♥hEy !♥

Me is BACK (^________^)!

✿ kamU yaNg chOmeL ! ✿

++ sTorey teLLiNg ++
Okehh .. no more searching for Mr. Ohsem
✿ Still ada folower ke belog ni ?? huu ✿ AnywAy, feeL frEe tO reaD :)✿ AssaLammUaLaikUm.

Friday, November 30, 2012

Ini Aku :)

Links to this post
Assalammualaikum W.b.t


Dengan rasa bangga aku membuka cerita. Cerita yang memang ...... aku pun rasa tak tau macam ape tah. Haha.

Awal pagi. Bukan Melayu lahh =.="
Aku : Weh. Aku bukan orang Melayu.
Partner : apsal pula ko ni tiba2 .........
Aku : Yela, tiap kali aku buka apa apa borang, dalam borang aku isi bangsa aku 'LAIN LAIN'. Maknanya aku ni bukan orang Melayu lah. India pun bukan. Cina pun bukan.
Partner : ~ gelak dia memang power! ~ 

Beberapa minit kemudian.

Datang pakcik pakcik tua nak cas fon. Tapi soalan tak kena dengan jawapan yang sepatutnya dia tanya.

PakCik : boleh tolong cas??
Aku : Boleh. Nak cucuk tang mana?? [ dengan nada perlahan aku menjawab ]
Partner : Bud**! Hahahaha
~ buleh kena penampo dah kot!! ~

Beberapa jam kemudian.

Datang seorang laki nak berurusan. Lain tempat yang di tunjuk, lain tempat yang di pegi.
Encik.P : Fotostat di mana??
Aku : Masuk cyber sebelah then pegi dekat kaunter belakang bagitau nak fotostat. [ sambil jari telunjuk menunjuk ke arah cyber depan, manakala 4 jari yang lain tunjuk ke arah kedai serbaneka belakang ]
~ dengan mulut yang memang NONstop bercakap ....... ~
Aku : betullah! Aku salah tunjuk. Patut 5 jari ni aku tunjuk arah cyber .... [ what the ......!!!! ]
Partner : ~ Gelak memang tak hengat dunia ..... ~

Aku rasa dah cukup lawak menggila aku buat untuk hari kelmarin punya semalam. Hahahaha. Orang mungkin nampak aku ni macam senyap senyap jeee. Boring. Acctually, kalau nak melawak ke menggila, tolong jaohkan diri anda jika tak hingin merasa kegilaan bersama sama. Hahaha. Aku klaka sebenarnya. Tapi haruslah kena pada orang yang sekepala dengan aku. Kan kan kan?? :P

Selamat mencoba!

Haa! Tadi baru balik dari kenduri doa selamat kat umah makcik sebelah. Sempatlah juga semahyang berjemaah dengan kaum keluarga.

Pas solat magrib :P

Poyoo jee minah tengah tuu. Hahaha


Sambil sambil nak tgu isya' :)

Alhamdulillah. Puas aku melantak malam ni. Kenyang. Tapi masih hengat kat dunia lah :P
Dah siap melantak. Aku lepaking ngan kazen kazen. Dari hal yang tak berapa nak peribadi kepada hal yang memang tak peribadi langsung kitorang borak! Tentang si dia. Tentang kazen yang nak menjalin sebuah ikatan ... kawin tak lagi kot. Mungkin nanti :) Then, cerita tentang asrama, orang gila, cikgu, diving, snorkeling, polis, SonyEriccson, Samsung, hantu, lagu ......... perghhh! semua benda keluar! Nak sebut pun tak lepass :P
Nak cerita memang tak habis cerita lahkan kalau tak hengat nak balik umah dah lewat malam! Hahaha. Pape pun, aku cuma nak bagitau 'My Family My Treasure'. Ahh. Macam poyo je. Ahahaha. Sebab semua dah ada kehidupan masing masing, memang jarang nak 'to gader2x' kan ^___^
So, u oll kena lah ambil peluang yang ada untuk berkumpul macam dulu dulu. Ingat!! Kita bukan boleh balik ke masa lalu nak rasa semua tu. Don't ever dream to be like "Back To The Future". Hahaha.

