♥hEy !♥

Me is BACK (^________^)!

✿ kamU yaNg chOmeL ! ✿

++ sTorey teLLiNg ++
Okehh .. no more searching for Mr. Ohsem
✿ Still ada folower ke belog ni ?? huu ✿ AnywAy, feeL frEe tO reaD :)✿ AssaLammUaLaikUm.

Tuesday, January 31, 2012

~ menatang ape tuhh ?!! ~

Links to this post
salamm . . .

. . . kembali menghapdet . . . .  walaupon cite ta seLADIESS belog YuyuZulaikha . . ta seCUN FatinLiyana & ta seMACHO belog BenAshaari . . . aku tetap nak hapdet ! . . . muahahaha ! . .

. . . fuhhh ! seminggu menanggung sakit dengan penuh kesabaran [cewahh!] , akhirnya . . . . . . kesehatan kembali normal dahh :) wahh ! sukeee nye ! . . * ta delahh tiap malam tido sambil duduk gara2 idong tersumbat ! . . mau mati ta bernafas di buat nya =.=" . .

. . nak bagitau nie ! aku ada pet baru ! . . iNcik & ciK haMstEr yg chomel * macam aku :P * . . kau jangan nak jeles2 ! [ aku tau lahh ko dah ada menatang nie . . aku baru nak belajar belai menatang nie ! =.=" ] . . sile bagi tunjuk ajorr cikett okehh . .  heee ^^v . .


. . okehh lahh . . nak tido . . esok2 aku banyak masa lapang, aku hapdet lagi . . daa :) . .

salam ^^v
[ Like Kalau Suka . . . Terima Kasih Awak ^^v ]

Monday, January 23, 2012

tak salah kita share . . . . :)

Links to this post
. . salam . .

. . . kembali menghapdet entry yang tak pernah nak besh ! * aku kan sedar diri . . . cisss ! tertaching lah pulak kan :P * . . bak kata orang tu . . "sya sedar lah . . siapa la sya nie kan . . ta pelah ! . ." . . ayat tu buat aku rasa bersalah pada diri sendiri pulak ! ciss ! . . wat ever lah :) . . nak di pujuk pun macam tak dapat den pujuk . . keras ati ! . . huahuahua :P . .

> lokasi menghapdet entry -- Cyber ! [ perghh! ta penah penah aku lepak cc m'hapdet belog okehh ! nak hapdet kena cari tempat yang srategik ! * dok kat penjuru ! lalala :P ]

> alasan menghapdet di cyber -- balek keja awal kot ! huahuahua . . .

> status -- kekenyangan ! [ tadi melantak KFC dengan teman seperjuangan ! hamboih . . ]

. . . wkwkwkwk . . saje nak menggedik ! . . nak kecoh jer . . harharhar :) . .

. . . take five ! [ lagi ! ] . .

. . okehh ! part seyes yang tak berapa nak seyes lah kan . . . KENAPA ?! . . hee . . dat nite [ semalam ] ada kawan kita [ para blogger sekalian, kita semua kan kawan ! kire kawan kita lerr . . ] . . cik eiyda ye nama nya . . hee :P . . u said dat u have some problem . . . err . . ada connection wiff entry cik*bun2 semalam kew ?!! . . huu . . do share ! . . bleh kita selesaikan bersama . . . ( ceh ! berlagak lebih nak jadi penyelamat ! bolehh blahh -.- ) . .

. . . baiklah ! i can be ur counselor ! cewahhh ! . . ta de ar . . aku bleh jadi pendengar yang baik . . [ masalah sendiri ta pat selesai . . ada hati nak jadi counselor ! . . wkwkwkwkwk . . ] . . ta salah kite sharing probs . . . betul tak ?! . .

. . okehh ! nak balek ! masa itu duit ! ~ abeh duit aku lepak cc ! ~ . . t kite sharing2 lagi yerp ! . . daa . .

p/s :

. . jangan malu jangan segan ! we are SIBLING's [ belogger's ^^v ]

salam ^^v
[ Like Kalau Suka . . . Terima Kasih Awak ^^v ]

** persoalan nya . . . KENAPA ?! . . . **

Links to this post
. . . kenapa ???!! . . .

