadi b’gaya.. yg pakai barang tiruan or jenama BUNDLE jadi BRANDED punye.. betol² cam org kaya an?! ..

~ betol an² ?! .. sume mcm muka innocent jerp :P sem 1 ~

..dari yg kurus, jadi berisi coz banyak makan makanan yg lazat + enak + lemak + b’krim lagi .. dahsyat 13 tuhh ! .. then dari yg gemokss jadi kurus pulakss ! .. salah 1 faktor nye adalah nak b’jimat.. kalau tak pon sbb round 1 PJ .. hahaha .. lagi best, dari yg single kepada b’kapel... & dari yg sepasang, jadi b’pasang² pulaksss ! .. giler ar .. respect kat korg! .. hahaha ...

..yg ta best nyerk dari besfren trus jadi musuh.. sbb nye ?! .. makhluk tuhan yg paling seksi ! .. muehehe ... lagi best, dari yg bodoh *macam sye* tetiber jadi terer ! WOW too me ! :)..

... 1 benda yg sye suke kat depa! .. tym kat class *lect ta masuk g ...* kemain cakap ta hengat dunia dak clas sye nie mengeluarkan 1001 bahasa jiwa bangsa mereka... ble lect masuk jerp, dari mula class sampai habes class, diam 1002 bahasa... hahaha.. *okehh, sye cakap depa, padahai sendiri sama ! ..puii!* .. ngehehehe...

..seyesly, sye 1st tym tngok depa sume, sume ala² blurrr masa masuk blajar amek cos tuhh! .. perghh! Mana ta nya, skolah dulu amek matapelajaran biasa2 ja..yg amek SainsTulen tuhh agaknya 2 3 ketoi ja..haha.. > wa dulu lagi tulen punye subjek wa amek .. wa amek seni wOo .. seni nak mencantekkan awek2 juga diri sendiri ! .. lu ada ?! < .. penulis semakin gewdiks di ctu ..tetiba masuk kolej, amek kaww! Dapat SAINS TULEN u know ! .. ingat budak2 ke’Doktor’an jerp blajar SainsTulen?! ..*wahh, agak berlagak yer ayat ku ini ! ...* .. alahh, skali skala berlagak ta salah an... kowg ape kesah.. ni wa punye belog.. sukati wa nak tulis ape .. * citt! Bahasa jiwa berbilang bangsa sudah mariiii! * .. :P

..sambung celite masa muda².. ngee! * skang nie lagi b’tambah muda larr ! .. choiii .. * .. hahakk .. korg penah t’fikir kew dat 1 day, korg blajar sumthing yg kompem ta setaraf dengan kelayakan yg korang ader mase SPM dulu?! .. sye?! .. okehh.. dulu konon nyerk ingat pas abes SPM nak g kursus kecantikan.. kre nak sambung pe yg sye blaja lew .. tup².. jaoh gile lencongan yg sye wat! .. sama skali ta masuk lobang yg sye aimm tuhh! ..hahakk .. pada mula nya, konon m’coba nasib apply Politeknik .. perghh, kaciwa tahap gaban ta dapat!.. then isi plak yg rayuan punya.. tunggu punya tunggu punya tunggu.. oleh kerana ke’gewdiks’an yg tinggi & ta sabar² nak sambung study, akhirnya kolej swasta m’jadi pilihan.. >mula2 wa dapat cos fisioterapi, oleh kerana kos tuhh manyakkk sangat no.1 a.k.a india, maka dengan gewdiks nyerk tanpa pengetahuan mak bapak wa, wa tukar cos p jadi inpektor ! kahkahkah! Gewdiks an ?! an?! < ..