Ok. Takat ni dulu. Selamat malam :)

Assalammualaikum ^________^
[ Like Kalau Suka . . . Terima Kasih Awak ^^v ]

Thursday, November 22, 2012

KesayangaN :)

Links to this post
Assalammualaikum W.b.t

Ok foine! Belog di tinggal berkurun lama =.=' ~ kindda busyy .. sikit lahh :P ~ Rasa macam nak sakit sakit. Sakit rindu kot. Hahaha. *tipu jee ..

Yeahh! I've got my new PrinceCharming! Fuhh. Ingat senang ke nak dapat hahh?? Laa ni tak payah gedik gedik mencari dah! Bak kata Nirwana Band " sudah cukup cukup sudah .... " Hahaha. Oh gedik! Whateverlah! Cukuplah dey'all jadi Prince Charming merangkap IncikOhsemm aku dulu :)

Ya know ... People keep asking me. Mana tuttt . Siapa tutt . Orang mana tutt . Bila nak tutt . What the ... ?? Ya know what i mean right??. Daa. Aku ni macam kaunter pertanyaan ke?? Hahaa. Pelik =.=' Ok lah. Think like a matured people. Memang kena berfikiran matang pon. Usia makin meningkat. *but sometimes kena jadi budak budak juga. Not always lah! Dat was gewdikss namanyee.
Senang cerita. Aku bukan takda boyfriend. There's lot's. Lot's of them out there. *as a friends. Nak yang seyes, i need to find the right one for me to be my IncikOhsem SehLahMahNyahh. But, whit who?? ......... tuttt tuttt tuttt .... Hee. Dulu dulu mungkin boleh lah kita nak berdrama swasta lagi. Nak pasang sparepart ke apa kan *ciss! macam lawa sangat kan. Sekarang mungkin nak cakap matang pun, idak lah 100%. Almaklumlah, no body's perfect lah katakan.
Dah ada kematangan sikit, kena pandai mencari la kan. Dok lah bermaksud nak yang kaya. Hensem. Model. Artis. Macho. Gagah ape sume. Bukan macam tu yang nak di pandang. Semua orang ada ciri ciri yang mereka nak. Macam tu juga aku. Yelah. Aku sedar, aku pun bukan lah baik sangatkan sampai nak memilih pun nak nak yang baikkkkkk je aku senaraikan. Jodoh kita Allah dah tentukan. Cepat atau lambat je kita tau siapa? dimana? bagaimana? kenapa? bila? apa? ^^v.
Aku takat berkawan dengan orang. Ramai juga. Tapi harus ingat, jangan sampai kita rosakkan hubungan orang lain sudah. Tak baik. Orang sekarang memang susah nak percaya. Yang dah ada kekasih, mengaku single. Yang dah tunang, mengaku tak tunang lagi. Lagi dahsyat yang dah kahwin pun masih nak mengaku bujang?? Astagfirullahalazimm. Jangan sampai kita yang dipersalahkan.

" Ya Allah, Kau terangilah mata, hati & perasaan orang orang yang leka, lalai, tamak & yang tak pernah bersyukur dengan apa yang mereka miliki untuk menghargai apa yang telah mereka miliki. Aminn  "

Kasih, sayang, cinta, hati, perasaan aku hanya untuk orang yang betul betul ikhlas je. Kalau takat nak main main, aku pun boleh jee buat. Tapi, tak molek lah kan kalau dah besar panjang cenggini nak buat cenggitu. Kan Siti Jaja kan?? Hee.
*KejiwanganTerserlahAyuDiSitu ........ 