. . kenapa bumi berputar ?! . . kenapa tidak melompat ?! . . kenapa katak melompat ?! . . kenapa tidak berjalan ?! . . . kenapa BUKU itu di namakan BUKU ?! . . kenapa tidak dinamakan DAUN ?! . .

. . . persoalannya cuma 1 . . . KENAPA ?! . . * panjang lagi aku nak tulis . . kenapa itu, kenapa ini, kenapa begitu, kenapa begini . . . tapi ... kemalasan menguasai diri . . . mohon mahap ! * . .

. . sebenar nya 1 je aku nak tekankan KENAPA kat sini . .

✿ kenapa perlu kesah dengan orang lain sedangkan orang lain tak kesah pun dengan kita ?! . .

✿ kenapa perlu jaga hati orang lain, kalau orang lain tak jaga hati kita ?! . .

✿ kenapa perlu ambil berat pasal orang lain, kalau orang lain langsung tak ambil berat pasal kita ?! . .

. . . ehh ! bengang kot pikiaq benda tuhh ! . . moral of da storey . . .

++*DUN'T WASTE UR LIVE*LIFE*LOVE WIF PEOPLE LIKE THEM ! live with ur own way *++


. . . take five ! . . .

[ sedang melantak inCik meggie dengan penuh emosi di hadapan komputerr ! ]

. . . burppp ! alhamdulillah ! . . ~ gendang gendut tali kecapi . . kenyang perut, opkoslah senang hati ! :D ~ . . huahuahua . . . oOh . . lupe pulak yang aku nie sedang berkomunikasi dengan para belogger . . mahap ! . . korang dah makan belom ?! . . mandi ?! . . solat pon belom lah tuhh ! . . ishh . . cepat lahhh pegi . . ! * marah sambil goyang kekenyangan ! . . .


++ terasa diri bagai sehat walafiat ketika menghupdate belog * walaupon keadaan masih rasa pekak² sikit lah dek kerana selsema bab### . . ohh NO . . selsema biasa saja ! ++


. . adik aku kata "BOYFREN yang tinggi kepalanya mesti bujur . . . " . . doesn't she so intelligent ?!!! . . budak kechik lagi pandai menilai orang berbanding aku yang dah terlebih dewasa ! . . *sebab aku tak pandang benda² tu . . wahuahuahua ! . .

. . . pas nie, sape nak jadi BOYFREN aku, siap sedialah dengan kritikan beliau ! . . ** agak² yang pendek tu kepala dia bulat macam baloon tak ?! . . ngeriiii ! **

. . . okehh ! penat nak merapuh ! . . terasa demam muncul kembali kala kebosanan melanda diri . . # actually, penat menaip! <~~ tipu ! malas cakap je ! # . .

. . . esok aku hapdate lagi entry yang tersangatlah merapuh ! . .


p/s :

. . asal entry aku macam ape ntah ! . . haha . . lantak ar . . mY bLog, mY oWn stOry ! caRess . . !

. . adios amigos . . .

salam ^^v
[ Like Kalau Suka . . . Terima Kasih Awak ^^v ]

Thursday, January 19, 2012

~ cik*bun² got flu . . . ~

Links to this post
. . . salam . . .

. . malam yang sujukkk ! . . .

. . . cuma nak kecoh kat belog jerp . . . aku demam + selsema + batuk = macam ta cukup nyawa jerp malam nie wehh ! . . * mintak simpati ar tuhh ! * . . haihh ! tolong garu tekak yg gatai nie bolehh ?! . . . ta tahan ase . . . huhh ! . .

~ nyahh kau dari idop aku wahai incikk Viruss #$%^@ ! ~

. . baiklah ! terima kasih sudi bace entry cam ape tahh . . haha . . ** mood : penin' . . .  ** . .

p/s :

. . jangan b'harap pada yang ta sudi . . so, berhenti lah berharap ye cik*Bun² ( pesanan buat diri sendiri . . ) . .


