♥hEy !♥

Me is BACK (^________^)!

✿ kamU yaNg chOmeL ! ✿

++ sTorey teLLiNg ++
Okehh .. no more searching for Mr. Ohsem
✿ Still ada folower ke belog ni ?? huu ✿ AnywAy, feeL frEe tO reaD :)✿ AssaLammUaLaikUm.

Sunday, June 24, 2012

Soal Siapa ??

Links to this post
Assalammualaikum.

Selalu kita dengar ...


Orang kata ....


Tapi, bila dah dapat jadi macam ni ...


Lagi menyedihkan kalau jadi macam ni ......


Sangat kejam bila terjadi macam ni ....


The best way is  ........


Keputusan muktamad, walaupun sememangnya masih sayang dengan dia ....


Suatu ketika, pasti mereka sedar .....


Jangan risau. Anda pasti peroleh ....


Moral of the story ....

fahamilah isi hati pasangan anda. Kalau tak faham faham juga, jangan bercinta lah wehh!

-----------------------

Eh eh. Apsal tiba tiba taip entry jiwang mambang pula aihh. [ malu malu ] Hikhik. Entah. Tak pasal pasal pula hati ni terjiwang melebihi 18k yuu. Uhukk.

Ah. Kesah kee :P

p/s :

~ UntungLah kalau dia seromantik ini ^^ ~

Assalammualaikum ^^

[ Like Kalau Suka . . . Terima Kasih Awak ^^v ]

Friday, June 22, 2012

Subhannallah ... Miracle !

Links to this post
Assalammualaikum.

Agak kelamaan tidak menjejakkan kaki kat kapet kesayangan ni. Cehh! Ayat tak bleh blah. Wahuahua. Okeh fine! It's been so longgggg tak hapdet belog. Arghh! Nak kata sebok, tak juga. Buat buat sebok ada laa :P

lama tak hapdet! Sampai dah ada baby dah !

Semalam ingat nak hapdet. Tapi keadaan tak mengizinkan. Aisehmenn ^^.

Pagi tadi feeling sedih tu datang. Auww! Bukan pagi tadi jee. Dari semalam punya semalam puna semalam lagi. Huu. Adik dah dapat tawaran blajar Uitm. Sedih ar sebab tak da dah tempat nak meluah bagai. Tak dapat dah nak cerita cerita tentang aku, dia dan kamu :( Sunyi ar pas ni. Tak da dah nak lepak bilik sesama. Tak da dah nak masak sesama. Tak da dah nak bertepuk tampar sesama. Actually bukan ' Tak Da ' tapi JARANG dah.

Arghh! Stress macam ni. Huhu. Demi masa depan. Selamat menempuh alam Universitas ye adik ku ^^ I Lap Yuu. Simpan rahsia kita :P hehekk.

Sebelum berangkat ke kampus beliau nun jauhh di KayKay, sempat jumpa kejap. Tunggu bulan depan i datang jenguk u ^.^

Keajaiban!
soey! terlabik pulak :p eksaited sangat nak storey morey :)

Penah nampak kucing menyusukan tikus?? Miracle! Kompem tak percaya! Aku pun tak percaya. Macam kisah Tom & Jerry lah pulakkan. Siap boleh jadi kawan, gelak guling guling lagi kat tilam. Bhahaha.

Orang kata kalau benda macam tu jadi, tanda tanda nak kiamat lah tu. Almaklumlah, kita kan umat akhir zaman. Macam macam benda dah kita nampak jadi kat dunia ni. Banyak kesonsangan berlaku. Benda pelik pelik lagi. Subhannallah! Semua tu kuasa Allah.

Berbalik pada cerita kucing & tikus. Metro hari ni kompem dah kuar cerita pasal ni. Mula mula kawan cite, susah nak percaya. Okeh, petang tadi curi masa pegi tengok depan mata. BENAR TAK BOHONG! Aku biasa nampak kucing bawa bangkai tikus. Lain pula dengan yang ni. Siap susukan tikus! Tak mau cerita panjang. U oll tengok video nie sendiri okehh??

video
Maaflah, video tak bape nak ok sangat :]

video
bleh pulak nak berebut susu ibu yee :]

^^ tak mampu nak berkata kata :P

----------------------------------------

Orite. Nanti hapdet cite lagi. Bahan bahan tak sampai lagi. So kena tangguh cecite 17th June ari tu :) Daa.

