♥hEy !♥

Me is BACK (^________^)!

✿ kamU yaNg chOmeL ! ✿

++ sTorey teLLiNg ++
Okehh .. no more searching for Mr. Ohsem
✿ Still ada folower ke belog ni ?? huu ✿ AnywAy, feeL frEe tO reaD :)✿ AssaLammUaLaikUm.

Monday, May 28, 2012

Get Well Soon ^^v

Links to this post
Assalammualaikum W.b.t

Selamat bermalaman.

2 malam demam. Kol 2 pagi terjaga. Subuh tadi hampir terlajak tido, nasib baik ada orang tolong kejut. Trimas >.< Oo Yeahh! Nak cuti tak boleh. Kawan sorang lagi parah sakit nye. Boleh menjangkiti orang lain! Dia terpaksa menguarantinkan diri selama beberapa hari. So kena bekeja LAH. Fatin ta kesah. AhakAhak ^^

Will be busy for a few days. Ada 2 majlis besar besar nak wat. Ececehh [ TERbelagak pulak :P ] Nanti aku hapdet ye ^^

Oceh. Selamat bermalaman & Selamat selamat :)

P/s :

Get well sOon Bunnn >.<

Assalammualaikum.
[ Like Kalau Suka . . . Terima Kasih Awak ^^v ]

Thursday, May 24, 2012

Kaya Vs Koya . . Ahak!

Links to this post
Assalammualaikum W.b.t.

Asal lah semua orang buat aku moody. Ishh! Pegi mana mana mesti ada je TERmoody.

Semalam,
kakitangan kerajaan sedia maklumlah kan korang baru masyukkk! [ gaji ]. Biasalah, sebagai pekerja aku terpaksalah jadi kuli sambil sambil tumpang jadi OKB [ Orang Kaya Baru ] sekejap. Tolonglah kakitangan kerajaan yang takde kaki & tangan ni pi amek duit gaji mereka. [ toksah tanya apa kaitan keje aku dengan kes kes tolong amek gaji orang ni. Aku bukan ALONG. Aku cuma nak TOLONG ! ] . Rahsia swasta, kerajaan tak perlu amek tau. Bhahaha.

Continue ... aku tolong bukan 1 2 orang. Nak nak 20 kad bank orang aku bawa. Sah sah aku jadi orang kaya kuar gaji ribu ribu sorang. Perghh! Bleh beli LAMBORGINIE sejibik :P [ berangan .... ].
Macam korang tak biasakan, nak cucuk kad kat ATM pon kena beratur tak kiralah panjang sampai ke restoran Amin sebelah. Tapi nasib aku baik. Tak ramai mana pun semalam sebab orang dok kuar masuk ja. Dalam pada tak ramai tu, tak da lah aku TAMAK sangat berdiri depan ATM cucuk abes 20 kad. Bek aku bawa mesin ATM dok sebelah aku, nak amek gaji aku tolong tekan. Wakaka.

Aku kan bersifat tolak ansur sikit. Pas cucuk Dua kad, aku U-Turn blek p baris kat belakang. Malu lah i, nampak sangat banyak duit. Wahuahuahua. *Bukkk! syok sendiri sampai jatuh katil gelak guling guling ^^. Tetiba ada sorang pakcik ni, tua tak tua sangat. Dalam lingkungan 30 an cam tu. Tetiba datang potong line orang. Ahh! hati kecilku berkata "takpa, bagi yang tua dulu ...". Cettt! Baik konon werkkk!
Orang dah bagi chance ni potong line, boleh pulak dia menyindir. Erkk! Pastu dia toleh belakang & berkata kata [ macam lah dia tu baik sangat kan ....... ]

PakcikSongeh : Ko dah tekan tadi napa p baris di belakang g?

FatinOhsemm : [ tunjuk kad kad orang kaya sambil berkata ..... ] takut orang belakang lama menunggu.

PakcikSongeh : aihh. Sepatutnya ko bagi abis dulu semua tu. Tk payah balik balik pusing belakang. orang lain boleh tunggu. [ sambil sengih macam dia pesan tu betul ja ... puiiii! ]

FatinOhsemm : - Buta ke ape orang tua ni. Kad banyak macam ni boleh kena maki maki aku ngan orang belakang! kalau ko duk blakang aku, bleh la aku wat wat tak perasan ada orang kat blakang sambil berlagak macam orang kaya menghabiskan duit kat ATM tu. Ni makcik dengan anak yang dia gendong beratur kat belakang aku, kena lah bertolak ansur sikit.Nak cakap kuat kuat macam tu, macam dia betul. Tah tah orang lagi gelak kat dia. Tua tua pon tak reti nak berfikir. wahuahuahua - Hanya mampu berkata kata dalam ati ja.

