♥hEy !♥

Me is BACK (^________^)!

✿ kamU yaNg chOmeL ! ✿

++ sTorey teLLiNg ++
Okehh .. no more searching for Mr. Ohsem
✿ Still ada folower ke belog ni ?? huu ✿ AnywAy, feeL frEe tO reaD :)✿ AssaLammUaLaikUm.

Wednesday, October 3, 2012

Sepetang Bersama . . . . ^_^


Assalammualaikum W.b.t

Er ..... selamat pagi siang petang malam warga belog. Wahh. Sangat berkurun lama tak hapdet belog. Tengok je dashboard, kepala aku dah fenin’. Mana nak tengok komen orang pun aku tak tau nak klik kat mana. Adeihh! Macam sesat kat tengah bandar KL lah pulak =.=’
Pape lah. Yang penting masih boleh hapdet. Walaupun cite tak bape nak ohsemm sangat kan. Hikhik.

Haihh! Raya dah lepas. Sebelum tiba kemuncak raya ri tu, sempat buat open house last punya. Hikhik. Tak lah open house ajak seluruh warganegara datang beraya. Sekadar family terdekat & kawan kawan terdekat. Untung pada mereka yang datang. Sangat rugi pada mereka yang tak datang. Yelah, orang ajak makan free tak datang. Rugi ar. Hahaha. Tapi ..... rugi sebab takda gambo. Iskisk (T.T). takpa lah. Next year panjang umur buat lagi. Bleh snap gambo bebanyak. Heee :D

Then. Ape lagi erk yang ohsemm terjadi semenjak dua menjak aku tak hapdet belog. Hurmm. Hahh! Hari tu aku pegi bank ngan kawan koje cyber. Hensem boy. ~ Haha. Jangan perasan pulak naa ~. Aku admit, yang kitorang ni memang rapat rapat mesra mesra gitu. ~ wahh! Ayat over pulak ~. Dipendekkan cerita. Kakitanganmulut yang dok kat kaunter bank tersebut telah mensalah tafsirkan hubungan kitorang. Boleh depa kata aku ngan dia kapel! Kalau boleh aku nak gelak guling guling turun naik kat lantai bank tu.
Nak kena semelih ngan awek dia apa?? Hee. Kami kawan je lah. Macam adik & kakak. Kalau orang tu dah ada awek ka pakwe, respect lah sikit ngan pasangan diorang kan. Orang nak usik usik aku ngan dia, takkan nak sentap. Kita bukan buat benda salah. Kalau kita tak ganggu hubungan orang lain, orang lain takkan ganggu hubungan kita. Percayalah (^_^)

Beberapa hari lalu aku pegi meeting ngan orang atasan. ~ cewahh! Macam koje opis pulak! Hakhak ~ Ewahhewahh! Kemain jauh nak pegi. 2jam setengah perjalan dari Ranau pegi K. Kinabalu. Sesampai nya di tengah bandar, chantek! Aku sempat masuk shopping mall Centre Point cari tandas. Nampak sangatlah kan tak pernah masuk tandas kat CP, siap tanya orang lagi tandas kat mana =.=’. kol 10 aku dah sampai ofis. Sengal je! 2jam setengah perjalanan yang berliku liku aku tempuh untuk hadir dalam meeting yang tak sampai sejam pun. Kalau dia cakap melalui fon pun aku dah boleh paham dah. Tak yah datang sejauh tu. ~ aisehmenn! Berlagak! ~ dah beh meeting ingat nak lepak ngan adik.
Punah segala harapan! Boleh gila aku tunggu dia sampai kat tengah bandar tu. Maka, terkensellah niat aku nak nengok wayang ke makan makan dengan beliau. Aku sshopping sikit pas tu blek Ranau.

Hari yang sama. Balik dari meeting kat KK, Bff kesayangan AjaGiler [ nama diberi :P ] datang Ranau. Tepat pada masanya. Dia turun dari bas, aku baru sampai je. Dok dalam kete pun penat ape. Dengat semangat setiakawan, penat + gastrik tahap oltramen hampir nak putus nyawa, aku gagahkan diri juga jemput beliau kat stesen bus. Dia lagi penat kot. 6jam perjalanan dari Tawau. ~ aku je terlebih gedik penat nye :P ~
Sempat lepak sejam dua ngan beliau wiff tunang nye. Wahh! Datang Ranau semata mata nak jumpa tunang tersayang! ~ tunang dia pon sanggup naik Ranau dari KK semata mata nak amek dia tau! ~. Part tak best! Aku tak bleh over gelak pulak! Musuh utama aku menyerang. Rasa macam nak mati sebab GASTRIK! Sib bek tak sampai tahap kena jarum kat punggung. Hahahaha! Hee. Aku kalau terlewat timing nak makan, kompem parah ar. Masa puasa tu lain cerita ar. Ada sahur, dah berniat ikhlas nak puasa, kompem masalah gastrik sume tak timbul. Ahhhh! Pape jelah. Janji dapat jumpa ngan beliau.

Hee. Selama ni, ramai yang mensalah tafsirkan status diri ini. Kadang rasa klaka, nak tergelak pun ada. Hahaha. Siti Jaja pun dah nak berbulu ati kot asyik ngadu ngan die. Hakhak. Buat masa ni, takda nak kata apa apa lagi. Hee. Kalau ada, Siti Jaja dulu tau lah sape kan. Hakhak.

Oklah. Nanti aku hapdet story lagi. Mahap lah. Terpanjang pula entry kali ni. Almaklumlah. Lama tak mencoret :P

p/s :

Ada orang tu tak lama lagi nak tamatkan zaman bujang. Hee. Roger roger lah kat Bff kesayangan ni ye ^_^ InsyaAllah, Panjang umur, ada la kelibat aku kat majlis ko ^_*

~Assalammualaikum ~  

[ Like Kalau Suka . . . Terima Kasih Awak ^^v ]

1 comment:

  1. hi..blog walking here..singgah ler blog sy gak kat http://precioushandsatelier.blogspot.com/ tgk bunga2 cantik mekar dlm cara berbeza ssuai utk deko umah anda..

    ReplyDelete