[ Sempat lepak dengan IncikOhsemm petang tadi Hahakk ^__^ gedikgedik ]

Assalammualaikum ^______^
[ Like Kalau Suka . . . Terima Kasih Awak ^^v ]

Thursday, June 14, 2012

Eh eh. Dah Tua Upenye :)

Links to this post
Assalammualaikum.

Wee! Dah tua .. Dah tua .. Ishh ishh ..... [ Lempangg sikit! tak pandai nak bersyukur ... !!! ] Hukhuk. Alhamdulillah. Genap 23 tahun dah hidup kat dunia ni. Allah masih beri kesempatan kepada aku tuk merasa kenikmatan hidup kat dunia ni. [ sambil tuh nak perbanyakkan lagi amal ibadah yang masih kurang dalam diri ini .. ]

Hikhik. Malam ni terlaju pulak nak menghapdet belog. Hati ni tergedik gedik nak menunjuk nunjuk gambar yang baru snap beberapa jam yang lalu. Wekkkk.

Sebelum tuh nak wish kat mereka mereka yang sama sama selebret Bufday hari ni. "[̲̅̅H̲̅][̲̅̅A̲̅][̲̅̅P̲̅][̲̅̅P̲̅][̲̅̅Y̲̅] [̲̅̅B̲̅][̲̅̅I̲̅][̲̅̅R̲̅][̲̅̅T̲̅][̲̅̅H̲̅][̲̅̅D̲̅][̲̅̅A̲̅][̲̅̅Y̲̅]'' untuk korang semua. Espesiali pada 2 orang budak yang sama sama selebret tadi. [ sorang rakan sekerja, sorang lagi anak kepada rakan sekerja :) ]

Cecite foto.
Lokasi : KFC  :)

Kek anak kepada rakan sekerja. Yang ni 1 tarikh ngan aku :)

Kek aku wiff rakan sekerja. [ Dia 12jun sebenaq nya. Wat sekali ah :) ] Mekaseh pada si pembuat kek. Nama baru " SATIN " huhu ...

Kesian depa. Terpaksa tunggu aku nak makan. Almaklumlah, orang berpose ni kena tunggu azan dulu baru  makan :P Hekhek. Sayang korang ^^

Hee. Snap snap gambo dulu ^^

Orang tak makan lagi, dia dah balun sebijik burger *.*

Ini budak nakal. Tak leh dok diam ... 

Kito bakoo jee :P

Hepi betday tuu us :)

Hepi betday tuu Ninie, Erna & Fatin :P

Fuhh .. Fuhh .. 

Hahakkk. Tergelak gelak tiup lilin yuu ^^

Sesi potong memotong. Maaf, terlupa sesi suap menyuap :P

(^_^)

Ini mak kepada budak bufday :) [ pen'Sponsor KEK .. Mekaseh kepada beliau :) Sayang ketat ketat.

Ini kek KAMI yang punya :)

Boleh pulak nak memainkan makanan yerr :P

Hee ^^

Sib bek kek tak jatuh naa ...

Sedap melantak. Rugi kat depa yang diajak tak pegi. Burpp! kenyee :)

Muka muka Kedai ........ cari sendiri :P

Sempat ni posing. Semak jee :)

Kemas kemas :)

Ini si Erna a.k.a Puput :P

Ini si Fatin a.k.a BunBun :)

Puput & BunBun :)

Hee. Tenkiu pada yang mengSponsor. Tenkiu pada yang wish kat aku. Sama ada kat tepon or mukabuku BunBun yang Ohsemm tu :P pada mereka yang tak pegi tu, panjang umur tahun depan cuba la lagi. Wahuahua.

Okbai. Got to go. Sleep ~~ Sleep ~~ Sleep ~~

p/s :

Hee. Ramai menegur. Kata aku pucat pucat gitu. Hahak. Dun't wureyy. I'm okey. Cuma panas panas badan sikit sampai tertidur tidur + puasa ganti :) Esok esok okeh la tu :)

Skali lagi, Terima kasih pada mereka yang ingat bufday aku, wish bufday aku :) Pada yang tak ingat tuh, ehemm ehemm. Hahak.