## sakit² nie lahh die mula nak merapuhh ! ##


salm ^^v
[ Like Kalau Suka . . . Terima Kasih Awak ^^v ]

Monday, January 16, 2012

Zaman sekarang . . . macam² ada :)

Links to this post
AssalammualaikumWarohmatullahiWabarokatuhh


selamat malam adik manis ! abg hensem ! kakak chomel sekalian . . .

. . malam nie ase suam²  kuku jerp . . . hee :P . . . Cik*bun² nak setorey morey malam nieyhh! . .

kembali ke sekolah !

..wahh! agak ketinggalan yerp cik*FJ nieyhh! ... hee ... soey la pada adik² sekalian ! .. cik*FJ BUSY sampai ta tErwish kat kome ... sebelum²  nie memang nak wish, tapi ........ ye lahh .. cik*FJ  bukan student + umo pon dah meningkat ... bak kata orang²  muda .. dah nak tuee :P [ okehh! Mule dah kemerapuhan cik*FJ :P ] ..

~ macam sy kat zaman skolah :P ~

.. err .. tade ar .. tErFlashBack kejadian pagi tadi ... kemain budak² skolah zaman sekarang .. awal pagi dah lepak pekan siap dengan baju seragam skolah ... [ bleh nampak dak form 1 ] .. perghh ! dasyatt ... kalau dak laki ta pe .. nie dak pompuan .. aisehhmenn! .. yg wat orang ase menyampah g, blom sampai timing kedai nak buka dah b’teriak² kat luar suh buka kedai ... hamboihh ! .. okehh .. pas dah buka, diorang pon datang rapat .. ehermm .. nak bli tepon ar .. ta bleh blah dak zaman skang .. pantang nampak laki ensem, macam² gaya, bahasa & body language mereka pon t’kuaq sme .. ish! Nampak sgt dak nie escape ! .. siap semunyik lari dari di nampak oleh guru mereka ! haha .. klakar gak nengok ^^v .. ~ teringat zaman skolah dolu² :P ~ .. past is past J ..

~ gud reason ! sile cube ... ^^v ~

... pesanan wat adik² yg masih b’skolah tuhh .. ingat pesan FJ nie ... ehermm² .. blajaq sunggoh² naa .. ta mau escape² .. ta mau malas² .. lalui zaman muda remaja korang sebaik mungkin .. jgn wat benda yg ta b’faedah tao ! .. jgn jadi mcm FJ ! form 4 bru ase nikmat blajaq ... RUGI! [ sebab tinggal hostel + dok 200km jaoh dari family ] .. ingat pesan KAKAK nie ! [ nak b’lagak besoo ckitt ... ** padahal kecikk jerp ! sebesaq Yuyu Zulaikha kot ** ... muehehehe ] ..

PakCik ..


... ‘ pakcik bukan nak kuang ajar .. tapi mana lah tau ada apa² masalah kan ... bagi la nombor kamu ....’ ... Ya Allah ! .. klakar ta klakar ... ase nak bagi penampo kat muke pakcik tuhh bagi dia sedar! .. sib bek masih ade perasaan hormat kat orang tua ! ... dah la datang kedai dalam keadaan separuh sedar [mabukkk].. minta no tepon plak ! .. erkk .. meremang segala bulu² kat badan nie ... sib bek tepon kedai b’dering .. dengan sepantas kilat b’lari masuk dalam jawab tepon .. selamat dari gangguan emosi ! .. muaHaHaHa ...[ part nie nak gelak beso sikit ! .. ] .. aishhh! .. geliiii ! ........

~ ensem g PakCik Din walopun slipaq 2 belah wane kuning merah ! ~

.. BestTieSs ..

.. semalam punye semalam sangat beshh! .. serentak on9 wiff BFF kesayangan FJ! .. hati gumbira + b’bunga² + senang ar .. pasai pa ??!! .. entahh .... hahakk ! .. rindu kalian semua ! .. pada orang² b’kenaan CT JAJA & EZRUL , korang ta mai sabah, tamau kawan dahh ! .. TAU ??!! .. [ kene ugut nie .. kalau ta sti ta datang nye ! ] ...
~ ikat korang ketat²  :) ~


..olrite .. esok keje .. nak sleeping beauty dulu .. [ almaklumlah, sye kan huduhh ! .. ade orang tegur muke dah nek jerawat ... *malu ! .. ] .. zZzzZzzz ...

p/s :

.. mahap jika mengalami kekeliruan jantina ! ehh² .. kekeliruan nama .. haha .. cik*bun² + FJ [FatinJohnny] + sy + org = si penulis ... :P .. sekian terima cHenta ..