 Ape punya orang lah, Pikiaq pakai otak, bukan kepala lutut. Mungkin kalau aku dok 10 ke 20 minit kat depan ATM tu menghabiskan 10 kad, tak bagi peluang langsung kat dia, mesti dia pun terpikir nak maki maki aku suh bagi peluang kat orang laen lagi kan. Cue fikir fikir. Orang lain pun nak cepat juga.

Panas tau. Panas. Malas nak layan orang macam tu. Better be silent. Kalau tak, dah lama terkurang ajaq ngan orang tua tua. Chill Bunnn .... !

dah kutuk kutuk boleh pulak wat muka innocent .. >.<

------------------

Aku pelik. Lucu sangat. Sangat sangat pelik & lucu. Sebab apa? bhahaha. Benda remeh jee. ** Kau tak da bf ke? * betul ke kau single? * Tipulah, aku tau ko takda bf! * Risau sy tengok ko xda bf.! **

Mungkin korang dah baca entry entry lepas lepas lepas punya. Wow! romantik nyee .. Wee, sedihh gilee! Wahh, manjee ...!

Eh eh! tu celite zaman dahulu kala. La ni, ada kehidupan memasing dah. Nampak dia semakin bahagia di situ. Alhamdulillah lah kan ^^. Status aku?? Agak agak korang?? .......

Jawapan Dato' Siti. BIARLAH RAHSIA. Cewahh! nak juga jawapan retis! bhahaha. Tak da lah. Gurau jee >.<

[ iNcikOhsemm ] Who will be ?? .... Tadaaaaaaa  ^_____________^ 

agak agak hensem macam aku tak?

Okehh lah! Takat ni dulu nak hapdet entry. Esok esok hapdet lagi. Daa.

p/s :

Maaflah. ter EMO sikit.

Okehh! Fine ... esok , lusa, tulat bekerja tanpa si pencuri bunga di sisi. Cewah! Tu lah dia berlagak sangat kata tak penah kena Chicken Pox. Hambek kau, terpaksa cuti sebab di serang Pox Ayam. hakhak.

Padan ngan muka aku takda teman nak kutuk kutuk orang selama beberapa hari!

Assalammualaikum..
[ Like Kalau Suka . . . Terima Kasih Awak ^^v ]

Sunday, May 20, 2012

Ceritanya macam ni :)

Links to this post
Assalammualaikum W.b.t

Have u ever heard someone call u like this .......... psssstttt ... or shhhh ... or yang sewaktu dengan nya . Wahh! Macam best je nak panggil orang macam tu. Kadang kadang dengar macam angin sepoi sepoi tepi pantai je lalu kat telinga. Paling sedih dengar macam orang kata " shitt shitt " walhal sebenar nya dia panggil awak.

Pantang aku kena panggil macam tu. Macam tak da adab. Nak tak nak je layan. Senyum sudah semestinya bila layan costemer, tapi dalam hati maki maki dah. Astagfirullahhh ... Bukan orang muda je, yang tua tua pun sama. Kata nak orang hormat kat depa, tapi depa sendiri wat orang tak hormat kat depa.

Kalau nak orang layan kita dengan baik, sopan santun, lemah lembut ... Tolonglah hormat sikit. Jangan buat hati orang maki hamun kat hang pa. Berdosa yuu . Ishh ishh. Kalau nak bayar ke, nak tengok tepon ke nak minta top up ke nak beli emas ke kan ke manis panggil . . .

" Miss .. nak tengok ni bolehh?? "

" Miss .. top up ada?? "

" Dik, nak bayar bunga ... "

" Kak, nak ambil telefon ... "

Dan yang sewaktu dengan nya lah. Sopan sikit. Bukan nak kata kita tak hormat orang tua. Orang tua sepatutnya lebih tahu macam mana nak layan orang muda supaya hormat kat orang yang lebih tua. Jangan kata nak hormat yang tua ja sedangkan yang tua pun tak hormat kat kita kan.

------------------

Another story is SABAR.

