♥hEy !♥

Me is BACK (^________^)!

✿ kamU yaNg chOmeL ! ✿

++ sTorey teLLiNg ++
Okehh .. no more searching for Mr. Ohsem
✿ Still ada folower ke belog ni ?? huu ✿ AnywAy, feeL frEe tO reaD :)✿ AssaLammUaLaikUm.

Friday, February 17, 2012

♥ selamat malam ^^v Alhamdulillah, rezeki aku ♥

Links to this post
assalammualaikumwarohmatullahiwabarokatuhh !

. . . malam yang dingin [ kat luar hujan . . ] . . hee . . sehat ?! . . solat dah ?! makan ?! mandi ?! . . ouhh! bucukk . . . syuhhh3x ! mandi lahh . . ngee ! . .

. . oOh, kenapa tetiba rasa hepi semacam ?! . . [ saje, nak korang tanya . . hukk :P ] . . memang ! memang aku hepi ! hepi tak terhingga . . ada 2 perkara yang buat aku hepi gila gila punya hepi lahh ! . . [ bangga nya ! takk kira, nak share juga ! ] . .

pertama : selama kat rumah ni, nak on9 kena beratur . . tunggu giliran nak guna berukban ! . . citt, sampai terlioq kat bantal tunggu giliran okehh ! tapi sekarang sudah berbeda ! ** cewahh! nak bermadah sikit :P ** . . pakai wireless sudaa ^^v . . so, tak kira masa & suka hatilimpahempeduginjaljantungparuparu aku nak on9 . . * kau jangan dengki ! * . . ## erk ! tolong lempang dak bun2 ni sat ! . . orang lain dah berkurun guna, bun2 baru blajaq bertatih ! cisss !!! ~ dulu tak mampu :( ~ ## . .

kedua : . . bak kata kata aku kat pesbuk . . .

Allah itu Maha Kaya
Ketika pintu rezeki satu tertutup Allah membukakan pintu rezeki yang lain !

. . memang . . rezeki semua orang tak sama . . kadang kala, apa yang kita nak, kita tak dapat . . apa yang kita belajar, belum tentu rezeki kita sama dengan apa yang kita belajar . . mungkin rezeki aku bukan jadi seorang Health Inspector ( cewahh! speaking Lundun sat ! ) . . tapi, seangkatan dalam jurusan kesihatan jugee . . InsyaAllah ^^v . . korang doa doakan lah aku erk . .

~ ape tuhh ?! . . erkk ! ~

. . yang dah curi curi tengok tuhh, korang diam diam je lahh ea . . huu ! . . jangan bising bising . . minta semua nya berjalan dengan baik ja masa tuhh . . sekian terima chenta dari aku . . ** begitulah cerita nya . . ^^v . . ** . .

[ so, pada meeka yang sering berkata "bukan nya takda rezeki, tapi malas mau cari kerja . . " . . sila baca betul betul ayat yang aku dah tulis besaq besaq atas nuh ! . . moral of de ayat is . . . rezeki kita Allah yang tentukan . . walaubagaimanapun kita berusaha, kalau Allah kata rezeki kita kat tempat lain kita kena redha lahh ^^v ]

. . okehh lahh ! saya nak tido . . esok esok aku mencoret lagi . . selamat malam warga belog ^^v . .

p/s :

. . ada orang kata aku nie nakal ! yeke ?! . . ermm . . wat ever . . only those who really know me, know how i am . . hee . . berkawan biar ikhlas . . [ if awak baik, saya baik jugee . . if awak jahat, saya pon boleh jadi jahat jugee . . renung2kan & selamat mencuba :) ] . .

salam ^^v
[ Like Kalau Suka . . . Terima Kasih Awak ^^v ]

Wednesday, February 15, 2012

~ aL-kiSah seorang AKU ~

Links to this post
Assalammualaikumwarohmatullahiwabarokatuhh!

. . bertemu kembali di segmen ** belog merapuh cik bun² ** . . ngehehe . . . cehh jauh tajuk dari ceciter yang nak aku sampaikan . . wahuahua . . #dushhhh! Kan dah kene @.@ #

. . aisemennn ! lame gila tahap gaban punya gila tak hapdet belog! . . rindu : ( . . . . sehat tak para penghuni belog cik bun² ni ?! . . dah makan ?! solat ?! mandi ?! . . err . . . yang belom sile² lah menunaikan nyer . . . hee . . . . mahaplah kerana terlalu lama tak hapdet . . almaklumlah, masa lapang selalu di isi dengan aktiviti yang memang rutin harian lah . . . [ TIDOOO ] . . ngee ! . . tambah pulak berukband selkom di semelih ! aishhh ! . . nak p cyber pon dah malas dah . . so, ambil jalan singkat dengan mengaktifkan meksis prepaid . . . hehehe . . . saja nak try test cuba . . hee . . .