Salam ^^v

[ Like Kalau Suka . . . Terima Kasih Awak ^^v ]

Thursday, January 12, 2012

~ kali nie nak cite pe plak ea ?! . . . ~

Links to this post
Assalammualaikumwarohmatullahiwabarokatuhh!

.. heyy²..agak lame ta lame la ta hupdate belog an... ngee J .. kamu .. kamu .. kamu .. sehat ta sehat teman sebelog cik*bun² nie ?!..dah makan blom?!dah sholat blom?!dah mandi blom?!..eee, mucuk jerp! ... hee :P .. macam hepii² jerp cik*bun² yerp! .. hee, hidop mesti hepi an ... kalau ta hepi, tu bukan cik*bun² J .. ~>padahal storey lepas² banak sedey² an ??!! ..<~ .. it’s okey ..  azam cik*bun² tahun nie nak hepi² ! tamau sedey², tamau !..

.. orite! .. beberapa minggu lepas, bff cik*bun² nek ranau semata² nak jumpe cik*bun² kesayangan die! ^^v .. hee, bff cik*bun² pompuan okehh .. dun’t think yg bukan² :D .. dapat obat rindu yg dah lama terpendam :P .. cewahh ! .. diew datang wiff her future husband .. ~ perghh! Ta lama g nak nek pelamin.. kot :P ~... ** cepat² lerr nek pelamin..ta sabaq nak makan nasik minyak bff nie :P ** ...





... a few days ago .. cik*bun² ada ajak 3  4 orang teman cik*bun² datang umah.. saje jalan² makan durian .. mak cik*bun² ade lah masak ikan patin masak tempoyak ... tapi 2 orang jjerp makan .. lagi 2 orang kte nye xleh makan ikan patin ... ta tau nape .. ade lah pantang die kot ... ~ mahapp ler ta gitau awal² erk .. huhu .. len hari datang masak laen plak :D ~ ... sonok lepak ngan mereka ! .. gile klakar dak sorang tuhh! ** mahap, tade gambar ! **

...keje ?! .. okehh jerp ! .. everyday sebok jugee lahh .. tapi, dah nama nye pon keje kan ... redha je lahh J .. kesihatan pulak, di tahap normal .. ~ even teman sekerja dah 2 3 kali diserang selsema, alhamdulillah, cik*bun² still dilindungi dari anasir² virus selsema mereka ... ^bangga siket! Antibodi kuat :P^ ..~ .. erk, ta sabar ase nak dapat komisyen jual emas! Huhh .. bile nak dapat nye ??! .. jeles tengok teman seperjuangan dapat wit lebihh .. huhh ! .. sedeyy nyerp L .. ** harap² bulan depan dapat ! .. amin²**


~ ramai kata kami TWINSSSS :P ~

~ muehehehehe :D ~

.. admire ! .. wee, cik*bun² ada admire lahh ! .. hahakk .. betol! .. ta tipu .. ta syok sendiri .. ta pasan jugee ... u’oll nak tau .. ada mamat sorang nie datang kedai cik*bun² nak beli henpon .. pas siap wat resit, die suh tulis nombor tepon cik*bun² kat resit! .. wee .. cik*bun² jadi seperti “lidah kelu tak terkata :P” .. ape tindakan cik*bun² ?! .. cik*bun² berkata .. “err, xpa .. ada pa² masalah sila tepon nombor kedai yg ada kat resit tuhh..” ... ta sampai 5minit si admire tu b’edar, fon kedai b’dering .. okehh, nama FATIN terpacul kuar dari mulut supervisor kesayangan .. si admire menelefon tuk minta num tepon cik*bun² .. keadaan b’larutan selama 3 hari .. hee! .. kerana tiada layanan istimewa, kebosanan melanda diri si admire... membuatkan si admire b’putus asa kot .. haha ... ~FatinJohnny yg kejam !~

..olrite! .. cik*bun² nak tito ..blehh?! .. esok nak keje lagi.. t cik*bun² hupdate lagi yerp :D..