Biasalah, adat dalam berurusniaga perlu kesabaran. Terutama sekali pelanggan. Mak datok nenek pakcik makcik adik abg hang! Ingat tangan aku ada 8 ke?? ingat FATIN yang dok layan korang ada 10 kat depan?? Hahh! ni nak marah ni. Dah nampak pekerja ada 2 orang je kat depan, bawa bawa lah bertendang sikit. Eh eh. Bersabar. Orang sibuk layan coustemer laen, yang lain sibuk dok panggil panggil. Macam lah aku ngan kawan aku dok goyang telur tak da coustemer lain nak layan kan. Orang kata " FIRST COME, FIRST SERVE LAHH! ".

Susah nak cakap ngan orang tak reti bahasa. [ Hamboihh! ayat nak kene penampaqq! .. mintak mahap kat orang tua tua. Tapi, u oll kena la paham. Sapa dulu datang, dia dulu di layan. ]

Kalau kedai tu bapak aku yang punya, nak kau menangis air mata darah tunggu giliran kat luar kedai. [ Aku pakai nombor macam kat kaunter bank. * NOMBOR ANDA 1413. NOMBOR SEKARANG 1314. SILA DUDUK GOYANG KAKI, ANDA AKAN DILAYAN SEBENTAR LAGI. TERIMA KASIH * .. bhahaha ].

So, pada mereka yang tak reti nak bersabar, silalah ke kedai lain untuk membeli henpon. Kalau perangai anda seperti @#$#@%, lagi lama aku wat ko tertunggu tunggu. Wakakakak >.< TerimaKasih.

~ mintak mahap! Ayat terkurang sopan sikit. ~

Alhamdulillah. Hari ni tak ramai orang. So, tak da lah hati membara bara. Bhahaha. Pas beh keja p makan kepsi. Motip sebenaq bukan nak cita pasal makan kepsi. Nak bagitau ..... pas blek kepsi adalah minah ni ajak lalu kat tepi tugu 100 tahun. Kata nya nak tengok bunga. [ Eh eh, bukan bunga tuu. Bunga yang orang dok tanam tanam. We're not Lesbyy okaihh??! ].

Dalam pada dok tengok tengok. Dia berkenan ngan bunga ni. Tah bunga tajuk apa aku tak tau. Yang aku tau, memang cantik lah, merah merah gitu :) Dia toleh kiri dan kanan. Aku toleh depan dan belakang. LINECLEAR ! Dengan slumberr dia petik balut ngan tisu kepsi then letak dalam beg sandang wane pink beliau. Ok. Kami curik bunga. Wakakak.

Dalam ni aku malukan dia. Tapi ..... sebelum aku malukan dia, aku dah termalu dulu >.< Sobsob. Masa aku dok asyik amek gambar dia, adalah 2 orang mamat polis ni meronda ngan moto, yang sorang tu cukup kenal muka dia. Kamera fon aku angkat tinggi, Snap pic si pencuri bunga, The mamat polis lalu kat tepi taman siap piss lagi, depa mesti ingat aku tangkap gambar syok sendiri. Wawawawawa! SUMPAH tak snap pic MCC [ main cute cute ]. Tak caya ni bukti dia ..............................





Tu je nak cite. Nak blahh dulu. Haruslah beriadah di petang hari. Selamat bersenam ^^

Assalammualaikum.
[ Like Kalau Suka . . . Terima Kasih Awak ^^v ]

Friday, May 18, 2012

Bulu ?? Alhamdulillah :)

Links to this post
Assalammualaikum W.b.t

Selamat malam. Malam ni aku makan hati. Huhh. Sangat sangat bersungguh sungguh makan hati. Allah je yang tau macam mana perasaan aku makan hati. Selama ni nak sangat makan hati, baru hari ni termakan hati ayam campur ngan lada putih. Perghh! Enak sungguh! Agak nya sedap sangat masakan aku malam ni ye. Ayah sampai 3 pinggan tambah nasi. Mak tak cukup pinggan kerana mengejar masa nak p mesyuarat tingkap beliau. Eh eh. Mesyuarat parti kot. Tah. bhahaha.

Ketidakpuashatian hati berlaku di tempat kerja. Arhhh! Aku benci gila mamat ni. Kurang asamgaramcukamasinmanispahit betul perangai beliau. Dulu tegur aku pakai baju tidur p keja. La ni tegur bulu tangan aku panjang! Apekejadah yang dia tak puas hati ngan aku ni? Kau tak nampak lagi bulu bulu yang lain hahh! Terkejut beruk kau nanti ......... [ tengok tengok ... keluar dah kemerapuhan yang tak terkawal! ]

Kalau nak tengok pompuan yang tak berbulu, kau cari lah mak nyah yang takde bulu langsung. Tak payah nak dok pandang aku dari atas sampai ke bawah, dari bawah sampai ke atas! Bini kau pun berbulu juga ape .... Dasar #$%$#@$* ! ~ ayat terpotong! ~


Bersyukur lah dengan apa yang dah di beri. Alhamdulillah, aku tak ubah lagi apa yang dah Allah beri. [ bulu hidung penah la cabut. Sakit doh, keluar air hidung beserta air mata kau tau ... ! - kau tak nak tau pun aku tetap nak bagi tau!- ] Bulu bulu kat tangan kaki aku original lagi okeh. Ape barang nak cukur cukur or paling senang pakai Veet jee.