Assalammualaikum.
[ Like Kalau Suka . . . Terima Kasih Awak ^^v ]

Monday, June 11, 2012

Bad Habit Of Mine !

Links to this post
Assalammualaikum.

Eh eh. Kau tengok orang tu. Sematt gila. Bila pandang bawah, Selipar tandas! Wakakakaka.

" 5 ringgit ada? " ' banyak! ' " Reload Celcom 5 ringgit ada ?? " ' oOh. Cakap lah awal awal. Ingat nak Rm5. ' " ...... [ malu, pas dapat sempat memaki hamun then blahh ] .... " ' BhahahahaWakakaka! '


Banyak lagi dialog nak tulis sebenar nya. Tapi, tak baik nak memalukan orang & diri sendiri :P Wahuahua. Okeh. Motif sebenar entry kali ni cuma nak bagitau kat u oll lah kan. Aku ni ada 1 habit yang sangatsangatsangat orang kata BOLEH BELAHH LA WEHH! Hikhik. Apo ko bondo eh jangg ..

Agaknya aku ni boleh sampai tahap kena saman. Hehe. Kot ar. Lalalalaaa. Okeh okeh. Mungkin sesetengah orang nampak aku ni ayu ayu, sopan sopan, lembut lembut gitu. [ aisemenn! Masuk bakul angkat sendiri nampakkk! Puii ... ] hikhik. Tu bagi orang orang yang tak berapa nak rapat sangat dengan aku lah.

Aku sebenarnya punya sifat kejam yang teramat sangat! Aku suka gelakkan orang. Betul tak tipu. Gelak belakang belakang lah. Depan depan orang tuh kompem kena buku 5 dia. Wahuahuahua. Tapi aku gelak baik baik. Bertempat okeh! Yang tua haruslah di hormati. [ orang tua tua ni kadang kadang kurang faham. Atau memang tak tau apa apa langsung. Tak baik nak gelakkan yuu. Respect lah mereka!! ] Yang muda, aku fikir fikir dulu. Kalau rasa nak menggumbirakan hati, aku gelak. Terutama skali kaki kaki lepak kat kedai tempat aku keja. [ siapa mereka?? Shh. Diam diam sudaa :P ].


" Ee si Fatin. Jahat betul mau kasi ketawa org .. " kata kata rakan sekerja ku. Hakhak. Bak kata pepatah ~ Diam diam ubi berisi ~ u must know dat !


Adeihh! Tau nak membahan jee. Wakakak. Tapi, takda lah aku wat macam tu selalu. Berdosa yuu. Gelak gelak bodoo jee. Kadang aku yang wat lawak sendiri ada lah. Sekadar nak menghibur hati kawan kawan. Asyik pegang duit ribu ribu. Stress tau! Lalalaaa.

p/s :

Ishh ishh. Kejam sungguh. :( Minta mahap pada mereka mereka yang penah aku gelakkan. Minta mahap bebanyak. Bukan sengaja. TERsengaja. Huhu.

Tak kenal aku, memang ar orang menyampahkan. Yang dah kenal tu, U know who i'm. U know how i'm. U know what kind a person i'm. & U know what kind of bad behavior that i had :)

Bukan semua orang suka apa yang kita buat. Apa yang kita ada. Jadi, nak menggila ke nak berlawak ke nak menggelak ke biarlah kena pada tempat nya :) Jangan sampai orang menyampah dengan kita sudaa ^^

Minta ampun yee. Peace no war :p

Assalammualaikum.
[ Like Kalau Suka . . . Terima Kasih Awak ^^v ]

Sunday, June 10, 2012

Friday, June 8, 2012

Me Myself & Family :)

Links to this post
Assalammualaikum w.b.t

Selamat bemalaman. Selamat semua ^^

Lama tak hapdet belog. Arghh! Kemalasan menguasai diri. Oouhh goshhh! Please go away Mr.Lazyyy. Wish u were gone. [ tapi kalau takda bermalas malasan, tak best juga ark! ]

Hee. Okeh bebehh. Past few days sangatlah menyibukkan diri. Bhahaha. Tak da lah sibuk mana. Keja macam biasa. Last entry aku post hari tu kata ada event besaqq punya. Nak celite ngan u oll wiff entry bergambar. So, layan lah kalau berminat. Tak da paksaan. Tak suka, BLAHHH laju laju dari belog aku.