Salam ^^v

[ Like Kalau Suka . . . Terima Kasih Awak ^^v ]

Wednesday, January 4, 2012

~ nak bercite nie . . . . . ^^v ~

Links to this post
. . selamat malam warga blogger ! . .


. . . hee . . assalammualaikumWarohmatullahiWabarokatuhh :) . . .

. . sehat ta di malam yang indah ini ??!! . . solat dah ?!? mamam dah ?!? . . mandey dah ?!?! . . oOh, mucukk . . hehekk . . erkk . . aku buhshann jerp malam nieyhh ! . . ~ aipp! malam nie sume awal tito . . tinggal cik.fatien nie jerp ta tito g . . hohohohoo ~ . . amek kesempatan m'hupdate belog yg sangat best nieyhh! . .wuee . .

. . baiklahh ! kerana dah selalu sangat merapuh sampai ta de cite nak cite kat dalam belog nie, cik.fatien just nak kongsi perjalanan hidup sepanjang tahun 2011 nie lahh . best ke ta best korang bace jerp . . huhu . .

aktif berbelog
. . okehh! belog wujud pada tahun kebelakang :@ . . hee . . 2010 lerr . . tapi keaktifan bermula pada january 2011 . . perghh ! gile . . ( sepatutnya skang follower dah masuk 3+++ lahh kan ! . . hekk, kau malashhh! mane nak dapat pengikut seramai FatinLiyana ta pon BenAshari or YuyuZulaikha . . huhukk ! ) . . arhh! tape, i kesahh ?!! . . i suke belog depa, dats why nama mereka jerp yg nek slalu :P . .u oll ta yahh jeless yerp . . ( sepakk laju2 cik.paten nie kangg ! ) . .

wedding planner
. . ( saje nak gempak sket walau pon bukan planner nyerp :P ) . . hee . . awal tahun 2 org kuzen aku kawen . . ohh sonok nyerp ase :P . . ~ semakin kurang yerp mereka2 yg tue di atas sye . . hohohohooo ~ . . sangat sebok ! . .tapi memang beshh . . dapat kumpul sume family ( even ta delah sume datang kan ... ) . . hee, i siap jadi pengapit nyerp tau . . amek berkat ckit2 . . muehehehe . . . korang tunggu la pulak giliran sy yerp :P . .

penganggur terhormat
. . . seperti biasa . . kalau tade pape aktiviti kuarga, sure jadik penganggur terhormat kat umah ! . . perghh, mana mau carik orang macam sy . . dok umah setahun derrr ! . . . ( bukan malas nak keje, keje ta datang cari sy . . :P [##$@%#$& dushhh ! . . haa, kan dah kene plangkuk . . .merapuhh jerp lebeyy !] . . ngehehe ) . . .

dapat keje
. . oOh . . agak lama menjadi penganggur terhormat . . bulan seploh baru dapat keje ! gile lahh ! . . hoho . . alahh, keje biase2 jerp . . sebulan bleh la dapat 8++ ke 9++ . . kot lahh ! haha . . ( takat dok pekan, mne nak dapat gaji ribu2 ! syukur pe yg ada . . alhamdulillah ! ) . . ta yah lahh mintak wit kat ma ayah dah an . . ^^v . . ( suke keje kedai tuhh ! hari2 ketawa! awet muda lah cam nieyhh . . hahakk . . ) . .

cik.Fatin dah transform !
*tipu lagi . . huhh ! . .transform biase jerp . . dari lambat bangun, bangun awal . . dari lambat tido, tido awal ! . . wahh! 1 perubahan beso ! . . [ okehh! sile ikut macam sy yerp :P ] . . erkk! okehh, 1 thing yg sy ta kan wat & ta mungkin wat kot . . make up ! . . euww ! ta suke warna2 kat muke okehh ?!! . . kat kolej dulu mungkin lahh pakai . . kat sini ?! . . suke natural jerp ! . . hahakk . .