Bukan nak riak. Bersyukur sebab Allah memang dah cipta kita dengan cantik & sempurna sebagai seorang pompuan. Tak payah nak dok cabut sana sini, cukur sana sini nak bagi tambah cantik. Kau memang dah cantik pon kan? Sekian & terima kasih.

Ishh! Terus tersakit perut pulak!. To be continued . . . . .


p/s :

Maaf. Agak kurang manis ayat ayat di atas :P

~ nak makan NasiKerabu . nak makan TomYam . nak makan IkanPatinMasakTempoyak . Ahh! banyak lagi lah nak makan . Tapi ..................................................... iskkiskk :( ... jom jom sape sudi ...... ~

Assalammualaikum.
[ Like Kalau Suka . . . Terima Kasih Awak ^^v ]

Monday, May 14, 2012

Sepetang Bersama Family ^^

Links to this post
Assalammualaikum W.b.t

Selamat Pagi ^^ Ishh. Lama tak lepaking dengan family. Semalam bleh lepak lepak petang ngan mak adik adik kesayangan. Petang pas balik dari keje, santai rehat jap. Pastu tolong mak bersihkan kebun kebun kecik beliau. Wahh! percaya tak percaya tak?? Anak dara berkebun. Sebelum ni kemain malas nak berkebun. Puii!

Bhahaha! Klaka je. Aku mana reti nak pegang cangkul bagai. Masa skolah dulu reti lah. Hiokk hiokk hiokk! La ni aku tolong tangkap gambar jee. ~ Erk! tak de lah tak reti langsung. Takut dengan pokok pokok lada skali aku cabut. Wakakakk :P ~

Motif aku bukan lah nak bercerita pasal berkebun. Bhahaha ^^v tapi ada kaitan sikit lah. Sikit jee. Kau kenal siput? Eh eh. Ni bukan siput yang kau dok sedut sedut setengah mati sampai terkeluar dari cengkerang nyee. Menatang ni tak leh sedut. HaramJadahhh sebab ada Vavi bonceng dia. Wakakakakk. Tade ar. Lawak vodoovodoo jap :P Siput Babi lah. Kalau tak kenal, jangan jadi orang lah. ~ Hamboihh! Ayat nak makan penampaq! ~

Hee. Orang kata tak baik ketawakan menatang. Aku tak de niat pun nak gelakkan menatang ni. Kebetulan terjumpa spesis ni dok kat tanaman mak aku. Maka, dengan kejam nya adik bongsu [ 6 ] aku main menatang ni. Untuk memuaskan hati beliau yang ala ala perangai .. tah la. Tak tau perangai sapa dia ikut. Dia baling siput dekat adik [ 4 ] aku yang sorang lagi. Lagi seronok si 6 bila tau si 4 ni sangat fobia pada si Incik.Vavi tersebut. Maka, perangai setan aku & si 6 bergabung ala ala Sailormoon gitu. Bhahaha. Incik.Vavi menjadi bahan ujikaji kami untuk menakutkan si 4. Gaya dia?? tak payahh nak cakap. Kau boleh bayangkan sendiri.

Tetiba, terasa bagai angin kuat. Demm! Hambikkkauu gelakkan & memainkan perasaan Incik.Vavi yang tak bersalah! Sudenly, hujan renyai renyai turun. Hati kecik berbicara sambil berdoa "hujann! Ya Allah, ampunkan hamba Mu yang telah mempermainkan makhluk kecik nie ...." . Alhamdulillah, selamat tak da petir! fuhh. Legaaa.