After 2 month blajar kat kolej tuhh, then dah rapat sikit ar wiff dak claz yg gewdikss .. me dapat tawaran masuk Poli lak .. 1st apply dlu minta Kejuruteraan Awam ta dapat! Gewdikss nye poli .. 2nd apply dapat lak Kejuruteraan Elektronik! .. bertambahh² lah gewdiksss Poli tuhh! .. me minta pendapat dari bespren ar *aja*.. should i go or stay ?! .. gilaaa! Dia heboh 1 class ! .. dengan ase t’haru biru nye sye.. dey’all ta bagi sye pegi! .. wahhh! Lagi b’tambahh sayanggg kat depa sume !.. then i asked my Dad, he pon kata ta yah lahh.. bnyk g nk urus t.. huhu ..

..huu! 1st sem dah ase ada org syg kat kita! .. mesti lah t’haru an?! .. hihikk .. rindu :( .. acctually, sye ta rapat pon ngan mereka² nie.. apatah lagi nak lepak sesama?! .. malu gilaa kowt! .. sbb?! .. entahh larr .. ta b’sbb pon! ..lalalallaaa... *gewdikss lagi! * .. > i tell u larr, sem 1 sampai 3, boleh kira ngan jari bpe kali wa lepak ngan diorg! .. after dat, relationship kitorg jadik semakin rapat sampai bleh lepak²an .. ejek mengejek.. fitnah m’fitnah.. musuh²an .. & yg sewaktu dengannya u knoe ?! < ..

~ muka ta bape nak innocent dahh! sem 2 ~

.. mse sem 3, nmpk sgt ketakserasian sye wiff sorg mamat kat class tuhh! .. sampai last sem me ta tegur dia .. hahaha .. padan muka! .. who’s dat chick?! Ta payah tau larr .. lalalaa .. b’balik masa sem 3, tym kt Lab .. kitorg adew lah wat swab² n ameks darah nie .. u cocok nie .. u cocok diew .. i cocok u .. n soo on .. the cocok² mean kau cocok jari diew, diew cocok jari kau .. ada paham ?! .. nak tngok golongan darah lerp .. yg sye nie suke nak menyocok org! Tapi, takut di cocok oleh orang! .. padah nyerp, mase kawan tlg cocok kan jari tuhh, t’pancut darahh ke baju diew! .. muehehe.. dalam kot jarum tuhh masok lam jari nie .. owg len cocok sikit jerp .. hohoho .. 1st tym in my life.. i knoe dat my blood type is O .. so, sesape nak m’derma dipersilakan... tapi, untuk sye menderma, jangan harap! .. >berat i ta cukop u! Huhu ..< ..

~ ini suasana dalam lab :) acahh jerp tuhh ! ~
~ muka yg dah nampak ke'innocent'an diew ! haha .. sem 3 ~

.. hahahaaa... * lucu kew aq gelak sensorang niew?! .. puii! .. i lalui sume benda nie.. so, waraslah kire nye gelak sorg² an?! :D * ..

~ maka, tersepaklah muka si penulis belog ini dengan kasut² chomel tuhh ! :) ~

... tunggu aL-KuKesah vS aL-KauKesah part 2 lak yerp ! .. :) ..



salam

[ Like Kalau Suka . . . Terima Kasih Awak ^^v ]

Tuesday, October 4, 2011

~~ صباح الخير ~~

Links to this post
camat pagi 

.. bloggy2 sekalian .. mangun3x ! .. semahyang jup .. then g mandey then g bekpes then do ur activity according to ur time table ! ** cewahh .. speaking Lundun u knoe ! ** .. hahakk ..

..sehat ta ?! .. sye okehh sajerp ari nie .. :) .. 

wehh .. nak bagitau nie... semalam ... sye p KFc .. hahaha .. * sajerp nak kecoh pepagi ! *.. kenyang sye ! muehehe...

