♥hEy !♥

Me is BACK (^________^)!

✿ kamU yaNg chOmeL ! ✿

++ sTorey teLLiNg ++
Okehh .. no more searching for Mr. Ohsem
✿ Still ada folower ke belog ni ?? huu ✿ AnywAy, feeL frEe tO reaD :)✿ AssaLammUaLaikUm.

Sunday, July 29, 2012

Salam Ramadhan ^^

Links to this post
Assalammualaikum W.b.t

Salam Ramadhan semua ^^

Haipp! dah seminggu berpose. Belog pun nak sebulan tak hapdet! cantekkk! hiokhiokk :P

Pape pon, ta nak hapdet banyak. Takut terlebih merapuh ke terumpat ke & what everlah. Dosa yuu.

Hee. Ok. Nanti aku hapdet lagi. Daa.

Assalammualaikum ^^
[ Like Kalau Suka . . . Terima Kasih Awak ^^v ]

Tuesday, July 10, 2012

Ohh Manusia :)

Links to this post
Assalammualaikum W.b.t

Selamat pagi semua :) sihat? Dah solat? Err. Takkan subuh gajah kot. Dah jam 8 dah ni hahh :P mandi dah? Euww! Mucukk mucukk. bekpes dah? Ahakk. Bekpes ngan cekelat ^^ nyummnyumm. Hikhik. Gedik gedik pula pagi ni nak menghapdet belog ye. Hee. Cuti sebenaq nya. Autak pon kena rehat juga, ta bleh nak pikiaq banyak. Kang mula lah nak sakit sakit kepala :P

2 3 hari lepas tekanan sikit. Nak nak kat tempat keja hilang kupon Digi 20 keping X RM30. RM600 ratus tu bhaii! Terkena pulak aku yang buka kotak tuhh. Sah sah la aku suspek utama! Ciss. Nyesal aku buka >.< ......... asal ny malas nak tuduh menuduh. Hati memang panas + nak maki maki + sedih. Tapi pendam je lah. Benda kita tak buat, nak bertekak ngan budak office pon tak guna. Tau depa yang salah packing barang. Takut nak mengaku kesalahan sendiri. Manusia! Sape yang nak mengaku buat salah kan.

Redha je lah gaji nak kena potong kan walaupun bukan aku yang amek barang tu. Kot kot RM600 tu berganda jadi RM2000 pulak aku dapat nanti. Sape tau. Rezeki ^^.

Datang keja semalam siap buat muka seplohsen. Perghh! Sedeyy kemain. Yelahh. Sape tak sedih kalau orang dah mula curiga ngan kita? Huhh. Nak dekat tengah hari office call. Kata mereka kupon tu terpacking hantar kat cawangan lain. Tak kau gembira?? Allah tu MAHA segala gala :)

----------

Eh eh. nak kaboo lah kan. Kalau mesej korang ke call korang tak kena layan even orang tu korang tak kenal langsung, still nak call ke mesej orang tu tak? [ bukan nak kata aku ni ohsemmmm sangat sampai ramai nak call² ke mesej² ... rimas tau! ]

Adalah sorang mahkluk Allah ni kan. Pernah sekali jawab panggilan dia. Sah sah lah tak kenal. Pas tu berkali kali pulak dia misscall². Yang agak kureng hajorr nye boleh dia mesej kata “gila punya orang!” “hei otak otak” ............

Perghhh! Kau buat aku marah bhaii! Macam hantu punya orang! Aku tak layan miskol kau, ta penah nak layan mesej kau, kau nak maki aku ape hal?? Tak da sivik langsung. Orang tak layan tak payah lah nak terhegeh hegeh miskol ke mesej. #$&^&$#@!!!!

Tak suka benda benda cam ni. Kata aku gila, dia lagi lah gila! Huhh.

----------

Manusia manusia. Macam macam perangai. Sabar je lahh ^^

p/s:

Ramai tanya tentang  Mr.Ohsemm. Kenapa ?? :)

Assalammualaikum ^^

[ Like Kalau Suka . . . Terima Kasih Awak ^^v ]

Friday, July 6, 2012

anak MAK degil :)

Links to this post
Assalammualaikum W.b.t.

Bosan. Balik kerja selalu menyimpang ke bilik adik. Dok pusing pusing depan cermin. Then say “tengok. Napa kaki aku besaq? Ishh! Huduhh ar ....” tak pun kalau ada cerita best kat kedai “ ehh. Ehh. Ko nak tau dak ......................................” [ tak sempat nak bukak tudung ape sume, dah landing2 atas katil bercerita. Perghh! Hebakkk punya adik beradik. La ni adik dah sambung blajaq, tak da dah lepak lepak hahh. Sedeyy :(

Lama. Sangat lama tak hapdet belog. Ehh! Kalau rumah, kompem dah bersawang dah ni ==’ Tak sakit pun. Cuma takda modal nak cite dalam belog ni. Ahakk ! di harap incik incik ensem + baik hati & cik cik cun + baik hati sihat sihat belake ^^ Solat dah? Mandi dah? Makan dah? Cepat cepat. Jangan lambat lambat ^^

---------------------------------------

Mak selalu pesan “tak payah nak rapat sangat lah” “Tak payah nak mengharap sangat lah” “Tak payah nak percaya sangat lah”. Macam macam mak pesan. Tapi anak dia degil. Sangat sangat degil. “tak pa mak. Bukan lebih lebih pun” “tak pa mak. Orang pun boleh berubah” “tak pa mak. Pandai pandailah anak mak ni”. Tu lah jawapan anak degil kesayangan mak.

Mak kata JANGAN! Tapi benda JANGAN tu juga yang anak kesayangan mak buat. Ciss! Degil! *tarik telinga kanan ==’ [ JANGAN more to perasaan, bukan perbuatan okehh?? ]

Mak toksah risau lah. Anak mak dah besaq panjang dah. Boleh pikiaq dah. Bukan nak kata mak tak boleh masuk campur hal peribadi, hati & perasaan anak. Sangat boleh! Lagi suka. Anak mak tahu yang mak nak yang terbaik untuk anak anak dia. Semua pun mengharap yang terbaik untuk sesebuah hubungan ^^

So, know me as someone yang tak pernah mengharap lebih dari orang lain. Rasa sayang, kasih & cinta tu pasti datang sendiri bila kita betul betul ikhlas. No need to worry lah eyy ^^ chill jee ^^ 
[ kecuali lah orang tu sekadar nak main kan perasaan orang. Tak pun nak tunjuk diri hebat sangat boleh dapat semua orang yang dia nak. Takkan ke mana lah hubungan tu ]

Naluri seorang ibu selalunya betul. Memang tak di nafikan lagi. Terima kasih mak ^^ Orang kata, kalau orang tua tak restu memang takkan jadi lah. Kan kan kan?


-------------------

Okehh lah. Rasa nak terkeluaq ikan masin makan malam tadi dek kerana ayat kejiwang jiwangan malam ni. Hahakk. Selamat malam.

p/s:
rasa nak terkeluaq halkum jantan aku bila mak tanya “tak da sesapa ka nak datang merisik??”. MAKK! Ada ke nak kat anak mak yang degil ni?? Hahaha. Seyesly cakap. Sangat malang lah mereka sebab dapat budak degil & nakal nie :D


Assalammualaikum ^^

[ Like Kalau Suka . . . Terima Kasih Awak ^^v ]