30 May 2012

Pembuka cerita. Menggedikss duluu :P

Dah 80 Tahun beliau ^^ semoga dipanjangkan lagi umur .. Aminn :)

Ini adalah pertandingan pakaian anak anak kecil. Chomel ^^

Hamboihh dikk. Posing sakan yee.

Harus enterprem!

Hepyy 80 'th Befday kakie's ^^ Luff yaa.

Dey all berjimba. Eh eh. Berzumba okehh :)

Talent Time. Cucu cucu perempuan yang chomel. Sweetttt :p
~ Banyak lagi gambar sebenaq nya. Line slow so ni je dapat aku upload tuk this event :)
~ Kali ni tak berapa nak ramai sangat. Banak cucu cucu beliau tak blek. Wait for the next event on June 17th ^__________^ sure grand punyeee lahh :P


31 May 2012

Family Day ^^

MakCik PakCik Kuzen Nephew ^^

Family jugee ^^

Macam macam gayoo adoo :)

sebelum bersukan, haruslah makan :P

Anak anak kecil .. oohh chomel nya mereka ^^

Macam macam aktiviti. Boling kelapa. Sambut telur. Isi air dalam botol. Pecah belon. Bawa bola ping pong :)

Main air :)

Macam monkey pon ada jugee .. kahkahkah :P

Musical chair ... Mak mak punya :)

Untunglah sapa menang kan ...
Buat julung kali nya. Ececeh. 1st tym buat perjumpaan keluarga besaq blah mak macam ni. Alhamdulillah, semua nya berjalan seperti yang dirancang. [ even aku tak p pon meeting meeting sebelum tuh .. ]

Hee. Ramai juga kazen kazen. Best best best dapat kumpul ramai ramai. Minta lepas ni kita wat kazen day pulak. Ngehehe.

Maaflah. Entry bergambar yang agak kemalas malasan. Dat's why banyak aku combine-2 kan gambar. Hakhak.
-------------------------------

Haha. Klaka! Story dah berminggu minggu baru nak kecoh. Hikhik. Wat ever.

WHATTT ??! engaged ?? pregnant ?? .. err ....

" YES i DO ! "

Wahh! Beruntung lah sapa yang sarung cincin ni. Muahaha. La ni ramai betanya " dah tunang ka? dah kawen ka ? bla masa tunang ? bila kawen? tak jemput pon! " ... Perghh! senyum sampai ke telinga. Orang tu dah blah baru ketawa terbahak bahak. Sungguh keji di situ. Hakhak. Maaflah. Takda niat nak permainkan orang.

Yeahh! Dat's my ring. & i bought it by myself. Tak jadi tunangan orang pun lagi. Tak jadi bini orang pun lagi ^^v Blablabla ... LOADING ... ... ... ... ^_________^

Macam nie kau kata pregnant?? mentang mentanhlah aku ni pendek pendek je. huhh. Kijamm ! [ abaikan sang penyapu :P ]

Okehh! Dahsyatt ... Semalam ada orang kata aku pregnant. Hari ni pun ada orang kata aku pregnant juga. Erkk. Tak da angin tak da ribut tak da ura ura pun aku kawen ke ape, tetiba kata aku pregnant. Hukhuk. Terkejut mengalahkan beruk yuuu.

Nak marah pun tak jadi. Mak cik keja Majlis kata " aihh, pelik. Potongan badan macam ni orang cakap mengandung?? tiadalahh! " .. Haa. Kan. Mak cik yang dah berpengalaman pun kata aku tak pregnant okehh. Haha. Tunggu aku dah kawen nanti lah, sure ko tak buka mulut dah. Bhahaha.

Okehh bebeh. Udah kemalaman ni. [ nak menggedik jap dengar suria cinta. Last dengar 2 tahun yang lalu. Lama tuuuuu! Huhu ...... ]

Assalammualaikum. Kalau tak jawab dosa. Kalau jawab sayang ^^

[ Like Kalau Suka . . . Terima Kasih Awak ^^v ]