~ melantak nampak ! hahahaha .. itu saya ! saya dapat BESAR punye ... ~


..tu jerp nak kecoh pagi nie .. storey len ader.. tp ta sempat nak citew skrg .. len post sye storey erk ... tatatititutu... i lap u :) ..

p/s: okiess .. nampak kesukaran untuk korg mengomen kat post2 sye yerp ! cian kowg ... 
tolong klik SINI tuk tutor okay lang ?! .. hope ia dapat m'bantu anda ! .. adiossamigoss !

salam

[ Like Kalau Suka . . . Terima Kasih Awak ^^v ]

Thursday, September 29, 2011

manusia oh manusia !

Links to this post
.. salam sume ! ..

.. camat pagi ! .. u oll sehat ta ?! dah mandi ?! bekpes ?! .. sye ?! .. blom g .. bwu beh wat keje umah jerp .. lotihh .. santai jap ...

... story pepagi nie berTitle kan 'manusia oh manusia !' .. ntah , best kew ta .. cue bace ... ta panjang mne pon ..

.. sumtimes, people may changed! .. tol ta ?! .. dari pada ta baik, kepada baik .. daripada ta b'tudung, kepada b'tudung.. daripada sikap pemarah, kepada ta pemarah .. & begitu lah sebalik nya .. ~ Daripada ---> Kepada ... ~ ..

... kadangkala, perubahan seseorang tuh bleh disalah ertikan or tafsir lah kot ... * same meaning yaa ! * .. daripada yg pemarah, cuba berubah m'jadi sorg yg ta pemarah.. sti lah ada kelainan bagi mereka yg tlah b'tahun² kenal.. tp, perubahan tuh disalah ertikan pulak .. sedih ta ?! .. 

daripada sikap ta matang, sedikit demi sedikit blajar ntuk mematang kan diri dalam suatu perhubungan, juga disalah ertikan .. mungkin si A dah terbiasa dengan sikap si B yg lama, oleh kerana sikap yg lama tuh slalu m'buatkan hubungan diorg BERmasalah ( ckit² nak gadoh .. ckit² nak majok .. ckit² nak marah ! ), maka si B blajar tuk mematangkan diri.. cuba kawal sume emosi, perasaan, sikap yg ta baek & penyebab kpda masalah tuhh ..

.. actually, ble kte bljr nak mematangkan diri tuh, bukan 100% sifat tuh bleh d ubah dalam masa 1 2 hari .. mmg makan mase yg lama.. ta yah terburu² sangat nak ubah perangai tuh.. amek mase... ta sume pasangan kita leh trima kita 100% ble dah b'ubah..

.. okiess ... takat nie jerp lahh .. pe yg sye tulis pon.. sye ta tau .. haha .. biase ar .. nak merapuh benda betul pepagi nie .. ** ea ?! betul kew ?! **.. ntahh lerr ..

p/s: kadang2 ase macam ade sumthing ta betul kat pale nie...
..tp ta tau ape ............

salam

[ Like Kalau Suka . . . Terima Kasih Awak ^^v ]

Thursday, September 22, 2011

~ Wanita .... Dulu & Sekarang ... ~

Links to this post
camat pagi !

.. mangun bloggy sekalian ! dah lewat nieyh ! .. huuu .. mangun3x ... p sholat , mandi , bekpes then wat ape yg patut ! .. 

... okehh .. pagi nie just nak setoreymorey siket .. it's all about Wanita Dulu & Wanita Sekarang ! .. bace tau ! ..

Wanita Dulu

~> sume ta kesah pasal kecantikan after dah kawen .. so, de'all ta kesah lah nampak cantik kew tak kan ...

Wanita Sekarang

~> everything's nak nampak perfect walaupon dah kawen.. even nak kuar umah mesti b'gaya .. botox sana cni .. nak tegangkan kedutkedut yg dah sahsah akan timbul tuhh ! .. perghh .. * kalau laki org kaya ta pe .. kalau PAPA tuhh ?! ... * ..

Wanita Dulu

~> punye maen takot bagai g nak bawak kete ... kalau bleh nak dok blah driver sajerk .. ta mau drive .. takot eksiden kate nye ... * gudgud ! * .. lagi, 1 ape pon ta kenal alatalat or function kete tuhh ..