. . . selama tak menghapdet belog, sebenarnya takda pon cerita beshh . . biasa² ja . . . kalau ada yang beshh pon, sekadar dapat kawan baru ja lahh ^^v . . chomel ja dia . . haha . . sapa ?! . . entahh la :P . . [ kawan ja okehh ?!! ] . . . aihh . . cerita pasal kawan, ada mamat sorang nie . . admire aku lah . . . cewahh! ** nak perasan sat ! ** . . tapi, betul² lah . . tak pernah putus asa nak mesej ngan aku walaupon aku dengan KEJAMNYA tak penah nak mereply mesej dia . . oleh kerana ugutan dia, maka terpaksalah aku balas 2 3 mesej dia . . then buat² tertidur . . harharhar ! [ he said : “sombong ar . . kalau tak reply mesej aku, aku tepon kedai ko . . biar supervisor ko marah lagi !” . . ] . . ohh! Menakutkan sungguh ugutan dia . . maka kekejaman aku lagi berganda ! 10 mesej dia hantar, 1 ja aku reply ! . . kahkahkahkah ! . . terima kasih peminat ! . . ** tolong lempang sat dak bun² nie . . ishhh ! ** . . . [ baik budak ni . . daripada depa yang dok mesej² tetiba hilang tanpa jejak ! . . haihh ! ada aku kesahh ?! aku memang kesahh . . ] . . lalalaa . .

. . .ehh ! semalam hari berkasih sayang ! wehhh ! gila korang nak selebret hari bersayang sayangan sehari je?! . . aku hari² berkasih sayang dengan orang² yang aku sayang . . hahakk . . kau jangan jeles okehh ?! . . semalam aku cuti sempena hari kekasih . . aku budak baik wehh ! [ ape sengih² . . puji ar banyak² ! ]. . seharian berkurung dalam rumah . . fuhh! Terasa diri macam kat hawaii dapat baring + makan + minum oren + goyang kaki selama 18 jam ! . . gile tak gile . . hahaihh ! memang sangat gile ! . . ** untung siapa dapat kawan macam aku nie . . ^^v

. . . hari ini . . . kerja macam biasa . . sebok bila ada cstemer . . kalau takda, goyang lah apa yang patut ! . . lalalaa . . [ kau jangan nak pikiaq yang biru² okehh . . ] . . masa yang memang dinantikan bagi mereka² yang berkerja lah . . time nak balik keja . . memang semangat jiwa bangsa nak wat kerja setengah jam sebelum balik . . . puiii ! . . hahahaa . . ** termasuk lah diri cik bun² yang memang sedar diri lah kan dari dulu dalam pala hotak nie, time keja tunggu nak balik ja. . . ** . . yang tak sedar diri tuhh, tak tau lah aku nak cakap camna . . . sendiri mau ingat lah . . lu kan udahh gedekk :P . .

. . . ehh ! aku nak cite len daa ! . . petang tadi pas habis keja, dengan semangat kerja berpasukan . . cewahh ! . . dengan semangat setiakawan lah cun sikit . . aku ngan geng² Ranau Emas ^^v masuk hospital . . . kerana melahirkan seorang baby . . ehh . . terlabik pulak :P . . hehekk . . sajee . . kitorang pegi hospital melawat kawan kerja yang dah selamat melahirkan sorang baby yang sangat chomel ^^v . . oOh suke nye dapat tengok ramai baby tadi ! . . senyuman sampai ke telinga (^_____________________________________________^) ! . . . tapi.............. ngeri bila dengar raungan kesakitan seorang ibu yang bakal melahirkan . . . huhhh ! takot weyhh ! . . ta mau ceta panjang . . . huhhh ! . . . pape pon, congrate tOo her . . ^^v . .

. . . . okehh, penat menaip ! actually, takda cerita menarik dah lagi nak setory dalam nie . . hee . . esok² aku mencoret lagi yer . . daa . .

p/s : mahap pada yang terasa . . hee . . mahap jugee kerana entry panjang berjela & bukannya entry bergambar . . gambo takda . . [ sure korang bosan membaca ! . . ] :P

Salam ^^v

[ Like Kalau Suka . . . Terima Kasih Awak ^^v ]

Friday, February 3, 2012

~ Tips Buat Si . . . . . . bace je lahh :P ~

Links to this post
~ selamat datang Februari ! * cinTa kiTa bErakhiR di Januari . . . selamat tinggal Januari ! * . . harharhar ! . . ~

. . sangat terasa masa berlalu dengan pantas ! . . sepantas kilat memanah ! . . cewahh! . . * aku tak berjiwa sastera ! so tak pandai nak bermadah helah di sini . . * . . hee . . . oOh Januari . . . banyak cerita di sebalik Januari . . nak tau ?! . . bacalah entry² bulan lepas . . sure korang akan tau . . harharhar . . [ tapi tak semua benda aku cite . . sekadar yang boleh aku kenang . . yang aku tak cite sure akan lupa punya lah ! . . ] . . semoga Februari ni lebih baik dari Januari . . aisemennn :P . .