' Ya ALLAH aku tahu bahawa Kau mungkin belum membenarkan aku berjumpa dengan seseorang selayaknya untukku. Terima Kasih Ya ALLAH kerana memberikan pengalaman yang berharga dengan temukan aku pada orang yang tidak tepat. Biar aku siapkan diriku untuk seseorang yang akan memiliki aku di dunia dan diakhirat. Dan aku percaya bahawa ALLAH adalah perancang terbaik .Dia sembunyikan sesuatu dan dia memberikan sesuatu. Aku percaya cinta itu akan hadir bila tiba waktunya. Dan pastinya menjadi yang halal untuk aku hanya demimu Ya ALLAH '

p/s :

Getting to know someone. Berserah je lah :)

Oklah. It's getting late eyy. Sok nak koje. So, need my beauty sleep >_< *kang tido lambat bapak segala pimple kluar :P

Diz was my PrinceCharming kesayangan!! Ohh. They r my little's nephew >_<

~ Helmi Danish & Rayyan Darwish ~

Assalammualaikum ^^v
[ Like Kalau Suka . . . Terima Kasih Awak ^^v ]

Sunday, November 11, 2012

Perasan !

Links to this post
Assalammualaikum W.b.t.

Hari ni terasa macam ohsemm sikit lah pegi koje. Orang pandang pandang senyum senyum. - mai dahh. mai dahh! - Hati bermain dengan perasaan. Aisehmenn. Ada ke ayat cenggitu? =.=' Ohsemm sangat ke aku hari ni poe koje? Cantik ke? Cun sangat ke?  ... Wahh. Sungguh hebat aku melayan perasaan yang TERperasan amat ini. Boo ... Sampai lah balik koje & di tegur adik aku yang tak berapa nak ohsemm dari aku [ hikhik. Gelak jahat :P ].

" Ko apehal?? macam baru di belasah ja. "
" What de hellOO?? - dalam hati sambil buat muka tanda tanya - "
" Tu jerawat ka apa? "
" Jerawatlah. Takkan batu pula! "
" .......... - gelak + sindiran bagai seorang penjahat tak berhati perut - "
" ..................... - baru tersedar dari lamunan sambil berkata kata - Ohh. Patut orang pandang semacam, senyum senyum gelak gelak. Ingatkan terlebih ohsem. Rupanya jerawat ni menutup segala keOHSEMan aku sehari ini ........ :( " 

Ok foine! bukan takat adik je kata aku kena belasah! Mak pun kata cenggitu ... ! Sedih yuu :( Tak penah lagi rasa nak belasah orang. Apatah lagi nak di belasah dengan orang. Iskk.

See .. See .. Kalau kat pipi ok lagi. Ni kat bawah bibir yang seksi pun ada. Kompem orang ingat aku baru kena belasah ngan boyapren ke ape .... !

Huu. Besar gilee. Tak bermata pulak tuhh! Bukan takat Cinta itu Buta. Jerawat pun ada yang buta. Macam jerawat kat pipi aku yang gebu ni! Ishhh. Malu malu =.= festime kot dapat jerawat besar gedebak cenggini. Huhh. - mulut celupaq sangat. Suke ejek jerawat adik! Kan dah kena bagi rasa dah tumbuh jerawat sama ngan adik .... menyesal lah .. menesal lahh ! -
For dey'all kat luar sana, if TERserempak aku, kalau ada lebam lebam kat muka aku ni, tu sume pimple yang chomel loteh ye. Biaselah budak budak, dalam proses pematangan. Ada lagi 25 bijik yang nak tumbuh. Tak genap 300 bijik lagi. Genap 300 bijik maka jengg jengg jengg ........ aku pun tak tau jadi apee daa :P

Moral of da storey:

U olls don't gedik gedik nak mengejek muka orang or apa apa je lah yang korang rasa pelik kat orang tuh. Tak baik untuk diri sendiri. Dah kena baru nak menyesal. Tak guna beb!
- aku banyak dah kot gelak kat orang. Banyak tu juga aku istigfarr! Tapi esok esok buat lagi ... Astagfirullahhalazimm. " Ya Allah, jauhkanlah kami dari sifat sifat & tabiat tabiat yang tak baik ni ... " -

~~~~~~~~~~

Er. Dulu if aku tak dapat nak tido or tiba tiba takut nak tido, aku akan cari orang nak teman mesej sampai aku terlelap. - sangat kejam! Kalau dah tido, kompem tido mati terus tanpa belas kasihan pada orang yang temankan aku bermesej tuh  .... ! -
Sekarang, dah tak sama dah. Tak dapat tido, on9 sampai lewat malam. Sampai sampai lappy yang dok on9 aku yuu. Kalau takut nak tido, aku p kejut adik aku tido, suh dia mai bilik aku teman tido. Tapi degil! Tak mau bangun. Ciss!
Maka, dengan rasa berani yang ada tinggal sikitttt tu, aku gagah kan diri untuk poe ke bilik mandi juga! Buat apa?? Main masak masak kot .... Cehh. Takkan tak tau bilik mandi tuk apa. Ishh la ko ni ...
Ok foine! Tips laju laju untuk si penakut [ macam aku .. kot :P ]
  1. Basuh mukagigikaki.
  2. Ambil Wuduk.
  3. Masuk bilik tutup lampu. [ Jimat letrik kot. Kompem hantu tak kacau punyee ^^ ]
  4. Baca Surah Al-Fatihah.
  5. Baca Surah 3 Qul.
  6. Baca Ayat Kursi.
  7. Mengucap 2 Kalimah Syahadah.
  8. Baca Doa tidur.
  9. ..... termenung ... berzikir ... zzZzZzz ......
Hee. Tak susah pun ^_____^ 

Tak kacau orang memalam, kadang sebelum tido ada orang tolong ingatkan nak buat semua ni :) Terima kasih pada beliau ^___^


Assalammualaikum.
[ Like Kalau Suka . . . Terima Kasih Awak ^^v ]

Friday, November 9, 2012

Without BACKSPACE .... !

Links to this post
Assalammualaikum W.b.t

malam ni rasa macam nak buat gila gila sikit dekat entry ni. er apa yang gila pun aku tak tau. hahaha. acctually aku nak tiru er macam copy er apa eh. ah tak tau nak cakap apa. baru kejap dapat ilham, bila taip dah menggelabah lupa apa semua. hihih. nt * ntah apa yang nak di gelabah pu n tak tau lah. wekk. sebenarnya nak try tulis entry without using backspace or padam eh sama la tu kan. kalau ada salah salah tulis tuh buat buat pahan je la yee. kahkahkah. aku ni macam lagak macam kakak yang baiklah konon. masa dinner tadi bermesra alam dengan adik adik. cehh. mesra la sangat kan. tiba tiba keluar pula soalan yang memang dari korang umur 3 tahun lagi orang dah tanya. cita cita nak jadi apa?? wat the .......! sebab my lil sis yang dok skolah uitm tu sungguh sungguh suruh adik laki aku pegi koje polis. cehh! ingat senang ke nak lepas interview?? dah la kurus kerempeng, bhaha. eh tak baik nya aku ni. tapi bukan lah kata adik aku tu tak nak, masalahnya BM masa spm pun tak kredit, nak jadi polis camna? Polis ni pun satu hal! takat pegang pestol, bukan tak boleh cakap melayu pun. kan kan kan? eh apa aku melalut ni!!. then adik laki aku aju soklan sama kat adik pompuan aku. yang ko napa tak pegi jadi polis?? senang je jawapan. Tinggi tak sampai 151 ada hati nak jadi polis???? wahuahuahua. tapi tak di nafikan, adik pompuan aku tu