Wanita Sekarang

~> perghh ! bergaya sakan bawak kete besOo kehulu ke hilir macam org kaya ! .. siap cite kat org lagi rim tayar tuhh harga cecah 7k .. gileee ! .. blagak nak mampos ! ..

Wanita Dulu

~> takot sangat nak pegang duit suami .. tunggu suami bagi duit jerp .. nak blanje pon kene minta dulu .. klu ta, kompem ta blanje .. haihh ! .. tapi okehh ar .. istri kene takot ngan suami .. ye ark ?! .. gudgud !

Wanita Sekarang

~> agak nye, sume dah gile harta ! gile kuasa ! & gile segile gile nye ! ... tgu suami dapat gaji, trus minta wit nak g shopping ! ... cucuk sane sini ... ta pon siap SMS si suami kate "kalau kau ta bawa duit 2k, jangan balik !" .. ingatlah wehh .. syurga si isteri bawah tapak kaki si suami ! ..

Wanita Dulu

~> sangat m'hormati org laen ! (kot!) .. ta kire org sakit, tua, muda, miskin & kaya ! .. sentiasa jaga tatasusila ble nak cakap ngn org laen ! .. respectrespect ! ..

Wanita Sekarang

~> tahap gaban kuang ajaq nye ! .. org laen sedang b'tarung nyawa kat hospital, dia siap datang & bertanya "bila nak sign surat perjanjian nak jual kedai tuh ?!" .. PUIII ! .. sah, gila harta ! ..

Wanita Dulu

~> sangat m'hormati si suami .. buktinya, sampai sekarang masih kekal hubungan suami isteri even anak dah cecah umur 40 thn! 101% respect mereka ! ... smoga jodoh kekal ...

Wanita Sekarang

~> siap lari ngan bopren baru walau dah tau anak dah beso panjang ! .. * sian kat anakanak, t'paksa antar kat rumah anak yatim ... ape salah mereka ?! * ...

...huhhh ! panjang plak ! .. okehh .. takat nie jerp nak storeymorey pepagi nie ... renungrenungkan & selamat beramal .. huhu ...

"semuanye berdasarkan pengalaman .. memang ade kene mengena dengan yang hidup pon & kaum kerabat (family) sendiri .. kanakanak di bawah umur tidak dilarang untuk m'baca .. " 


~ SalaM ~

[ Like Kalau Suka . . . Terima Kasih Awak ^^v ]

Sunday, June 5, 2011

~ hAppy dAy wiff FamiLy ^_^ ~

Links to this post
assalammualaikum w.b.t ....

... wUuuwEeee !!! ... lme ta update belog ... cewahh !! .. hahakk .... okehh ... hope sume kawankawan belog sye sehat walafiat yerk ... dh mamam lom ?? mamam pew?? Sedap ?? .. dh mandieyy ?? hahakk ... sye sehat jerk .. & dah mamam jga ... ngee ... owitee ... lme ta update cuz sebok cket jerp ... hahakk ... okehh .. nak storeystorey siket sal kesebokan sye ari tuhh ^_^ ...

29/05/10 – petang ariey 

... dat day, sye wiff my siblings p umah atok ... nk tolongtolong wat kejew cket for his bufday ... hahakk ... ( dah tue p0n kne celebrate ... best kan ?? ... ) ... tem tuhh ta ramai pon fmly dtg tolong ... tatau ar ... mybe dey all sebok kot .... huhu ... cuzencuzen pon yg kecikecik jerp ramai ... huhu ... tp ta bnyk pon ar keje kne wat ... coz mknn gne katering, so ta bnyk kejew dapor ... just hiashias backdrop jerp ... hehe ... simple but beautifull .. kowt ar .. hahakk ... 