. . . hakhak ! . . okehh! Seperti yang aku & para blogger semua tahu, bulan ni sure bulan yang paling [ dotdotdot ] lah bagi mereka² yang sedang hangat dilamun ombak CINTA . . muehehe . . yelahh, siapa tak kenal eNcik Valentine’s di bulan Februari . . nak kena sembelihh ?! . . hee . . haa ! . . ramai aku agak sedang memikirkan hadiah apa nak bagi kat pasangan . . harharhar ! . . kesian . . [ dushhh #$%@%$&#@ ! . . padan muka FJ :P ] . . .

. . tetiba terasa diri bagai nak jadi doktor falsafah chenta la pulak ! . . * gediksss nak bagi tipss yang sangat bernas kat korang tau ! * . . aku kesahh :P ! . .

~ senyum . . tak perlu kata apa-apa :) ~

. . hahh! Aku TERperasan lah kan . . ramai orang² yang tak bape nak romantik * cisss . . wat suspen je :P * ! . . terutama sekali jejaka² yang nak kata hensem, hensem lagi bapa aku . . nak kata macho, macho lagi tikus aku . . wahuahuahua . . ~tak delah! Memain jer ~ . . ngehehe . . aku ada sikit tak sikit . . banyak pon tak banyak lah tips² cara nak ROMANTIK kan . . ^ baiklah ! cikbUn² mula nak merapuh ! siap sedia nak baca ! ^ . .

bapak² pakcik² abang² adik² & pada mereka yang sedar bahawasanya diri mereka itu LELAKI . . saya ulangi LELAKI . . kalau korang nak tahu, perempuan ni memang suka pada lelaki yang romantik . . . TAPI . . . kebanyakkan lelaki tak sedar mahupun tak tahu yang dia tu romantik ke tak ! . . kalau korang terasa diri tu tak romantik atau pun memang sedar diri lah yang korang memang tak romantik langsung pun . . cubalah romantikkan diri anda dengan cara² seperti yang aku bagi kat bawah ni . . :P . .

  • Bagi bunga memang romantik ! tapi kalau nak lagi romantik, cuba korang bagi pasu bunga dan suruh awek korang bercucuk tanam. Jimat, sihat dan pastinya bertambah romantik !
  • Mengambil berat juga romantik ! cuba sekali sekala korang ambil berat sungguh-sungguh awek korang. Bukan sekadar tanya khabar, tapi catit skali berat badan dia pas makan, baru betul ambil berat!
  • Sentiasa berada di sisi bila dia perlu! Cara paling mudah berada di sisi, print je gambar korang banyak² then tampal kat setiap sudut bilik dia . . .
  • Buat kejutan! Ajak awek korang lepak rumah hantu dekat funfair . . dalam tu banyak kejutan yang dia bleh dapat! . .sure romantik . . wahuahuahua . .
  • Bermadah helah! Hahh! Wanita gemar bila lelaki nie memuji² akan diri beliau! . . jadi, untuk mengorat atau mengelak pergaduhan, sila lah cuba untuk belajar menipu! . .
. . .harharhar! amacam?! Ade ong ?! . . lalalalaa . . okehh lah! Penat aku menaip . . esok² aku hapdet lagi ! . . hee . . [ sekali sekala aku nak memain kat belog sendiri . . hee . . terpulang pada mereka yang nak ikut tips² aku yang bernas tuhh ! wuee :P ] . .

++* benda ni tak berkaitan dengan ati & perasaan si penulis . . aku menulis sekadar nak mengisi masa yang tersangat lapang . . . sekian ^^v **++

~ bUnbUn yg eNsem . . . huahuahua ! ~

p/s :
. . mahap lah ! aku kadang² tak boleh nak tapis benda yang nak di tulis ! pada mereka yang terasa tu, mahap bebanyak tau . . tak berniat buat u oll terasa . . & pada yang menyampah baca belog aku tu . . . minta mahap juge & sudi² lah datang lagi nak tambah kemenyampahan u oll tu . . hahakk :P . .

~ aku menulis kala kebosanan sedang menguasai diri . . sebab tuh banyak benda tah pape yang cik bUnbUn BERcerita ! . . weee =.=" ~

salam ^^v

[ Like Kalau Suka . . . Terima Kasih Awak ^^v ]