memang aktif dari zaman skolah lagi kadet polis nu. cuma, takkan tercapai lah cita cita dai tu kerana kekurangan kependekan eh ketinggian maksud aku. kemuadian soakal. aihh typing ereoor eh eror. soalan sama pula di ajukan kat aku. dengan bangga & tak berapa ak nak malu aku jawab lah cita cita sebenar nak jadi pramugari. tak kau tergelak nak tersembur nasi?? pramugari pun tak pendek macam aku. kahkahkah. tapi pendek sangat ke aku nie??? pendek ke pendek ke??? huhuhh.

tiba tiba tukar topik pula. adik aku kata ehh korang kata laki si anu bin anu hitam?? ok putih je aku tengok. ntah sape yang kata laki si anu bin si anu hitam. mybe bulu bulu dia yang menampakkan diri nya tu hitam kot. biasalah, mana ada bulu yang merah nak nampakkan orang tu mwerah kan?? hakahka. lepas tu cakap laki si anu binti anu tu tak suka bergambar. dengan penuh perasaan & PERASAN adik aku yang laki tu kata, memang lah, aku yang hensem pun mana suka bergambar?? rasa macam nak terkeluar ayam kfc dari lobang hidung. nasib baik ada bilu bulu blulu hidung yang menghalang. Wakakaka. tak senonoh betul lah!
hakhh. kat tempat keje aku macam ada stalker jerr! yiksss. kalau hensem lagi macho dan bergaya tak pa juga. ni dah tua pangkat nak dapat cucu dah, masih gatal nak mamposs! ayat nak baik sikit. takat nak dapat cucu jee. sebab nakmpak muka tak macam nak dapat cuicict lagi. huhh. what everlah. yang aku tau, aku memang geli gila kat orang tua tu. kadang sehari nak nak 3 4 kali datang kedai. jeling jeling dia dari arah cermin, dari atas ke bawah seingga naik ke atas baklik dia tengok. aku dah menggeletawq 1 badan dah bila ada orang macam tu. dengar orang panggil dia 'cikgu'. dah la pangkat cikgu, miang kemain pulak tu. boleh awal pagi dok kat kedai luar pastu ajak aku pegi minum ape sume. gile ko nak suka hati ikut orang tak kenal??? boleh pulak nak suh aku datang dekat dia kata nya nak tanya sesuatu. arghh. rasa nak bagi kasut ja ngan bapak budak sekor ni! nak menggatal jangan dengan aku!!!! Ya Allah, selamtakanlah aku dari orang orang yang berpenrangai #$^&*@*$ ni!

fuhh. penat gila menaip pepanjang cenggini. ngalahkan trengkas. [ walhakl aku tak bape nak sure trenngkas tu apa sebenarnya. sekadar nak sebut sebut je. sebab manalah taukan nak jadi kerani nanti ada di sebut pasal trengkas. dalam terjemahan aku, trengkas tu menulis dengan pantas :P wahuahuahua. Ape ape je lah. mana aku tau. ] seyes banyak typing eroro. aku macam malas nak tekan button bakpese kan. hakikatnya memang malas pun. rasa macam urat urat kat jemari aku pun hampir kejang menaip tak berkhenti. ntah apa yang aku taip pun aku tak tau. rasa macam berlapis lapis ayat aku taip. what so ever. just wanna make it fun ^^v


oklah takat ni je nak mencoret dulu. kompem korang tak baca punya. haha. Assalammualaikum ^_____^
[ Like Kalau Suka . . . Terima Kasih Awak ^^v ]

Monday, November 5, 2012

Lucky.

Links to this post
Assalammualaikum W.b.t

Wee. Ponat dah hilang dah. ~ padahal tak penat mana pon :P ~ Hee. What so ever lah.

OMJ ... Finally, dapat aku pegi! Even cuma 2 hari 1 malam. Alhamdulillah.