~ Incik.Vavi :P ~

Mr & Mrs Vavi ^^

~ mendung ..... hujan renyai renyai .... ~

~ ni lah dia tanaman mak aku. Wahuahua ... ~

~ adik aku memang terer b'silat bab bab menda dia geli .. wakakakakk ~

~ mak adik aku memang rajin gile ... hahaha .. :P ~

~ aku tak tau motif sebenar beliau .. nak kata tanam bunga, tak juga ... hermmm  ~

~ err .. gali kubur kot .. bhahaha ~

~ kesian! tak de keje ... bhahaha ... ~
Habes berkebun, masuk umah masak jap then kemas bilik. Perghh! Bilik aku macam bukan bilik jerp. Wakakakk. Mak penah kata nak amek gambar bilik anak dara dia masuk pesbuk. Sebab nampak macam sarang harimau. Agaknya sarang harimau lagi cantik kot. Bhahaha. Dengan perasaan yang sangat lah malas terpaksa mengemas. Ohh. Penat nye. Kol 9 baru beh kemas. Pas ni amek lah gambo ye. Dah cantik macam bilik pompuan. Lalalalaa ^^

~ macam ... agak mengada di ctu .. wakakakak! #panggggg! ~

~ bhahaha ... dulu2 kemain kemas gile! skrg ?? .. lalalaa ... yang penting slesa kot. [ err .. tersnap pulak lemari yang huduhh! bhahaha .. sangat huduh la nampaknya tuan punya belog sampai cermin muka kat lemari pecah ... maluuu! huhu ] ~

~ Dulu teddy2 aku suma dok atas katil. La ni suma dok lantai. Almaklumlah, tuan beso ta cukup ruang nak tido. Bhahaha. Dah susun susun rapi pon, still nampak semak! uhhh .... !

~ tak kire. Nak enterprem juga! muka tak mandi dengan masih berbaju pyjamas nyeee ... bhahahaha! Erkk .. boleh guling2 kat lantai ^^ ~
Aihh! barang aku tak lah banyak mana pun. Tapi .... tetap nampak semak! ishhh .... !

Ok Bye. Nak pi koje.

P/s :

Entry taip laju laju. Lalala .. Selamat bekeje ^^


Assalammualaikum ^^
[ Like Kalau Suka . . . Terima Kasih Awak ^^v ]

Monday, May 7, 2012

It's Not About Food Either Jewelry . . .

Links to this post

Assalamualaikum W.b.t.

Haaaaaaaii guys! Petang semalam i pegi makan restoran ke + li + eng = keling @ mamak  yuu! Wuttt??. U tak caye? Bhahaha. Just believe it! Macam lah u tak biasa lepak kedai mamak! But da different is mamak kat sini [ranau] bukanlah seperti Nasi Kandar HighClass kat KAyeL tuu. Ni LowClass punyee. Hee. [ kutuk ni .. kutuk nie ! ]


 Erkk! Tetiba terngidam nak makan roti kosong. Tapi bila menu depan mata, jangan mimpi nak makan roti kosong. Bhahaha ^^

Biasalah. Selera dah berubah. Sebelum ni asyik melantak KFC. Behave like a Mak Datin. Silly doh! Makan pon tak cukup. Bhahaha ^^ what everlah! If perut dah memberontak kelaparan, maka nafsu syaitonnn mula menguasai diri. Ta cukup dengan makan roti telur, bungkus 5 keping roti kosong. I repeat! 5 KEPING okehh! Tak puas hati, tambah meggie goreng tapau bawa balik. Memang sah bukan manusia yang makan. Bhahaha! Da verry important thing is, perut wa kenyang beb!

Eh eh. U see!! Cantik kan! Say it. Say it yess! 

~ simpan awak baik baik ♥ ~

Someone give it to me. Sweeeeeet ^^ love it more. But, since it was getting old [ 3 years ], i bought new locket so dat i boleh tukar tukar pakai. 


~ comel ta ?? comel ta ?? ~


Even though i was working at Kedai Emas lah kan, i’m not very interest on a superb gold jewelry or anything yang *bling-2 apatah lagi *kuning-2 macam gold. Much prefer to silver. So, ta payah lah takut. I'm not who's fanatic on gold-2 yaww ! I tak berapa nak minat pada emas pun ^^ ~ save duit si Awak ^^ bhahaha ~

~ maaf andai intro macam bodo bodo gedik gedik je. Haha! Just wanna make u laugh .. i hope so ^^ kutuk lah! ada brannnni?? ~

Bluerkkk! termuntah cekediss lah pulak >.<


Entry kali ni bukanlah nak bercerita pasal makanan mahupun rantai or emas emas ni. I nak bercerita pasal seseorang. Someone yang agak popular jugalah dalam dunia blogging ni. *Who is he? Who is he?.