...ta bnyk gmbr amek time nie ... huhu ... kamera men tade ... nguuu !!! ... then kol 12 tghmlm blek umah ... huhu ... lewat gak ea .... ^_^ .... – wat ever =P –

30/05/10 – tengahari

....dat day, majlis stat kol 4 ptg... p kene dtg awal cket ar ... nk kne hidang makanan & wat keje pew yg patot ar ... hehe ... ta bnyk pon aktiviti petang tuhh... just wat sukaneka budakbudak jerp ... sonok tengok ^_^ ... then, after dah beh baca doa kesyukuran sume, majlis makanmakan then potong kek ... – cam kawen lak .. hahakk - ... ble mjlis potong kek tuhh, nmpk ar sume family kn... but, a lil’ bit disapointed ar ... cuzencuzen sye ramai gak yg ta datang... sedey ar ... coz bukan senang nak kumpul cam duludulu kan... huhu... ta tau ar mereka... huhu... sedeyy ... 

... okehh... then, pas majlis potong kek tuhh, ade lak pertandingan pakaian tradisional kanakanak, pertandingan miming kanakanak & pertandingan menyanyi lagu dusun ^_^ ... hahakk ... memang best tengok budakbudak perfome ... hahakk ... pas dah beh sume tuhh, malam tuhh aktiviti bebas lahh ... ade karoke ... besttt !! .. tp owg tua yg konker sume .... ta sempat nk karoke.. huhukk... ta kesampaian jga dengor my cuzen nyanyi ... hahakk ... nak jga dengar kan cam ne owg mix ( dusun + omputeh ) nyanyi .... ngee ^_^ ... ta penah dengor g diew nyanyi ... hahakk ... sti best kn ?? ... hehe ... 

... okehh lahh... nk cite panjangpanjang, t bosan lak kengkawan sume ea .. huhu ... okehh... tengoktengok ar gambo sye yerk =P ... ~ pssstt !! klu ade yang berkenan ngan sesape tuhh, inform ler... kotkot lehh pomot kt diorang.. hahakk ... =P ngaderk jep sye !!! ...~


~ happy bufdayy gradPa ^_^ ~

~ mamam tyme ~

~ mamamama n neneknenek sedang menjamu selera =P ~

~ nk juga dekat ngn lauklauk ... takot abehh kowt .. hahakk ~

~ yeahh !! cuzen ku yg paling ensem sedang berucap .... cakap dusun ta betol ... almaklumlah - dusun + france - hahakk ~

~ bloww da candle kakiess =P ~

~ potong jangan ta potong .... ~

~ sibling'ss ^_^ ( dulu b'4, kni b'3 ... ) ~

~ son & daUghter ( bLah ayh sye ^_^ ) ~

~ koir dendangan cucucucu ^_^ ~

~ pakaian tradisional kanakanak =P ~

~ da RATU tuk pakaian tradisional *_* ~

~ miming compatition .... ~

~ budakk ta tau malu .. hahakk ... cicit 1st ... menari ta ingt dunia ... ekekeke .. ~
~ ini ??!! .. tatau ... pose lebeyy jerp minahh nieyh ... syuhh3x !! hahakkk ~
~ sarah, syasya, me, cheri, anjali, iqbal & yannik ~

~ we r Cuzen.... there's more ... tp ta pat datang ... sad tol .. huhu ~



okeyy ar... takat nieyh jerp pat coretcoret tuk kali nieyhh ... huhu ... there's a lot pict ... tp, lmbt sgt nk upload ... huhu... nk tngok lebeyy, t sye upload g kt fb ea ... ( lam fb pon bwu separuhh... ngeee !!! ) ... okehh la... sye cau shin chi dlu... esokesok sye coret lgi .... ^_^


p/s : soeyy ea ... sye ta cite sal cintan cintun kt cni ... post len sye citew ea ... hahakk .... daaa !!

~ saLam ~


[ Like Kalau Suka . . . Terima Kasih Awak ^^v ]