. . okehh . . banyak g kot . . tapi ta lepas nak cite sume ! . . penat lah nak menaip . . ~ siap ibu jari kaki tolong taip nie :P ~ .tipu.

. . . hahh! nak tau cite semalam ??! . . kat tpt keja, org sebok key in data dalam akaun emas, partner sorang sebok layan cstemer ! . . tau ape jadikk ?! . . cstemer nie minta tngok henpon nokia tuhh, tanya itu ini . . then suh tunggu jap, nak g bli memory fon kat kedai sebelah . . pastu die datang blek kat kedai kitorang & masukkan memory fon tu kat tepon nokia . . partner org yang sorang nie bagi jerp henpon tu kat dia suh on sendiri . . tup2 ta sampai 5 minit, dak tu lari bawa fon tuhh ! . . cettt! kejar pon ta dapat ! . . huishh . . gile ar . . muke dah la tiap minggu datang beli fon . . la nie datang curik fon ! sempittt sangat lahh tu . . ( pelik nye, tade pon ase nak marahh . . ase klakar jerp ! hahaha . . ) . . pape jerp lahh ! . . ^^v . .

. . ceciter cinte ! . . korang, dun't ask why . . cuz d answer is still * No Comment * :P . . harap maklum ! . .

. . olrite! penat menggedikss kat belog sendiri . . ase nak t'muntah pulakk ehh . . wuee . ! . . okehh . . esok2 sy m'gewdikss lagi . . . hahakk . .

p/s : cite korang mesti happening dari cite sye an ?! . . huhh ! . .

++*SingLe dOesN't mEan aVaiLabLe ! renung2kan ^^v*++

. . salam ^^v . .
[ Like Kalau Suka . . . Terima Kasih Awak ^^v ]

Sunday, January 1, 2012

~ petang yang laparr .... hermm ! ~

Links to this post
. . salam pesbuker ! . .

. . . ermm . . agak kelaparan yerp petang nie . . . ( opkoslahh ! ko ta makan lagi lahh munn ! ) . . . erkk ! ha'ah . . hee . . kecoh minah nie an . . . wehh cik pewut kesayangan, sile b'sabar okehh ??! . . sat g nak p kenduri, bleh cik mulut melantak sepuas nyerp ! . . ( okehh ! nafsu setan menyerang ! ) . . hehekk . . bukan slalu ade kenduri di awal2 tahun macam nie arkk . . :P . . .

. . iskk . . lambat nye mR. mama balek dari ngaji . . anak2 mu ini sedang kelaparan menunggu mu balekk :( . . . ( nie anak2 ta solehah nie . . mak pegi ngaji, anak2 dok terbuntang kat umah kelaparan ! . . cisss ! ) . . camne nak jadi menantu solehah nieyhh ?!!! . . iskk ! . . kompem mentua REJECT awal2x ! . . hekkk . . i kan single mingle skang ! jangan pikiaq sgt nak kawen lah an . . hahakk . . shut up yuuu ! . .

. . . ehh! tadi wa pegi shopping at BUNDDLE aww . . rambang mata kot . . hahakk . . abeh wit gaji bulan lepas beli baju & yg sewaktu dengan ny . . ishh! ** membazir amalan setan ! cisss ! ** . . tapi puehh ati ar . . selama 31 ari bekerja tanpa cuti ( on december ), akhir ny dapat hangout wiff family terchenta ! . . hee . . .

. . baiklah! FatinJohnny nak melayan lagu jiwangsss sambil menunggu mak kesayangan ! . . hee . . t aku storey lagi ehh . . ( menaip pon ta slesa . . pewut chomel asyik b'keroncong ! . . ta leh nak saboo skett . . nak mengorek peti ais mencari makanan ! ) . . daa ^^v . . 

p/s :

. . ari nie ramai setan menggoda FatinJohnny ! . . okehh . . the best way is SEMAHYANG . . 

~ peace yoo ^^v ~

salam

[ Like Kalau Suka . . . Terima Kasih Awak ^^v ]