Eh. Helloooo! Dis was not about a guy or a man or a handsome guy or a gay man. No! I’m talking about a gugurl okehh =.= bhahaha! Seyesly! Masa tengok video yang dia upload kat laman YouTube tak lama dahulu, hati kecil berkata kata “silly girl. Nak cari populariti dengan video tah ape ape je ......”

Erk! The 1st video i tengok she was miming lagu omputeh, lagu sape tah. Siap menari menari like a *hungry monkey. Bhahaha. Then i malas nak tengok. Time tu ta dak sapa dapat ganti kekelakaran Cikgu Shida. Hahaha. I guest it’s been a years after i’ve watch her silly billy dolly videos! Erk... kompem lah dah lupa rupa paras beliau kat salam videos tu !

Petang semalam, dalam tengah kebosanan, tanpa ada hala tuju di laman mukabukulali, maka aku mengkopipes lah ayat kat satu pages ni. Ayat pun ala ala kejiwanganssss lah kan. Aku wat entry kat mukabelog aku. Perghh! Laa ni aku rajin sangat. Semua di hujung jari. Bhahaha! Aku rembat mana mana ayat best. Untuk di jadikan lauk kat mukabelog. Bhahaha!

Berbalik pada cerita gugurl tadi. [ maaf, TERbuat iklan pulak tadi ^^ ]. Tengah usha usha YouTube dengan adik tersayang, ternampaklah video si gugurl ni. So i introduce it to my sista & told her that this person are ohsemm. She’s like the other populars blogger such as Fatin Liyana, Yuyu Zulaikha, Hanis Zalikha & so on lah. Malas i nak sebut semua. [ sebab i ta sepopular mereka =.= very the jelly lah! ]. Just kidding ^^.

Then, buka video yang dia dok upload kat laman youtube. 1st word dat came out from my mouth is “MONKEYS!”. Orang yang aku dok followup selalu belog dia, rupanya si monkey yang aku kenal setahun yang lalu. Yelah kan, aku mana nak tengok pompuan pompuan punya video. Kompem aku kutuk kutuk kalau tak best macam Cikgu Shida :P.

Bila dah tengok video beliau, rasa macam nak search semua video beliau. Nak cari video monkey beliau. Tapi malangnya tak jumpa. Cerita setahun yang lalu, mana kau nak ingat derr kalau tengok tak sampai seminit! Tuii ... tapi, memang best. Video beliau kelakar, usefull, romantic & .... kau tengoklah sendiri.

Bhahaha! Banyak lagi aku nak kutuk beliau. Tapi keadaan tidak mengizinkan. [ aku nak kutuk sebab gaya beliau buat orang tak kering gusi nak gelak. Tapi beliau memang sempoi ar! Aku pun nak buat kalau tak tau malu. Bhahaha :P


ohh! Maria nama nya. Bukan pelakon porno Maria Ozawa .. bukan juga slot Akasia Nora Elena .. jauh sekali cite Kelasss Kau Maria ... bhahaha .. tapi dia adalah Maria Elena. Sapa tak kenal, baling ngan pen nak??.

~ aku tercurik gambar maria dengan sengaja ! ~

Orite! Sampai sini dulu nak merapuh! Selamat malam ^^.


Sebelum tu, watch out for this video by Maria. Sure kemaluan [ sifat okehh! Do Not Think Negatively ] yang ada pada diri u oll hilang tatkala nak post post video ala-ala Maria. ahak ahak ^^



Heyyy Maria. Listen to this ............. KELASSSS KAU MARIA ♥♥♥

p/s :

  • mahaplah. Malam ni tergedik sikit nak ber’I ber’U. Haha.


  • Mahap juga kerana menggunakan bahasa ala ala broken English [ rojak mee, rojak buah, rojak sayur semua ada ] ~ keje maria lah nie! i pon tergedik-2 nak ikut dia spiking Lundun! ~


  • Sorry Maria, i TERpanggil u seperti monkey pulak! Jangan marahhh ^^

Assalammualaikum. [ kalau tak jawab dosa. Kalau jawab sayang ^^ ]

[ Like Kalau Suka . . . Terima Kasih Awak ^^v ]

Sunday, May 6, 2012

Muhasabah Diri :)

Links to this post
Muhasabah Diri


Bila kau rasa rindu dan risau pada yang belum halal, lafazkanlah..

