♥hEy !♥

Me is BACK (^________^)!

✿ kamU yaNg chOmeL ! ✿

++ sTorey teLLiNg ++
Okehh .. no more searching for Mr. Ohsem
✿ Still ada folower ke belog ni ?? huu ✿ AnywAy, feeL frEe tO reaD :)✿ AssaLammUaLaikUm.

Monday, May 7, 2012

It's Not About Food Either Jewelry . . .


Assalamualaikum W.b.t.

Haaaaaaaii guys! Petang semalam i pegi makan restoran ke + li + eng = keling @ mamak  yuu! Wuttt??. U tak caye? Bhahaha. Just believe it! Macam lah u tak biasa lepak kedai mamak! But da different is mamak kat sini [ranau] bukanlah seperti Nasi Kandar HighClass kat KAyeL tuu. Ni LowClass punyee. Hee. [ kutuk ni .. kutuk nie ! ]


 Erkk! Tetiba terngidam nak makan roti kosong. Tapi bila menu depan mata, jangan mimpi nak makan roti kosong. Bhahaha ^^

Biasalah. Selera dah berubah. Sebelum ni asyik melantak KFC. Behave like a Mak Datin. Silly doh! Makan pon tak cukup. Bhahaha ^^ what everlah! If perut dah memberontak kelaparan, maka nafsu syaitonnn mula menguasai diri. Ta cukup dengan makan roti telur, bungkus 5 keping roti kosong. I repeat! 5 KEPING okehh! Tak puas hati, tambah meggie goreng tapau bawa balik. Memang sah bukan manusia yang makan. Bhahaha! Da verry important thing is, perut wa kenyang beb!

Eh eh. U see!! Cantik kan! Say it. Say it yess! 

~ simpan awak baik baik ♥ ~

Someone give it to me. Sweeeeeet ^^ love it more. But, since it was getting old [ 3 years ], i bought new locket so dat i boleh tukar tukar pakai. 


~ comel ta ?? comel ta ?? ~


Even though i was working at Kedai Emas lah kan, i’m not very interest on a superb gold jewelry or anything yang *bling-2 apatah lagi *kuning-2 macam gold. Much prefer to silver. So, ta payah lah takut. I'm not who's fanatic on gold-2 yaww ! I tak berapa nak minat pada emas pun ^^ ~ save duit si Awak ^^ bhahaha ~

~ maaf andai intro macam bodo bodo gedik gedik je. Haha! Just wanna make u laugh .. i hope so ^^ kutuk lah! ada brannnni?? ~

Bluerkkk! termuntah cekediss lah pulak >.<


Entry kali ni bukanlah nak bercerita pasal makanan mahupun rantai or emas emas ni. I nak bercerita pasal seseorang. Someone yang agak popular jugalah dalam dunia blogging ni. *Who is he? Who is he?.

Eh. Helloooo! Dis was not about a guy or a man or a handsome guy or a gay man. No! I’m talking about a gugurl okehh =.= bhahaha! Seyesly! Masa tengok video yang dia upload kat laman YouTube tak lama dahulu, hati kecil berkata kata “silly girl. Nak cari populariti dengan video tah ape ape je ......”

Erk! The 1st video i tengok she was miming lagu omputeh, lagu sape tah. Siap menari menari like a *hungry monkey. Bhahaha. Then i malas nak tengok. Time tu ta dak sapa dapat ganti kekelakaran Cikgu Shida. Hahaha. I guest it’s been a years after i’ve watch her silly billy dolly videos! Erk... kompem lah dah lupa rupa paras beliau kat salam videos tu !

Petang semalam, dalam tengah kebosanan, tanpa ada hala tuju di laman mukabukulali, maka aku mengkopipes lah ayat kat satu pages ni. Ayat pun ala ala kejiwanganssss lah kan. Aku wat entry kat mukabelog aku. Perghh! Laa ni aku rajin sangat. Semua di hujung jari. Bhahaha! Aku rembat mana mana ayat best. Untuk di jadikan lauk kat mukabelog. Bhahaha!

Berbalik pada cerita gugurl tadi. [ maaf, TERbuat iklan pulak tadi ^^ ]. Tengah usha usha YouTube dengan adik tersayang, ternampaklah video si gugurl ni. So i introduce it to my sista & told her that this person are ohsemm. She’s like the other populars blogger such as Fatin Liyana, Yuyu Zulaikha, Hanis Zalikha & so on lah. Malas i nak sebut semua. [ sebab i ta sepopular mereka =.= very the jelly lah! ]. Just kidding ^^.

Then, buka video yang dia dok upload kat laman youtube. 1st word dat came out from my mouth is “MONKEYS!”. Orang yang aku dok followup selalu belog dia, rupanya si monkey yang aku kenal setahun yang lalu. Yelah kan, aku mana nak tengok pompuan pompuan punya video. Kompem aku kutuk kutuk kalau tak best macam Cikgu Shida :P.

Bila dah tengok video beliau, rasa macam nak search semua video beliau. Nak cari video monkey beliau. Tapi malangnya tak jumpa. Cerita setahun yang lalu, mana kau nak ingat derr kalau tengok tak sampai seminit! Tuii ... tapi, memang best. Video beliau kelakar, usefull, romantic & .... kau tengoklah sendiri.

Bhahaha! Banyak lagi aku nak kutuk beliau. Tapi keadaan tidak mengizinkan. [ aku nak kutuk sebab gaya beliau buat orang tak kering gusi nak gelak. Tapi beliau memang sempoi ar! Aku pun nak buat kalau tak tau malu. Bhahaha :P


ohh! Maria nama nya. Bukan pelakon porno Maria Ozawa .. bukan juga slot Akasia Nora Elena .. jauh sekali cite Kelasss Kau Maria ... bhahaha .. tapi dia adalah Maria Elena. Sapa tak kenal, baling ngan pen nak??.

~ aku tercurik gambar maria dengan sengaja ! ~

Orite! Sampai sini dulu nak merapuh! Selamat malam ^^.


Sebelum tu, watch out for this video by Maria. Sure kemaluan [ sifat okehh! Do Not Think Negatively ] yang ada pada diri u oll hilang tatkala nak post post video ala-ala Maria. ahak ahak ^^



Heyyy Maria. Listen to this ............. KELASSSS KAU MARIA ♥♥♥

p/s :

  • mahaplah. Malam ni tergedik sikit nak ber’I ber’U. Haha.


  • Mahap juga kerana menggunakan bahasa ala ala broken English [ rojak mee, rojak buah, rojak sayur semua ada ] ~ keje maria lah nie! i pon tergedik-2 nak ikut dia spiking Lundun! ~


  • Sorry Maria, i TERpanggil u seperti monkey pulak! Jangan marahhh ^^

Assalammualaikum. [ kalau tak jawab dosa. Kalau jawab sayang ^^ ]

[ Like Kalau Suka . . . Terima Kasih Awak ^^v ]

4 comments:

  1. yaa. da agak daa mesti nak story pasal kak maria. haha.


    love her english. best :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeahh!

      ahakk ahakk .. memang best pon. tengok video beliau berulang kali memang tak membosankan!

      Delete
  2. amboi2.. tapau sampai 5 ok. hu3

    ReplyDelete