♥hEy !♥

Me is BACK (^________^)!

✿ kamU yaNg chOmeL ! ✿

++ sTorey teLLiNg ++
Okehh .. no more searching for Mr. Ohsem
✿ Still ada folower ke belog ni ?? huu ✿ AnywAy, feeL frEe tO reaD :)✿ AssaLammUaLaikUm.

Saturday, January 12, 2013

Oohh Haii ^___^

Assalammualaikum!

amboihh!! dah new year lahh! hee. Happy New Year Semuaaa..... lama tak hapdet! huu. almaklumlah, buatbuat sebok. hee.

ohh goshh! banyak peristiwa berlaku selama tak menghapdet belog ni. macam macam ada! tapi aku dak macam ingatingat lupa ja. terlebih makan semut kot. tskk.. baru kejap tadi kena call, tak sampai 5minit dah lupa orang tu pesan apa. huu. terhebakk!

okehhlah. meh nak pendekkan cerita. hujung tahun lepasada la terayteray interview cikgu skolah tadika. Alhamdulillah. Lepan den sampai interview ke 2. Okehh! foine. teruja kot! Tak jadi cikgu sekolah rendah, cikgu tadika pun ok! Lepas tu sebelum konfem nak jadi cikgu, ada lah cikgu beso die bagi praktikal selama 3 hari.

1st day, memang over eksaited kemain. Layan karenah budak 4 5 tahun memang penat. tapi seronok ^__^. Nak pujuk budak nangis lagi memang 1 cabaran bagi orang orang bukan penyabar seperti aku ni. Tapi fikir logik lah kan. Budakbudak kot, takkan nak marah. Normal la tu kalau takut nak p skolah. Korang macam tak penah rasa kan. Hee.

2nd day, nervous sikit. Sebab kena handle beberapa orang budak. Aku ni dah la m acam taikotaiko sikit. aisemenn. Hee. Okehh, penyelia nak tengok camna kitorang buat budak ni tertarik ngan kita. Seyes blurrr gila! Nak ajak nyanyi, suara memang kelaut lah jawabnya. Nak berlakon, kompem jadi pokok kelapa ja. Menari?? habis runtuh bangunan sekolah. hahaha. Last skali aku godekgodek buku kat mini library, semua buku cerita aku ambil. Dari cerita biasabiasa, sampai lah tergerak nak melukis sambil bercerita. Penerimaan yang baik! Tapi, tak sempat habis cerita, ada dah yang balik. Huu.
Hari yang sama, skolah ni sampai petang. So ada la budak yang dok stay sampai petang. Aku dah mula rasa lain dengan cikgu sorang ni. Siapa oran g nya, tak payah la aku nak dedahkan yee. Huu. masa interview ke 2 orang ni memang nampak baik sangat. Dalam hati aku macam pujipuji la orang ni. 1st day praktikal pun sama. Okehh je layan budak. 2nd day, aku dah macam nampak tanduk ngan taring dia dah nak keluar. Mungkin dia tak perasan kot kewujudan kitorang kat skolah tu. Boleh dia selamba cubit, tampar, pulas telinga budakbudak kat sana. Huu. Hellooo! tu anak orang kot. Mana boleh main tangan sesukahati.
Sebak + sakit hati aku tengok budakbudak kena buat cenggitu. Huhh! Anak sendiri ko nakmain tangan tak pe. Ni anak orang lain kot!

3rd day, hari penilaian. Semalam lagi aku dah buat keputusan. Dah fikir masakmasak sampai nak meletup hotak aku pikiaq keputusan hahh! Dengan rasminya, aku tarik diri nak amek jawatan tu. Aku tak nak terlibat dalam kes dera anak orang. Tak mau aku. Bukan takat aku ja. 2 orang lagi yang praktikal ngan aku skali tak amek jawatan tu. Huhh.

Hahh. Awal tahun dah jadi cerita tak syokkk kan. Tskk. Semoga adikadik kat skolah tu baikbaik saje. Memang best jadi cikgu. Especially dengan karenah budakbudak. Chomelll ^__^

Sedih memang sedih nak tinggal budakbudak tu, tapi nak buat macam mana, dah bukan rezeki kat sana... tskkk.

Oraitt then. It about heart! Okehh fatin. Jangan bermain dengan api! Lalala. Hee. tak da lahh. Aku macam dah lali ja denan soalan soalan ni..


  1. siapa boyapren skrg??
  2. orang mana??
  3. kerja apa??
  4. bila kenal??
  5. bila nak kawen??
Korang tak rasa macam ohsemm sangat ke soalan cenggitu?? Err. aku pun tak tau nak jawab apa. So, simple answer is as on fesvuk yang ohsemm " it's complicated '. Wahuahua.



So, dalam usiausia muda macam ni, aku sedia maklumlah dengan soalansoalan yang akan ditanya oleh merekamereka yang tak berapa nak ohsemm kan. Hee.



[ Like Kalau Suka . . . Terima Kasih Awak ^^v ]

5 comments:

  1. alaa..kite nk tau jugek sape en ohsem awak tuuuuuuuuuu...

    ReplyDelete
  2. ..pulas2 telinga pun sakit juga ..anak org tu..cuba cubit anak dia..tak ada sivik ni.

    ReplyDelete
  3. Knor. Mmg sakit. Dia tak kawen g. Maka dapat dirumuskan bahawasanya dia tak da sifat keibuan lahh. Huhhh

    ReplyDelete
  4. amboi..soalan versi apakah itu?

    ReplyDelete