لا حول و لا قوة الا بالله 

Maksudnya: Tiada daya dan kekuatan untuk menolak sesuatu kemudaratan dan mendatangkan suatu yang manfaat selain Allah SWT

..dan bersyukurlah kerana di saat kau melafazkannya, ada doa yang mengiringi kamu berdua, ada petanda cintamu pada Allah tidak boleh ditandingi oleh cinta makhluk... ^_^


Assalammualaikum ^^

[ Like Kalau Suka . . . Terima Kasih Awak ^^v ]

Saturday, May 5, 2012

Satu Hari Nanti . . . .

Links to this post

SATU HARI nanti kau akan
MENANGIS untuk aku
seperti aku menangis
untuk kau,

SATU HARI nanti kau akan
MERINDUI aku seperti aku
merindui kau,

SATU HARI nanti kau akan
MEMERLUKAN aku seperti
aku memerlukan kau,

SATU HARI nanti kau akan
MENCINTAI aku TAPI aku
tak mungkin mencintai lagi

Allah selalu ada untukku,
untukmu, dan untuk kita
semua ~ Alhamdulillah! :)

~ ahh ! Bun2 .. Awak kuat ^^ ~
Assalammualaikum.

[ Like Kalau Suka . . . Terima Kasih Awak ^^v ]

Thursday, May 3, 2012

Simpati Ada .. Marah pun Ada !

Links to this post
Assalammualaikum W.b.t

Selamat malam.

Ingat tak Cik.Bun² penah buat entry pasal penyakit Leukemia? Ingat tak. Ingat tak. Kalau tak sila usha kat SINI.

Dah baca kan. Mesti korang dah ingat blek. Ingat! aku penah cite pasal makcik dan anak beliau juga dalam entry yang sama kan. Petang semalam, makcik tu ada datang kedai. Macam biasa, untuk melariskan jualan kerepek beliau. Bertemankan anak beliau juga. Agaknya, aku ni dilahirkan untuk bersimpati pada orang-orang sekeliling aku. Tah kenapa, tiap kali jumpa anak makcik tu, macam² aku fikir. Ish, ta patut ta patut.

Budak sebaya anak beliau [ 11 tahun ] sepatutnya ada kat sekolah time² dia datang kedai. Aku yang di penuhi dengan seribu satu persoalan di kepala, bertanya pada adik tersebut. “adik, ta pi skolah ka?”. Then adik tu Cuma geleng kepala. Ketidakpuashatian hati masih membelenggu diri. Aku tanya mak dia pula. “makcik, anak makcik ta p skolah?”. Makcik tu geleng kepala then jawab “ta.”. aku pun dengan muka bodobodo tanya kenapa walhal aku dah tau. Tapi sifat ingin tahu yang mengada-ngada lagi membuak buak. Makcik tu jawab “susah nak pi skolah, tiap bulan kena pi hospital tambah darah. Kadang kadang ta tentu masa.”. aku sangat sangat sangat bersimpati dengan nasib anak beliau. Walaupun aku tak berapa nak kenal lah kan makcik tu ngan family dia.

Kadang hati tertanya tanya, kenapa mesti kenal dengan orang orang seperti mereka [ pesakit Leukemia ]? Aku sedih kalau kalau suatu hari nanti, bila dah biasa nampak mereka berjalan jalan kat pekan, borak borak ngan mereka, tetiba salah seorang dari mereka dah tak de. Sedih :(

Huu. Mahap. Tertaching pulak :(


--------------------

Aku nak katalah kan. JANGAN JAGA TEPI KAIN ORANG BOLEH TAK??

~ mula nak menggila! ~

Tetiba hati TERpanas nak marah orang. Tapi tak tau siapa. Ishhh! Aku tak suka laa orang nak cerita benda tak betul pasal aku ni kat mak ayah aku. Tak kisahlah kau nak spy aku ke, nak ikut mana aku pegi, kuar ngan sapa, tapi jangan dok buat cite benda yang aku tak buat. Agaknya Kau tak faham lagi apa maksud  FITNAH tu lebih KEJAM daripada membunuh?. Susah nak cakap ngan orang ta reti bahasa melayu kan. Ishh! Sedarlah weyhh!

Aku malaslah nak menjawab ngan orang tua aku. Baik aku diam je. Benda tak betul, buat apa aku nak bertekak ngan orang tua aku kan. Kau cite lah banyak² lagi benda yang aku tak buat. Aku tolong gelak guling² sambil maki² kau. [ kijamm ni! ]. Mak aku pon dok berahsia sangat tentang orang yang bagitau cite tak betul tuh. 

Huhh! Pape je lah. Janji aku tak kacau hidup ko pun.