A few days ago, i've just came back from my cousin wedding. Very da gojess lah she. Ofcoz lah ke'jely'an terserlah di muka muka mereka *include mee. Haha. But feels so happy for them both lahh. Mestilah happy kan. Family bertambah kot. Yang tak bleh blahh nye, orang bujang semakin berkurangan okehh!! Pelizz allert pada yang bujang bujang yee. Bak pesan cuzzy terchenta " Ur next in line ... ". OMG.

Ha..ha..ha.. Aku saji korang dengan gambar yee. Kata cikgu, bercerita melalui gambar lagi senang orang nak faham & ingat berbanding bercakap / tulis panjang lebar. Kan kan kan :P Chekidaout ....

On Friday : Rehesel @ Dewan Wisma Wanita..

Sampai je terus nampak menari menari :P 

Pengantin sibuk brieff sal tugas ^_^

Di malam hari, sebok packing gift door kat umah pengantin laki. Huu. Penat + panas lagi. Yang best dapat makan cekelat free. Nyummyy :P

Makcik makcik yang datang membantu [ blah pompuan okehh! ]

Ini adalah lebihan cekelat yang tak habis di packing. Kalau pancking pun, memang takkan habis punya nak bagi guest ... trust me ^_*

Memang masa masa kebosanan + kepenatan. Otw bleh umah nenek kol 1 pagi. [ sampai trus tido. Xsempat nak mandi #.# ]

SabtuDay : Da Wedding Day ....

Feels ohsemm sangat di pagi hari before pegi dewan. Hahaha

In da Halls of fame. Eh eh. Ni tempat makanan lah :P Ada macam kat istana dak?? :P

Dalam dewan di mana letaknya pelamin indah si pengantin. Mahap lah, dapat amek dari jaoh jee.

Dan ini adalah pondok sekuriti! Perghh. Macam asrama lah pulakk. Huu. Hee. Tugas aku & beberapa orang kazen dok kat sini lerr. Senyumm .. bagi door gift .. then say "thank you". Simple but ........ 

Itu mereka. Sweet & Sour. Eh eh. Sweet & Gojess okehh :)

Wiff their parents & the budak flowerhorn. Againn! Flower gegurl lah ^_^

Yg ni cuzzy yang memang jarang jumpa. Hahh. She's next ^^

Door gift yang chomel! Sgtsgt ....

Sweet sweet sweet! Kandid. Hikhik.

Serupa pinang di belah 2 ^_^

^______________^

Chomel kan .. kan .. kan ??

Seyess! Penat gilee. Sampai berkaki ayam jee. Huhh. [ tu lahh. Nak sgt bergaya lebih pakai heels 3 4 inci. Amekkaw. Hahaha ]

Ade aku kesah dok lantai??? Penat kottt .........

I very da like pic atas meja nuu. Kau ada ....... ??

Bila 1 ikatan terjalin, maka beginilah hasil nya .................. It became a Huge family ^___^

Aku memang suke benda benda chomel ni. Ishh ....

Ohsemm tak mereka??? Diz da prop where d guest can take a pic. [ kat kepala hotak ligat bermain .... 1 day, i will ............ :P ]

We Are Cuzzie's.

Mahaplah. Aku memang pemalu sikit. That's why tutup mulut :P

Yeahh! Congrats Cuzzy! 

Kasut ini yang mennyebabkan aku berjalan terkedek kedek macam itik! Huduhh gile! Hahahaha


" Ur next in lineeeee ......... " Haihh! 

Siap masuk paper lagi yuu. Borneo Post 05/11/2012.


Lucky for her :)

Hahh! Tu je lah nak storey morey bout her wedding. Acctually there's lot more photo's to share with. But sometimes, there's some people doesn't like to show off their picture. It kinda privacy. Well, u know what i mean ^__^

Thanks for reading. Assalammualaikum ^____________^
[ Like Kalau Suka . . . Terima Kasih Awak ^^v ]