~ bhahaha ! macam monyet jee ! ~

----------------

kenapa aku masih ingat benda tu :( Ya Allah, kuatkanlah hati ni ........


SEKUAT mana seorang WANITA cuba menghadapi DUGAAN..
SETABAH mana seorang wanita cuba melalui UJIAN..
SETENANG mana seorang wanita cuba MENYEMBUNYIKAN KESEDIHAN..

Adakalanya, AIR MATA akan tetap JATUH BERGUGURAN di pipi walau dalam SENYUMAN, lumrah wanita penuh KASIH SAYANG dan KELEMBUTAN, mudah terguris dan terhiris, hati halusnya menguatkan SEMANGAT dalam diri dan hanya LELAKI SEJATI sahaja yang mampu menjadi PENAWAR buat dirinya...

~ terima kasih! sebab dia ada untuk aku ~

P/s :

Manusia!

Sukar nak di ramal. Depan baik. Belakang .....???  Wallahuallam.

Mahap, terselit kejiwangan pulak.



Assalammualaikum.

[ Like Kalau Suka . . . Terima Kasih Awak ^^v ]

Tuesday, May 1, 2012

Entry tak berTajuk :)

Links to this post
Assalammualaikum W.b.t

cakk ^^

Malam selamat!

Hari ini semua orang bercuti. Pagi tadi Cik.Bun² guling² kat katil sambil berdoa dalam hati supaya supervisor yang baik hati mesej kata “hari ni bos bagi cuti! Ta payah datang koje .... ^^ horeyyyyy!”. Malangnya, itu semua hanyalah mimpi! Ciss! Dapat bos yang kijammm! Orang bekeje time cuti umum ni, gaji ne TRIPPLE! Kalau tak Nak resign .. nak resign! [ mengada- ngada ]

Dek kerana tak dapat nak cuti, maka dengan tergedik-gedik pi keja dengan ati yang riang gumbira [ kononnye lah ], sebab nya orang ta ramai. Boleh buat peta Amerika kat kedai. Bhahaha. Trettt! Sampai kedai keja seperti biasa. Bos yang baik. Sebab keja setengah hari jee :P

Sebelum buka kedai, berjalan pepagi kehulu kehilir bersama teman sekerja bagai diva yang sedang photoshoot kat tepi taman bunga. Terasa diri seperti retis bak Sarah Raisudin [ berdiri sama tinggi, duduk sama rendah .. toksah nak cari yang cun² tinggi² kalau sedar diri sangatlah berbeza bagai langit dengan bumi! ] Bhahahaha! [ kau kutuk lah puas puas ].

Terasa bagai nak semelih orang je. Adalah seorang hamba Allah ni [ kaum Adam ] menegur, tersangatlah haremm kalau dia datang kedai tak penah tak tegur orang. Kalau tegur elok-elok tak pe. Ni tegur bagai @#!#$$!@#$%. Ishhh! Hari² kau tegur kawan aku, tak lama lagi kau kena mandrem² lah ngan dia. Muahaha [ eh eh .. gurau jee ]. Sib bek kau tegur aku elok² hari ni. Suka hatilimpahempeduginjaljantungparuparu aku lah nak pakai baju tido ke bikini ke duyung ke nak pi keje, bukan aku pakai baju bini kau pun kan??. Bhahahaha!

Pantang bagi aku orang tegur bab² hal yang ta sepatutnya ditegur di khalayak ramai even tu bukan diri aku. Tu bukan tujuan nak menegur, tu tujuan nak memalukan orang. Mengundang aib pada orang. Nak tegur biarlah bertempat. Tegur elok², ta payah nak ajak mata orang laen wat dosa sesama. Kalau dah nampak sekali, alihkanlah pandangan tu kat tempat lain. Tak guna istigfar panjang² kalau mata kau masih pandang benda tak patut. Harap maklum!

Ishh! Malas nak kata pepanjang! Aku tak kacau hidup kau pun. So, sendiri mau ingat lah ^^

** jangan pernah tegur kesilapan orang kalau kesilapan diri sendiri tak di perbetulkan dulu.

**Kadang terasa nak bagi orang makan selipar pun ada ........ ishhh! [ ada dah orang penah rasa balingan pen dari aku. Sib bek tak buta! ]

~ Selamat Hari Pekeje ~

---------------


++* Tetiba hati rasa sebak semacam. Ya Allah, Kau je tau segalanya ... :( *++

~ awak pasti boleh ! ~

Assalammualaikum.

[ Like Kalau Suka . . . Terima Kasih Awak ^^v ]